Match the car…Jeep Compass

0
3488
Match the car...Jeep Compass

In elke editie laat Amersfoort Living in samenwerking met Nederlandse auto-importeurs een ondernemer, maatschappelijk betrokkene of politicus uit de stad en haar regio kennismaken met een populaire auto. Deze keer nam Henk Hiensch, de nieuwe vestigingsmanager van Vireo Auto in Amersfoort, plaats achter het stuur.

DE PRÉSÉANCE VAN DE COMPASS

‘Hij zit om je heen als een oude spijkerbroek’, zeggen ze wel eens over een auto waarin je graag rijdt. Dat geldt zeker voor de nieuwe Jeep Compass. Deze mastodont komt uit de stal van het Chrysler-concern dat in 2009 een strategische alliantie is aangegaan met Fiat. Sinds die tijd gaat de Italiaans-Amerikaanse multinational als Fiat Chrysler Automobiles N.V., afgekort met FCA, door het autoleven. Niemand had kunnen bevroeden dat dit Amerikaanse merk zou uitgroeien tot een van de spilfiguren in de toekomstplannen van de Italiaans-Amerikaanse groep. Het merk is flink in beweging. Er liggen opportunities. De Europese markt voor compacte SUV’s groeit naar verwachting de komende twee jaar met minimaal 20%. Terwijl het Italiaanse Juventus dankzij haar shirtsponsering de tifosi blijft teasen met deze mooie merknaam, rolt de alweer tweede generatie van de Jeep Compass van de band. Een prachtige SUV die ontworpen is door Chris Piscitelli. De Compass wordt momenteel in Brazilië, Mexico, China en India geproduceerd. De vraag is echter zo groot dat ook de productieband in de fabriek in het Italiaanse Pernambuco in de hoogste versnelling staat. Kortom, FCA heeft met de Compass de juiste koers te pakken. Sterker, het Jeep-merk toont power om tot 2022 twee nieuwe modellen per jaar te lanceren om zo een SUV in elk segment te hebben.

Match the car...Jeep Compass

ROBUUST

“Sinds vorig jaar neemt deze Compass zijn plaats in het Jeep-gamma in boven de compacte en populaire Renegade, en onder de Cherokee”, aldus Hiensch. Hij is sinds 1 november de nieuwe vestigingsmanager van Vireo Auto in Amersfoort. Hiensch heeft ruim 18 jaar ervaring in de autobranche, komt uit Amersfoort en gaat samen met het team Vireo Auto nog beter op de kaart zetten. Opvallend is de strakke vormgeving waarbij bijvoorbeeld de grille en koplampunits vloeiend in elkaar overlopen, wordt naar verwachting kenmerkend voor toekomstige Jeep-modellen. “De eerste opmerking van klanten, die deze Compass voor het eerst in de showroom zien, is eensluidend. Hij oogt in feite wat als een sportiever getekende Grand Cherokee, maar dat geeft deze Compass juist de nodige préséance. De auto is in grote lijnen robuust, maar heeft tevens geen gebrek aan flair. Sinds ik ben aangesteld als vestigingsmanager, rijd ik ook dagelijks in deze auto welke in mijn geval is uitgerust met een adaptieve 4×4 met het Selec-Terrain systeem – Auto, Snow, Sand en Mud – voor de ideale krachtverdeling op verschillende ondergronden en automatisch blokkerend differentieel. Omdat we actief zijn in de paardensport heb ik in het weekend een paardentrailer aan de trekhaak, een ideale combinatie! Met 250 Nm bij 2500 t/pm onder de motorkap is dat geen probleem.” Het is tijd om de paardenkrachten van de Compass aan het werk te zetten. In dit geval ligt er een benzinemotor onder de motorkap. Een 1.4 liter MultiAir welteverstaan. Afhankelijk van de gekozen uitvoering levert deze 140 of 170 pk. De testauto is voorzien van de sterkste variant, in combinatie met vierwielaandrijving én een negentraps automaat. De startknop wordt ingedrukt en de 170 volbloeds hebben er weer zin in.

Match the car...Jeep Compass

ONE-STOP-SHOPPING

“Jeep koos voor een modern dashboard dat voorzien is van de nieuwste technologische mogelijkheden, zoals touchscreen en Apple Carplay”, legt de Henk uit. “Bovendien voelt de ergonomie snel vertrouwd aan. De materiaalkeuze en afwerking is excellent evenals het ruimtegevoel aan boord: vooraan en achteraan is er genoeg ruimte voor vijf passagiers. De rugleuning van de achterbank is natuurlijk neerklapbaar en dit levert een vlakke laadvloer op.” Eerlijk is eerlijk, de Compass rijdt buitengewoon goed. Bovendien is de hoge zitpositie een verademing. “De Compass is zeer gewild dankzij z’n goede prijs- / kwaliteitsverhouding. Ook de zakelijke rijder weet dit ”, legt de testrijder uit. “Dan wordt er meestal gekozen voor full operationele lease: Een leaseoplossing die we ook bieden voor de andere automerken die we vertegenwoordigen. Zo hebben we Subaru: een prachtig merk dat zich profileert in een niche. Daarnaast verkopen we Mitsubishi dat met de Outlander nog steeds bijzonder in trek is bij particulieren en zakelijke rijders. Net als Alfa Romeo, dit sportieve Italiaanse merk scoort momenteel met de vierwiel aangedreven Stelvio en achterwiel aangedreven Giulia zeer goed in Nederland. Premium modellen waarmee je jezelf nog echt kan onderscheiden. Een merk dat naast het sportieve design rij-eigenschappen biedt die je moét ervaren. Ook bieden we natuurlijk de hele range van Fiat met onder meer de pas vernieuwde 500X. Kortom, Vireo Auto Amersfoort heeft voor elk wat wils. Daarenboven zijn we goed geëquipeerd met een moderne garage waar negen vakkundige monteurs werkzaam zijn. We zijn onderdeel van het beursgenoteerde Stern. Dit is een van de grote financieel sterke bedrijven, actief op het gebied van automobiliteit in Nederland. Wij kunnen daadwerkelijk one-stop-shopping bieden. Met nieuwe en gebruikte, personen- en bedrijfswagens, autoleasing, verhuur, schadeherstel, bedrijfswageninrichting, financieringen, autoverzekering en nog meer. Kortom, een compleet mobiliteitspakket voor de klant, met een focus op dienstverlening en duurzaamheid. De meest gewaardeerde en aanbevolen mobiliteitspartner van Nederland, zodat ook de Compass altijd in de goede richting staat.”

Match the car...Jeep Compass

MEER WETEN OVER DEZE AUTO?

Vireo Auto Amersfoort
Nijverheidsweg-Noord 65, Amersfoort
T. 033-4643424
www.vireoauto.nl

Fotografie: Arjan Klaver