JUST in time: uw partner voor elke levensfase

0
2973
Just Notarissen - Fotografie Marc de Jong

Het Zoetermeerse notariskantoor JUST Notaris van der Bijl timmert al jaren stevig aan de weg. Met een uitgekiende strategie en een flinke portie doorzettingsvermogen wist het kantoor gedurende de crisis te groeien van lokale speler met een handjevol medewerkers tot de tweede notaris van Nederland op kadastraal gebied met ruim 70 medewerkers. Familierecht, ondernemingsrecht en registergoed zijn de specialismen van dit sympathieke en innovatieve notariskantoor.

Volgens Camillus Overmeire ligt groots denken ten grondslag aan het succes van JUST Notaris van der Bijl. “Wij leggen ons dan ook niet neer bij onze tweede plek op het gebied van registergoed”, zegt Camillus met een brede glimlach. “Wij gaan altijd voor het maximaal haalbare en dus de eerste plaats. De pragmatisch ingestelde Camillus die een fiscaal-juridische achtergrond heeft, vormt met notaris Arie Jan van der Bijl een succesvol duo dat samen de scepter zwaait over dit sympathieke Zoetermeerse notariskantoor.

INNOVATIEF EN EIGENZINNIG

Tijdens de crisis besloten Camillus en Arie Jan het roer om te gooien en het stoffige imago dat aan de traditionele notaris kleeft van zich af te werpen. “Wij zijn vol gaan inzetten op schaalvergroting, vergaande automatisering en robotisering. Hierdoor konden we onze diensten met traditionele kwaliteit tegen een scherpe prijs aanbieden.” Deze strategie heeft JUST Notaris van der Bijl geen windeieren gelegd. Inmiddels telt het innovatieve kantoor meer dan 70 medewerkers en is een eind aan de expansiedrift nog niet in zicht. Gezien de conservatieve branche waarin notarissen door de Kroon worden benoemd en een vaste standplaats krijgen, is dit een prestatie van formaat.

KENNIS EN ERVARING

Waar een traditioneel notariskantoor slechts enkele medewerkers telt, vormt het grote aantal medewerkers bij JUST Notaris van der Bijl juist de kracht. “We hebben gewoonweg meer capaciteit en kennis in huis dan andere notariskantoren. Hierdoor kunnen we niet alleen dieper op zaken ingaan, maar gebruiken we elkaar als klankbord bij ingewikkelde casussen.” Naast de notarissen, de kandidaat-notarissen en notarisklerken is er een uitgebreide frontoffice, waar de opdrachten worden aangenomen en voorbereid. Vervolgens gaan de dossiers naar de betreffende rechtsgebieden en worden de diverse zaken klaargemaakt om te passeren bij de notaris. Door deze efficiënte werkwijze, die regelmatig wordt bijgesteld, kunnen er scherpe tarieven gehanteerd worden.

FOCUS OP DISCIPLINES

De dienstverlening van JUST Notaris van der Bijl valt uiteen in familierecht, ondernemingsrecht en registergoed (o.a. woningoverdrachten). “Dit onderdeel besloeg altijd ongeveer twee derde van ons werk. Nu breiden wij ook onze andere activiteiten uit. Zo vestigen wij meer de aandacht op familierecht en vertellen wij wat wij daarin voor onze klanten kunnen betekenen. In onze maatschappij willen we namelijk nooit nadenken over ongelukken en de dood. Samenlevingscontracten en (levens)testamenten zijn nu eenmaal geen leuke documenten. Je maakt die documenten, net als het afsluiten van verzekeringen, om ze nooit nodig te hebben.” Toch merkt Camillus dat met name jonge mensen vaker in beweging komen. “Zij realiseren zich dat ze hun zaken op orde moeten hebben. Dat heeft ook te maken met de samenstelling van de maatschappij. Mensen gaan samenwonen, uit elkaar, er ontstaan éénpersoonshuishoudens met kinderen. Een onderhoudsbezoek aan de notaris is dan ook geen overbodige luxe. We doen het met onze auto, gaan preventief op controle bij de tandarts, dus waarom niet ook eens in de paar jaar je zaakjes eens goed met de notaris doorspreken.”

STERK MERK

Het logo van JUST Notaris van der Bijl is zeer herkenbaar en straalt kwaliteit en vertrouwen uit. “Steeds meer mensen herkennen het, mede omdat we middels sponsoring sterk betrokken zijn bij Zoetermeer. We zijn inmiddels actief in een gebied van Haarlem, Utrecht, Amersfoort, Breda tot Zierikzee. Maar de landsgrenzen zijn nog niet bereikt”, zegt Camillus met een knipoog. “Ik wil dat JUST een synoniem wordt voor de notaris. Je drinkt geen bier, maar je drinkt Heineken. Je doet geen boodschappen, maar gaat naar de Albert Heijn. Je gaat dus niet naar de notaris, maar naar JUST!”

JUST Notaris van der Bijl
Bredewater 22, Zoetermeer
T. 079-3239761
www.justvanderbijl.nl

Fotografie: Marc de Jong