Het Honda-gevoel

0
2893

Elke Honda die op de markt komt, moet meer bieden dan een doorsnee model. Een Honda is immers een automerk dat investeert in innovaties die aansluiten bij de levensstijlen en rijvoorkeuren van de autoconsument. “Maar bovenal is een Honda gebouwd rondom één heel belangrijk facet: de klant.”

Honda De Bois - Het Honda-gevoelEn dat maken wij bij Honda de Bois Amersfoort en Utrecht elke dag waar”, aldus Steven Koelewijn. Hij is vestigingsmanager van Honda de Bois Amersfoort. Een dealerbedrijf dat niet eens zo lang geleden verhuisde van een pand aan de Amsterdamseweg naar een modern pand op bedrijventerrein Isselt. “Honda is van oudsher een merk met sterke merkwaarden”, vervolgt Steven. “Dat zijn achtereenvolgens sportiviteit, betrouwbaarheid, onderscheidend vermogen en kwaliteit. En deze waarden vormen de reden waarom de Honda-rijder merktrouw is en blijft. Onze particuliere en zakelijke klanten weten als geen ander wat het gevoel is als je eenmaal achter het stuur zit van dit Japanse merk. En het Honda-gevoel wordt straks versterkt als we het interieur en exterieur van ons bedrijf is aangepast aan de uitstraling van dit Japanse merk. Zij wil met een chique en sportief imago haar marktaandeel vergroten.” Dagelijks stuurt Steven representatief en servicegerichte medewerkers aan. Kwalificaties die niet alleen gelden voor de verkoopadviseurs en haar ondersteunende diensten, maar ook voor de bezetting van de werkplaats. “We hebben een modern ingerichte werkplaats waar vier monteurs al het onderhoud verrichten alsmede reparaties en APK-keuringen. De reparaties voeren we overigens pas uit na de officiële toestemming van de klant. Het is voor ons een vereiste dat de particulier en de zakelijke rijder in alle opzichten weer met een tevreden gevoel zijn weg vervolgt in zijn gerepareerde en nagekeken auto. Tenslotte zijn we ingericht als bandenhotel voor de opslag van winter- en zomerbanden. In oktober kunnen de klanten weer een mail van ons verwachten waarin wij hen attent maken dat de tijd van de wintersloffen is aangebroken. Indien nodig kunnen we de auto inspecteren en compleet winterklaar maken. Kortom, met het onderhoudsteam gaan we de uitdaging aan om bij de autoconsument het Honda-gevoel waar nodig verder te versterken. Maar ook als leaseauto weet Honda de juiste beleving neer te zetten. In de aanloop naar een leasecontract kijken we met u naar onder meer uw wagenpark, het gebruik ervan en uw wensen. Wilt u een zeer compleet leasecontract of hebt u juist minder servicecomponenten nodig? Samen met u bepalen we de inhoud en maken het leasecontract voorts precies op maat. Welk leasecontract u ook kiest, wij voldoen altijd aan uw wensen.”

MODELLEN

Honda De Bois - Het Honda-gevoelUiteraard geeft Steven aan de hand van een rondwandeling in de showroom inzicht in het modellengamma van Honda. Dat bestaat uit onder meer de Jazz. De eerste generatie werd in 1981 op de autotentoonstelling in Tokio geïntroduceerd. De auto heeft niet eens zo lang geleden weer een facelift ondergaan. “Met het behouden van alle praktische aspecten, kreeg bij de Jazz de brandstoftank een plaats onder de voorzetels met een grote bagageruimte als resultaat. Naast de 1.3 benzinemotor van 102 pk die tot nu toe de enige optie vormde, hebben we ook een versie met een 1.5 i-VTEC van 130 pk. Via de Jazz komen we bij een van de wannahaves uit de stal van Honda: de Civic. Hij beleeft zijn tiende generatie die sportiviteit paart aan puur rijplezier. Deze auto behoort tot de aangenaamst rijdende berlines van het moment. Bovendien is de Civic 5-deurs uitgerust met de meest uitgebreide standaardveiligheidspakket. Onder de motorkap huist een 1.0 i-VTEC Turbo benzine die 129 pk aflevert. Maar de klant kan ook kiezen voor de 182 pk sterke 1.5 i-VTEC Turbo of een 1.6 i-DTEC diesel die 120 pk aan de voorwielen afgeeft. Topmodel is de Civic Type R met een 2.0 VTEC Turbo benzinemotor. De motor perst er 320 pk uit en een koppel van 400 Nm. Voorts hebben we de HR-V. Een compacte cross-over die voorzien is van een 1.5 liter i-VTEC benzinemotor met 130 pk (155 Nm) en een 1.6 liter i-DTEC dieselmotor met 120 pk en 300 Nm. De CR-V, die volgend jaar een opvolger krijgt, is en blijft een heerlijke reiswagen. De passagiers hebben zeker geen gebrek aan ruimte. Het modellengamma wordt afgetopt met de NSX. Een hybride supercar met een krachtige 3.5 V6 bi-turbo hybride-motor onder de motorkap. En als we het toch over hybride hebben. Binnenkort beweegt Honda zich volledig in dit marktsegment. We zullen onze klanten tijdig informeren.”

OCCASIONS

Honda De Bois - Het Honda-gevoelTenslotte is Honda de Bois het adres voor een tweedehands auto. “Wanneer u kiest voor een tweedehands auto met het toplabel Honda Quality Plus (HQP), dan kiest u niet voor zomaar een gebruikte auto”, weet Steven. “U kiest dan voor ‘Best of the best’. Dat betekent 24 maanden volledige technische garantie op fabrieksniveau. U kiest bovendien voor een gebruikte auto met vele zekerheden waarbij de Bovag, de APK, de Nationale Autopas en het HQP-keurmerk ondersteunend zijn. Merktrouw plus een duurzame relatie met een tevreden klant vraagt om investeren. Dat is het heerlijke Honda-gevoel. Kopje koffie?”

Honda de Bois
Xenonweg 17, Amersfoort
T. 033-2473030
www.debois.nl

Fotografie: Nico Brons