Je achtertuin is groter dan je denkt

0
2656
Ontdek IJsselmonde - Je achtertuin is groter dan je denkt

Op Eiland IJsselmonde ontdek je de natuur met prachtige fiets- en wandelroutes, zie je kasteeltjes en mooie dorpjes vanaf historische dijken. Je kunt er varen, paardrijden, buitenspelen en culinair genieten. En dat op steenworp afstand van Rotterdam! Op de website van Ontdek IJsselmonde zijn alle mooie en bijzondere plekken van het eiland nu allemaal overzichtelijk op één plek te vinden. Zodat jij alleen nog maar hoeft te kiezen.

ZOMERTIPS

Vakantie vieren in eigen land? Of gewoon lekker een dagje uit? Wij hebben alvast de leukste activiteiten op Eiland IJsselmonde voor je geselecteerd, zodat jij je in ieder geval niet hoeft te vervelen deze zomer. Kom wandelen, fietsen, varen, leer over de natuur of kom juist cultuur snuiven. Er is voor iedereen iets te beleven. Stel op www.ontdekijsselmonde.nl je eigen dagje uit samen en ontdek hoe mooi en groen je achtertuin is.

ABEL KLIMBOS

Ontdek IJsselmonde - Je achtertuin is groter dan je denktMidden in de prachtige natuur van Rhoon bevindt zich het Abel Klimbos. Kinderen kunnen hier lekker klimmen en klauteren terwijl jij geniet van een heerlijke lunch. Ook niet bang om de hoogte in te gaan? Abel Klimbos biedt parcours aan voor jong en oud, ervaren en onervaren.

VERTOEVEN AAN HET WATER

Ontdek IJsselmonde - Je achtertuin is groter dan je denktLekker varen met de wind door je haren. Eiland IJsselmonde kun je op vele manieren ontdekken, maar de beste manier is toch wel vanaf het water. Verschillende vaarroutes brengen rondom het eiland. Vanaf de boot kun je je onderdompelen in de rust en stilte van de vrije natuur. Liever op een actieve manier de natuur ontdekken? Huur een kano, wakeboard of jetski!

DOE-PAD CARNISSE GRIENDEN

Ontdek IJsselmonde - Je achtertuin is groter dan je denktNeem de kids mee op struintocht dwars door de natuur. Speciaal voor kinderen is er een doe-pad uitgezet bij de Carnisse Grienden. De route duurt ongeveer een uur en bestaat uit zeven leuke en leerzame opdrachten.

BOERDERIJ DE BUYTENHOF

Ontdek IJsselmonde - Je achtertuin is groter dan je denktDe Buytenhof is een plattelandsparadijsje. Op de zorgboerderij van de familie Visser geniet je van het boerenleven. Kom appels, kruiden en bloemen plukken en leer waar ons voedsel vandaan komt. In de theeschenkerij en winkel worden alle producten van eigen land aangeboden.

KASTEEL VAN RHOON

Ontdek IJsselmonde - Je achtertuin is groter dan je denktBlijf je nog even in Rhoon? Vergeet dan vooral niet het Kasteel van Rhoon te bezoeken. Het kasteel biedt namelijk naast horeca ook tal van culturele activiteiten zoals, concerten, kleinkunst, literaire voorstellingen en kindervoorstellingen. Hun zomeragenda staat inmiddels bomvol leuke activiteiten voor een uniek avond uit..

ONTDEK IJSSELMONDE

Nieuwsgierig geworden? Stel zelf je dagje uit samen op de website www.ontdekijsselmonde.nl. Sla jouw favoriete activiteiten op en maak zo je persoonlijke lijstje aan. Op de website vind je een uitgebreide uitagenda en laat je vooral verrassen door de vele tips en blogs op de website! www.ontdekijsselmonde.nl en www.facebook.nl/OntdekIJsselmonde