Genieten op Leefgoed de Olifant

0
2936
Genieten op Leefgoed de Olifant

In Hitland-Noord, langs de Hollandsche IJssel, net buiten Rotterdam, is de voormalige steenplaats van ‘Steenoven De Olifant’ omgevormd tot ‘Leefgoed de Olifant’. Tot begin jaren 20 van de vorige eeuw werden in deze veldsteenoven (steenfabriek) de bekende Hollandse ijsselsteentjes gebakken. De oude steenplaats die als grootste steenfabriek in de regio ‘De Olifant’ werd genoemd, werd in 1972 een woondomein. De steenoven, door ir. Sipkema onder architectuur van Gunnar Daan omgebouwd tot monumentale villa, is nu de plek waar culturele evenementen plaatsvinden. Daarnaast beschikt het Leefgoed over diverse locaties die uitermate geschikt zijn voor partijen, vergaderingen en workshops.

RESTAURANT EN THEEHUIS IN DE NATUUR

De oude wagenschuur van de voormalige boerderij bij de oude steenplaats is nu Restaurant & theehuis De Dames. De naam is heel passend vanuit historisch perspectief, omdat in het dijkhuis naast het restaurant lange tijd twee zussen hebben gewoond: de dames Bloot. Het restaurant & theehuis heeft een sfeervolle ambiance met een stamtafel en een schitterend zonnig en verwarmd terras met een ecologisch dak, en tijdens de aanstaande winterse dagen verwarmt een knusse spekstenen kachel het gebouw. Genieten staat bovenaan. ‘De Dames’ ligt tussen de historische werkhaven in de IJssel aan de Groenendijk en het Park Hitland.

Genieten op Leefgoed de Olifant

ANWB GASTVRIJ

Een fietstocht langs de Hollandsche IJssel is niet alleen in de zomer en het voorjaar ideaal om lekker uit te waaien. Ook in de herfst en winter kunt u optimaal genieten van het uitzicht en de natuur. En even uitrusten met iets lekkers, terwijl uw e-bike oplaadt? Na een fiets- of wandelinspanning is het fijn om neer te strijken op het (verwarmd) terras en u te laten verrassen door de rust van de natuur en de weilanden van Hitland. Leefgoed de Olifant is een officieel ANWB Gastvrij punt. Als ANWB Fietspashouder krijgt u dan niet alleen korting, maar kunt u tevens gratis gebruik maken van het toilet, schuilen bij een regenbui of gebruik maken van een oplaadpunt, bandenplakset of fietspomp.

Genieten op Leefgoed de Olifant

BUITEN DE DEUR VERGADEREN

“Het woondomein dat door de jaren heen in diverse stukken was opgedeeld, is nu weer samengevoegd tot één groot gebied van twee hectare met diverse opstallen”, vertelt Erwin de Visser. Nadat eerst de voormalige varkensschuur ‘De Beer’ werd omgebouwd tot vergaderlocatie, telt het Leefgoed inmiddels diverse unieke en inspirerende ruimtes voor vergaderingen en workshops van twee tot 45 personen, zoals ‘De Beer’, ‘De Plaets’, ‘De Blokhut’ en ‘De Hut’ met een fantastisch uitzicht op de wijde omgeving. Voor recepties is er zelfs capaciteit voor gezelschappen tot 100 personen. Sind begin 2018 beschikt het Leefgoed bovendien over ‘De Kas’ een authentieke tuinderskas. “In combinatie met de cateringservice van Leefgoed de Olifant is uw vergadering of workshop dan ook in goede handen”, aldus Erwin. “Het is hier zo prachtig en rustiek en je zit midden in het natuurgebied Hitland op slechts een steenworp van Rotterdam.” Bovendien beschikt het Leefgoed over gratis parkeerruimte.” De vergaderpakketten kunnen desgewenst uitgebreid worden met een keur aan activiteiten die in combinatie met een locatie geboekt kunnen worden. Een goed voorbeeld is de mobiele smederij waarbij u kennis kunt maken met de kunst van het smeden. “Zo bent u altijd verzekerd van een afwisselend programma voor uw vergadering of heidag en hoeft u niet zelf activiteiten te regelen.”

Genieten op Leefgoed de Olifant

STREEKPRODUCTEN

Natuur, cultuur en gastronomie staan centraal op het Leefgoed. “We serveren een heerlijke lunch, een diner of een eenvoudig drankje met een hapje. Eigengemaakte appeltaart, een eerlijke biologische koffie, en een keur aan thee horen bij onze formule”, vertelt chef-kok Erwin die verantwoordelijk is voor het totale gastvrijheidsconcept op het Leefgoed. “We gebruiken zo veel mogelijk verse producten uit deze streek, Zeeland en natuurlijk onze eigen moestuin. We verrassen onze gasten graag met betaalbare culinaire gerechten.

Meer info: www.leefgoed.nl

Fotografie: Maybelline Koense