Passie & vakmanschap bij Beekes Stoffeer Atelier

0
2928
Beekes Stoffeer Atelier - Passie & vakmanschap

Thuiskomen is iets wat voor iedereen belangrijk is. Tot rust komen en uzelf zijn op een plek die aanvoelt als een warme deken. Dat thuisgevoel creëert u met een inrichting die bij u past. En daarbij willen ‘De Dames’ van Beekes Stoffeer Atelier u graag helpen. Door goed te luisteren naar uw behoeften en wensen, out-of-the-box te denken en vakmanschap te combineren met interieurkennis slaagt u altijd en bent u verzekerd van een uniek meubelstuk dat past binnen uw interieur.

Beekes Stoffeer Atelier - Passie & vakmanschapBeekes Stoffeer Atelier uit Loosdrecht voert al vele jaren het kwaliteitslogo 5-Sterrenspecialist. Het logo wordt alleen toegekend aan bedrijven die garant staan voor goed advies, vakmanschap, kwaliteit, service en garantie. Stuk voor stuk eigenschappen die ze bij Beekes Stoffeer Atelier als vanzelfsprekend beschouwen. De ‘Dames’ zijn hier dan ook heel trots op. Bij binnenkomst hebben we al snel in de gaten dat we hier te maken hebben met echte meubelliefhebbers. In het atelier hangt een zéér prettige geur van nieuw leer en op diverse plaatsen wordt hard en vakkundig gewerkt aan bankstellen, stoelen en kussens voor zowel binnen als ook buiten.

HERSTOFFEREN OF NIEUW?

“Zeker als het een stoel of bank van een bekend merk betreft, dan is het zeer de moeite waard om deze opnieuw te stofferen. De kosten liggen dan bijna altijd lager dan een nieuw exemplaar aanschaffen. Bovendien heeft u dan ook een vrije keuze in kleur en soort stoffering waardoor u een uniek meubelstuk krijgt”, aldus Alina Lagerweij. “Maar we zien ook dat mensen met een stoeltje dat nog van opa is geweest aankomen. Men kiest dan vaak omwille de emotionele waarde toch om het meubel een tweede leven te geven. Daarnaast zien we regelmatig dat mensen oud en nieuw met elkaar willen combineren. Maar ook voor het ouderwets klassieke werk bent u hier natuurlijk aan het juiste adres. Zo hebben wij voor het Cobra-museum bijvoorbeeld diverse stukken mogen stofferen.” Het team van Beekes Stoffeer Atelier richt zich op het complete herstofferen van uw huis, tuin, boot of caravan.

EERLIJK ADVIES

Beekes Stoffeer Atelier - Passie & vakmanschapVolgens Alina onderscheidt Beekes Stoffeer Atelier zich door eerlijk advies, veelzijdigheid, kennis en vakmanschap. “Dat betekent bijvoorbeeld dat we mensen soms adviseren om een nieuw meubel te kopen, wanneer deze bijvoorbeeld niet meer te herstellen is. Daarnaast hebben wij door de jaren heen een grote expertise opgebouwd waardoor we een breed aanbod kunnen bieden. Wij doen de meest uiteenlopende werkzaamheden zoals aangepaste stoelen, kussens en matrassen voor mensen met een beperking en we hebben ons sinds een paar jaar ook gespecialiseerd in het herstofferen van boxsprings en het maken van headboards. Verder merken we dat meubelstoffeerders weliswaar hun vak beheersen, maar op het gebied van interieurinrichting te kort schieten. Bij ons is dat onderdeel geen ondergeschoven kindje. Zo ga ik als styliste regelmatig bij de klant langs om te kijken naar wat voor stijl hun voorkeur uit gaat en welke kleurstelling zij in hun huis gebruiken. Zo kan ik een nog beter advies geven.”

AMBACHTELIJK VAKMANSCHAP

Beekes Stoffeer Atelier - Passie & vakmanschapOok voor wat betreft vakmanschap bent u bij Beekes Stoffeer Atelier aan het juiste adres. Annemieke Beekes is namelijk nog op de ouderwetse manier opgeleid en beschikt daardoor over kennis die nu veelal verloren is gegaan en nog door weinigen in Nederland wordt beheerst. Op achttienjarige leeftijd begon zij in de meubelstoffeerderij van haar vader in Utrecht. Inmiddels heeft ze al 32 jaar ervaring opgebouwd in deze sector. In 2001 besloot zij samen met Alina Lagerweij in Loosdrecht voor zichzelf te beginnen onder de naam Beekes Stoffeer Atelier. De dames waren bovendien de eerste vrouwen in Nederland die alle aspecten van het meubelstofferen tot hun vakgebied mochten rekenen. “Door het zware fysieke werk, was dit beroep namelijk lang een mannenbolwerk”, aldus Annemieke. Alles wordt nog op ambachtelijke wijze met de hand gedaan, waardoor elke stoffeeropdracht weer een uniek eindresultaat heeft.

BREED ASSORTIMENT

Beekes Stoffeer Atelier - Passie & vakmanschap“Wij staan vooral bekend om onze specialisatie in de merken Artifort, Gelderland, Rolf Benz, Leolux, Montis, Schuitema en vele andere topmerken”, vertelt Alina. Er is een keuze uit meer dan 3000 verschillende stoffen en leer voor binnen én buiten. Zij hebben een van de grootste collecties stoffen die speciaal voor buiten en boot zijn, én tegen een regenbui kunnen. Ook leveren de ‘Dames’ XXL-schapenvachten, dierenhuiden, en kleden in iedere maat. “We zien de laatste tijd veel mensen die hier kussens laten maken voor hun boot in het buitenland. Gewoon omdat ze daar niet de juiste stof of kwaliteit kunnen vinden.”

MEER INFORMATIE?

Meer weten over alle mogelijkheden die Beekes Stoffeer Atelier u te bieden heeft op gebied van huis, boot, en tuin? Breng dan een bezoekje aan het Atelier in Loosdrecht of kijk voor inspiratie in het fotoboek op de website. Voor een vrijblijvende offerte kunt u natuurlijk ook een foto per e-mail sturen.

Beekes Stoffeer Atelier
Oud Loosdrechtsedijk 61 A, Loosdrecht
T. 035-5255416 | 033-4622592
E. info@beekesstoffeeratelier.nl
www.beekesstoffeeratelier.nl

Fotografie: Nico Brons