Altijd een heldere oplossing bij Opticlaer Opticiens

0
2982
Opticlaer Opticiens - Altijd een heldere oplossing bij Opticlaer Opticiens

Uw ogen zijn een kostbaar bezit. Goed zicht is immers van levensbelang. Bij Opticlaer Opticiens in Amersfoort wordt oogzorg daarom benaderd als onmisbaar onderdeel van de optiek. Gediplomeerde en enthousiaste medewerkers nemen de tijd voor u en adviseren u over de beste montuurkeuze inclusief alle aspecten die bijdragen aan het optimaliseren van uw zicht.

Opticlaer Opticiens is een unieke plek in Amersfoort waar de gezondheid van uw ogen centraal staat. Daarbij ligt de focus niet alleen op de sterkte van uw glazen of lenzen, maar op het eindresultaat: optimaal kijkcomfort. “Er zijn namelijk diverse factoren die uiteindelijk voor comfortabel zicht zorgen. Tijdens een uitgebreid adviesgesprek bespreken wij eerst de klachten en wensen, vervolgens kijken wij wat voor u het maximaal haalbare is en dan pas naar welke oplossing daar het beste bij past”, legt Wim Lafeber, eigenaar van Opticlaer Opticiens uit. “Een vakkundige oogmeting is daarbij van essentieel belang. Indien er aanvullend onderzoek wenselijk is, dan onderzoekt onze optometrist de afwijking en stuurt u zo nodig door naar de oogarts. Middels een volledig en onafhankelijk advies, bieden wij de meest optimale oplossing. Dit kunnen enkelvoudige of multifocale brillenglazen zijn, maar bijvoorbeeld ook multifocale contactlenzen. Of wellicht speciale glazen voor een digitale levensstijl die rekening houden met het intensief werken en lezen voor nabij. Ons huidige digitale leven vereist immers nieuwe optische ondersteuning.”

Opticlaer Opticiens - Altijd een heldere oplossing bij Opticlaer Opticiens

FULL-SERVICE OOGZORG

Opticlaer Opticiens wil de kwaliteit van leven van haar klanten, van jong tot oud, verbeteren. “Ik heb gemerkt dat de focus bij de brillenketens vaak ligt op het verkopen van modieuze brillen en contactlenzen en niet op wat veel belangrijker is: de vertaalslag naar oogzorg. Een adviesgesprek en meting duurt vaak niet langer dan een half uur en het gaat dan primair om het montuur en de sterkte van de glazen. Naar de gezondheid van het oog wordt zelden tot nooit gekeken. En er wordt te snel naar een oogarts doorverwezen omdat kennis ontbreekt. Met als gevolg dat de kosten voor de gezondheidszorg onnodig blijven stijgen.”

Opticlaer Opticiens - Altijd een heldere oplossing bij Opticlaer Opticiens

KOSTBAAR BEZIT

Het menselijk oog is eigenlijk een intelligent kijkinstrument dat is opgebouwd uit een aantal optische componenten, zoals onder meer het hoornvlies, het netvlies en de ooglens. Volgens Wim kan ons oog verschillende afwijkingen krijgen waarvan bijziendheid en verziendheid de meest bekende zijn. In de meeste gevallen zijn deze twee afwijkingen relatief eenvoudig te corrigeren met behulp van een bril of contact lenzen. “Vooral bijziendheid is aan een sterke opmars bezig, mede door het toenemende gebruik van tablets en smartphone en het minder buitenspelen waardoor de ogen significant minder zonlicht krijgen. Hierdoor wordt de groei van de oogbal gestimuleerd en neemt de bijziendheid steeds verder toe. Het is op uw 20ste misschien nog geen probleem, maar uw risico om op oudere leeftijd slechtziende te worden, neemt bij een hoge bijziendheid aanzienlijk toe. Het is daarom van cruciale belang dat waar mogelijk de toename van bijziendheid bij kinderen worden geremd”, aldus Wim.

Opticlaer Opticiens - Altijd een heldere oplossing bij Opticlaer Opticiens

KIJKCOMFORT VOOR IEDEREEN

Opticlaer Opticiens heeft als doel de bevordering van het kijkcomfort van klanten en de vroegtijdige opsporing van ogen met afwijkingen en ziekten. Daarbij is leeftijd volgens Wim een belangrijke factor voor slechtziendheid. “De voornaamste oorzaken voor leeftijdsgebonden slechtziende ogen zijn cataract, maculere degeneratie, debetische retinopatie en glaucoom. Een tijdige doorverwijzing naar een oogarts, kan ernstige schade aan de gezichtsvermogen beperken of voorkomen. Door de stijging van het aantal 65-plussers en doordat meer mensen tot op hoge leeftijd een goed gezichtsvermogen willen, is juist de combinatie van optiek en oogzorg zeer belangrijk.” Ogen en oren behoren immers tot onze belangrijkste zintuigen. “De klant komt bij ons met een probleem en daar bieden wij oplossingen voor. Dat hoeft niet altijd een bril of contactlenzen te zijn. Soms is een laseroperatie of een implantlens gewoon een betere oplossing. Een andere bekende afwijking is volgens Wim ouderdomsverziendheid, dat meestal rond ons 40e levensjaar optreedt wanneer de ooglens niet meer in staat is zijn sterkte aan te passen om voorwerpen op korte afstand te zien. “Vaak wordt als eerste aan een leesbril gedacht. Daarbij is een multifocale bril, voor dichtbij en veraf, zeer geschikt en erg praktisch voor de leesbrildrager. Soms adviseren wij onze klanten om meerdere brillen te gebruiken voor verschillende functies, afhankelijk van het specifiek gebruik en afstand waarop men werkt of leest. Een multifocale bril voor alledag, een leesbril voor langdurig lezen en een computerbril voor mensen die elke dag veel uren voor het beeldscherm zitten. De behoefte van de klant staat altijd voorop”, benadrukt Wim.

Opticlaer Opticiens - Altijd een heldere oplossing bij Opticlaer Opticiens

SERVICE EN KLANTVRIENDELIJKHEID

Opticlaer Opticiens is al bijna 25 jaar een vertrouwd beeld in het Amersfoortse winkelcentrum Emiclaer. Wie de optiek binnenstapt zal direct de vriendelijkheid van het personeel en de open sfeer ervaren. Een hartelijk groet, een vers kopje kwaliteitskoffie en een integer advies. Klanten kunnen dan ook altijd binnenlopen om hun montuur bij te stellen, glazen te laten reinigen of voor het vervangen van een verloren schroefje. Het team van Opticlaer Opticiens ontmoet u graag in de winkel en zal de tijd voor u nemen. Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u uw ogen laten meten? Maak dan nu een afspraak voor een helder en transparant zichtadvies op maat.

Opticlaer Opticiens - Altijd een heldere oplossing bij Opticlaer Opticiens

Opticlaer Opticiens
Emiclaerhof 370, Amersfoort
T. 033-4551136
www.opticlaer.nl

Fotografie: Nico Brons