The Fitness Lounge Rotterdam Oost start 2019 met ‘De Afvalrace’

0
2945
The Fitness Lounge Rotterdam Oost start 2019 met ‘De Afvalrace’

Overgewicht is een veel voorkomend probleem in Nederland. In 2017 had liefst 48,7% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder last van overgewicht. Kamp jij ook met overgewicht en wil je hier wat aan doen? Op 7 januari start bij The Fitness Lounge in Rotterdam Zevenkamp de ‘Afvalrace’.

Leon de Gee, manager van The Fitness Lounge Rotterdam Oost, legt uit: “De Afvalrace is een wedstrijd waarbij mensen de strijd aangaan met de overtollige kilo’s. Het is niet alleen een wedstrijd tegen elkaar, wie valt de meeste kilo’s af, maar vooral tegen jezelf. Na deze tien weken zijn er alleen maar winnaars met als prijs een gezonde levensstijl en afgeslankte kilo’s. En er zijn ook prijzen te winnen met de Afvalrace. De hoofdprijs, een jaarlidmaatschap bij The Fitness Lounge, is voor diegene die procentueel de meeste kilo’s is afgevallen. In tien weken tijd helpen wij je op een verantwoorde wijze afvallen en een gezonde levensstijl te hanteren.”

The Fitness Lounge Rotterdam Oost start 2019 met ‘De Afvalrace’

BEWEGING, VOEDING EN GEDRAG

“Een gezonde levensstijl wordt gevormd door drie elementen welke centraal zullen staan tijdens de afvalrace; beweging, voeding en gedrag”, aldus De Gee. Bewegen is een essentieel onderdeel van de afvalrace. Bewegen zorgt voor een groter verbruik van energie waardoor vetreserves eerder zullen worden aangesproken. Zowel kracht- als cardio training zullen hierbij een belangrijke rol spelen. “De ervaring leert ons, dat wanneer men sport in groepsverband we minder snel geneigd zijn niet te komen of op een te lage intensiteit te sporten. Ook heeft maar een selecte groep mensen de discipline zelfstandig te sporten op een hogere mate van intensiteit. Ons advies luidt dan ook deel te nemen aan de groepstrainingen die speciaal voor de afvalrace zijn opgezet,” legt De Gee uit.

Voeding is een belangrijk onderdeel in het afvalproces en essentieel in een gezonde levensstijl. Veel mensen weten volgens De Gee niet hoe en / of wat ze moeten eten. Vaak wordt ook ongezonde voeding aangezien voor gezonde voeding. “Tijdens de afvalrace krijgt men wekelijks een persoonlijk voedingsschema mee, inclusief boodschappenlijst. Ook meedoen samen met je partner is geen probleem, dan stemt The Fitness Lounge de voedingsprogramma’s hier op af. Naast voeding en training maken we je ook bewust van het hoe en waarom,” vervolgt De Gee. “Door bewustzijn te creëren willen we je langer gemotiveerd houden en zorgen dat behaalde resultaten blijvend zijn. Wekelijks zullen er coaching gesprekken zijn waarin valkuilen en knelpunten worden besproken en oplossingen voorgedragen. Naast de coaching gesprekken zullen deelnemers wekelijks ook een mail met praktische tips ontvangen.”

The Fitness Lounge Rotterdam Oost start 2019 met ‘De Afvalrace’

MEER WETEN?

Nieuwsgierig geworden of vraag je je af of dit iets voor jou is? Kom dan naar één van de ingeplande informatie bijeenkomsten. Wacht niet langer en zet vandaag de eerste stap naar jouw nieuwe leven! Voor meer informatie, inschrijven of opgeven voor één van de bijeenkomsten bel je met 010-8466280.

Informatiebijeenkomsten:
Donderdag 20 december 10:30 uur.
Donderdag 3 januari 10:30 uur.

The Fitness Lounge
Griendwerkerstraat 7-13, Rotterdam
T. 010-8466280
www.thefitnesslounge.nl