Dromen, durven, doen…

0
3210
Résidence La Vie en Rose - Dromen, durven, doen...

Jarenlang woonden Nicolet en Ton van Nunen met hun gezin in de Rotterdamse VINEX-wijk Nesselande. Wonen aan het water met een bootje was een echte droom van Ton. Toen ze eenmaal de gelegenheid kregen een huis aan het water te kunnen kopen was er geen houden meer aan. Nicolet zegt: “we woonden al in Nesselande en eigenlijk zag ik het eerst helemaal niet zitten om daar te gaan wonen. Het leek me voor de kinderen minder leuk. Achteraf denk ik ‘hoe kon ik dat denken’. Zwemmen en schaatsen vanaf je eigen vlonder. Wat wil een kind nog meer?”

KRIEBELS

Toch ging het twee jaar geleden weer kriebelen. Maar volgens Nicolet had dat niets met het wonen of de wijk te maken. “We werkten al ruim 21 jaar samen bij hetzelfde bedrijf. Ik was niet meer gelukkig in mijn baan en de cultuur en politieke omgeving ging me steeds meer tegenstaan en ik dacht: ‘wil ik dit nog wel 24 jaar doen?’ Maar ja, wat dan?” Tijdens een verblijf in een B&B in Belgisch Limburg wist Nicolet wat ze wel de komende jaren zou willen. “Dit is het!”

Résidence La Vie en Rose - Dromen, durven, doen...

ZOEKTOCHT

Tijdens een inspirerende zoektocht naar een eigen B&B werden diverse potentiële locaties bezocht. Uiteindelijk kwam het gezin uit bij de ‘prijswinnende’ B&B. Résidence La Vie en Rose is gevestigd in een voormalige bierbrouwerij in het Limburgse rozendorp Lottum. “Hier kan ik helemaal mijn ei in kwijt. Mijn werk is nu mensen blij maken. Natuurlijk is het ook zwaar”, aldus Nicolet. “Mensen vergissen zich erin hoeveel werk zo’n B&B eigenlijk met zich meebrengt. Ontbijtjes klaarmaken, schoonmaken, boodschappen doen, strijken, administratie, marketing en boekhouding.” Nicolet doet alles zelf en gezien de grote tuin van maar liefst 2.500 vierkante meter en een groot zwembad is dat een hele klus. Maar als ze dan weer 6 tienen krijgt bij een recensie en leest hoe erg mensen het naar hun zin hebben gehad, dan wordt ze daar altijd zo blij van.

Résidence La Vie en Rose - Dromen, durven, doen...

ONTHAASTEN IN LUXE

Résidence La Vie en Rose onderscheidt zich volgens Ton door de luxe en het servicelevel. “Iedereen heeft een eigen terras, Auping-bedden, onbeperkt goede thee en koffie en we bieden topwijnen tegen een betaalbare prijs. En een B&B is natuurlijk niets zonder een uitstekend ontbijt”, benadrukt Ton. “Daarnaast hebben we bijvoorbeeld arrangementen waarbij men van een heerlijk viergangendiner in de Résidence kan genieten of bij één van de toprestaurants waar we mee samenwerken. Een echte culinaire beleving, want geloof mij maar, mijn vrouw kan fantastisch koken.” Dit wordt gezien de vele positieve recensies door tal van gasten bevestigd. Verder is Noord-Limburg natuurlijk een parel die ontdekt moet worden. “Je kan hier fantastisch wandelen en fietsen en we zitten op drie kilometer van de kasteeltuinen van Arcen en de Hertog Jan Brouwerij. Het leven in Limburg bevalt ontzettend goed en we hebben gemerkt dat de gemeenschap hier heel hecht is. Hoewel we hier pas twee jaar zitten, zijn we al behoorlijk ingeburgerd”, aldus Ton. “Natuurlijk missen we onze familie in Rotterdam. Maar spijt hebben we niet”, vult Nicolet haar man aan. “Natuurlijk hebben we soms ook tegenslagen en dan denk je wel eens ‘waar zijn we aan begonnen’. Maar de leuke ontmoetingen met onze gasten en de blije gezichten bij het afscheid geven zoveel energie.”

Résidence La Vie en Rose - Dromen, durven, doen...

Résidence La Vie en Rose
Markt 8, Lottum
T. 077-4633931 / 06-41497542
www.residencelavieenrose.nl