Haaruitval en dunner wordend haar komen vaak voor

0
2875
Haarinstituut Nederland

In ons haarinstituut ondersteunen wij mensen van alle leeftijden bij hun problemen met dunner wordend haar of haaruitval. Elke situatie is anders.

IS HAARUITVAL TIJDELIJK OF BLIJVEND?

Naarmate je ouder wordt, wordt ook het haar dunner, net zoals de huid. Soms is er een andere oorzaak voor haaruitval of dunner wordend haar. Er is een professionele beoordeling nodig om erachter te komen of het tijdelijk of blijvend is. Vraag dus altijd advies aan een goede kapper, een arts of bij ons Haarinstituut Nederland.

WELKE OORZAKEN KUNNEN HAARUITVAL EN DUNNER WORDEND HAAR HEBBEN?

Sommige mensen hebben een haarziekte, bij anderen is het een tijdelijk gevolg van stress, medicatie of bijvoorbeeld zwangerschap. Of het is genetisch bepaald. Dat zien wij natuurlijk vooral bij mannen.

WAT KUN JE ERAAN DOEN?

De oplossing voor haaruitval of dunner wordend haar is per persoon verschillend. Goede haarproducten gecombineerd met een gezonde levensstijl zijn altijd ons eerste advies. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om haarverlies te camoufleren. Met een ander kapsel, met een haarstukje dat bevestigd wordt aan het eigen haar of een volledige pruik.

HAARINSTITUUT NEDERLAND IN BUSSUM HEEFT EEN OPLOSSING

Na meer dan 25 jaar kunnen wij met recht zeggen dat wij de oplossing bieden die het beste bij u past. Een kapsel waarbij u zich op uw gemak voelt.

HOE BEÏNVLOEDT HAARUITVAL UW LEVEN?

Wij hebben een aantal klanten anoniem gevraagd naar hun ervaringen met haarverlies.

“Mijn opa en mijn vader hebben een gedeeltelijk kaal hoofd. Dus de kans was groot dat ik ook kaal zou worden. Daarom ben ik als twintiger al naar het haarinstituut gegaan. Genetisch bepaalde kaalheid is niet te stoppen, wel te vertragen. Ze hebben mij geholpen met kapsel, haarproducten, supplementen en leefstijladvies. Als het straks echt doorzet, wil ik een klein haarwerk laten bevestigen ter camouflage. Waarom zou ik kaal zijn als ik dat niet wil?” (man, 35 jaar)

“Ik heb een haarziekte waardoor ik kale plekken heb. Ik vind het vreselijk en het maakt mij onzeker. Ik heb nu een haarwerk dat met clips bevestigd is aan mijn eigen haar. Het dekt de kale plekken af. Het ziet er heel natuurlijk uit, want het is gemaakt van echt haar. Ik zou er heel wat voor geven om weer een gewone haardos te hebben. Maar met dit haarwerk durf ik me gelukkig wel weer te vertonen. Niemand ziet het.” (vrouw, 59 jaar)

“Vorig jaar merkte ik dat mijn haar ineens erg dun werd. Ik schrok enorm. Ik dacht zelf dat ik een haarstuk zou moeten hebben. Maar dat was niet zo. Hier vroegen ze flink door op zoek naar oorzaken. Het bleek dat mijn levensstijl invloed had. Ik gebruik nu al geruime tijd speciale haarproducten en ook supplementen. En ik let meer op mijn voeding en op stress. Het effect is al duidelijk merkbaar. Ik ben ontzettend opgelucht.” (vrouw, 28 jaar)

Haarinstituut Nederland
Olmenlaan 44, Bussum
T. 035-6913469
www.haarwerk.nl
@HaarinstituutNederland

Fotografie: Esther Quelle