Amersfoort maakt zich op voor allereerste City Trail

0
2542
Amersfoort maakt zich op voor allereerste City Trail

Het is officieel: de allereerste Amersfoort City Trail komt eraan! Op zondag 24 maart 2019 staat Amersfoort in het teken van dit unieke evenement. Op een sportieve wijze de binnenstad van Amersfoort verkennen, dat is de Amersfoort City Trail. Je loopt niet alleen over wegen, maar dwars door karakteristieke gebouwen en steegjes in het centrum van Amersfoort.

AFSTANDEN

De Amersfoort City Trail kent een 10km en 13km parcours. Wisselen van afstand is op ieder moment nog mogelijk. Zelfs tijdens het hardlopen kun je nog besluiten om de 13km af te maken of een stukje minder te lopen. Om deelname ook voor de jonge sportievelingen mogelijk te maken is de Family Run toegevoegd. Samen met broertjes, zusjes, vaders, moeders, oma’s of opa’s of met iemand anders meelopen, alles kan! Een run van 3km waarbij je minimaal 10 bijzondere locaties zult doorkruisen.

Amersfoort maakt zich op voor allereerste City Trail

PARCOURS

Wij lanceren de komende periode één voor één de bijzondere locaties die je onderweg gaat tegenkomen. Elke week weer een nieuwe verrassing. Voor de nieuwsgierige lezer, er is al een aantal gebouwen bekend gemaakt. Zo bevindt de start/finish zich bij Stadscafé de Observant. Hiervandaan loopt het parcours onder andere door de Mannenzaal, door Rock City Brewery, over de grote trappen van Bibliotheek Eemland en door het nieuwe Amerena, de sport- en ontmoetingsplek van Amersfoort. Benieuwd naar de rest van het parcours? Houd dan vooral onze website en sociale media in de gaten.

Amersfoort maakt zich op voor allereerste City Trail

BELEVINGSRUN

Tijdens de Amersfoort City Trail draait het om beleving. Je passeert locaties die normaal gesproken niet altijd toegankelijk zijn, laat staan als hardloper. Het is geen wedstrijd, daarom is er geen tijdsregistratie. Bij de finish ligt voor iedere deelnemer een mooie herinneringsmedaille klaar. Ook kun je de Amersfoort City Trail in stijl lopen. Koop het speciale Dry Fit Running shirts met logo van de City Trail. Eerst even passen? Dit is mogelijk bij Runnersworld Amersfoort, Kamp 25. Hier hangen passhirts in diverse maten.

Amersfoort maakt zich op voor allereerste City Trail

BEDRIJVEN

Bedrijven kunnen zich verbinden door deel te nemen met werknemers en relaties, maar ook door een gebouw beschikbaar te stellen waar we doorheen lopen. Voorbeelden van bedrijven die zich al verbonden hebben zijn: de Mannenzaal, het Eemhuis, De Nieuwe Stad, de Koppelpoort en Amerena.

MEER WETEN?

Ben jij enthousiast geworden over de Amersfoort City Trail? Neem dan een kijkje op www.amersfoortcitytrail.nl. De inschrijving is open, inschrijven kan tot en met 31 december tegen een gereduceerd tarief. Daarna is inschrijven nog mogelijk totdat het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Stichting Run#033
Amersfoort City Trail
www.amersfoortcitytrail.nl