Lipoedeem: Chronische aandoening van het vetweefsel

0
3205
Afslankstudio Gracili - Lipoedeem - Chronische aandoening van het vetweefsel

Herken je jezelf in bovenstaande afbeelding? Heb je al vaker pogingen ondernomen om af te vallen, maar werden je bovenbenen niet slanker ondanks dat je het nodige gewicht kwijtraakte? Grote kans dat er dan sprake is van lipoedeem. Dit is een chronische, vaak erfelijke, aandoening waarbij er een stoornis is in de vetverdeling. Je bovenbenen zijn gevoelig voor aanraking; zelfs kleding op je huid kan soms al gevoelig zijn. Ondanks flinke gewichtsafname lijken je bovenbenen alleen maar in omvang toe te nemen; er kan een verschil van 3 kledingmaten zijn voor de kleding voor je boven- en onderlichaam.

Er zijn niet veel mogelijkheden hier wat aan te doen; gewichtsafname geeft niet het gewenste resultaat, bindweefselmassage of lymfedrainage zorgen ook niet voor een mindere omvang. Mocht er bij jou hiervan sprake zijn, dan nodig ik je uit voor een vrijblijvende kennismaking. Ik heb onlangs meerdere nascholingen gevolgd over dit probleem en zou je behulpzaam kunnen zijn met een behandeltraject waar we op basis van aanpassing van je voeding in combinatie met het inzetten van supplementen stap voor stap je probleem aan gaan pakken. In het eerste consult gaan we na of er inderdaad sprake is van lipoedeem.

LYMFOEDOEM

Een andere aandoening die ook zichtbaar is in de vorm van stevige bovenbenen is lymfoedeem, en dit vergt een andere aanpak. Ook hierin kan ik je behulpzaam zijn. Daarnaast kan er ook nog sprake zijn van een combinatie van beide, namelijk lipo-lymfoedeem en phlebo-lipoedeem. In het geval van lipoedeem is het geen makkelijk traject; je zal je voeding zeer drastisch aan dienen te passen! Helaas is dit een aandoening die alleen maar erger wordt naarmate de tijd vordert; niets doen is geen optie als je niet in fase 3 wilt belanden. We maken gebruik van een traject dat in meerdere andere landen al langer succesvol wordt toegepast, en ook wetenschappelijk onderbouwd is.

CONSULTEN

De consulten die hierbij nodig zijn, worden door vrijwel alle verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed in het aanvullende pakket. Je wordt begeleid door mij, Marijke Eijgenraam van afslankstudio en welzijnspraktijk Gracili. Ik ben naast gewichtsconsulente ook orthomoleculair therapeut en beschik over het diploma Medische Basiskennis. Juist over lipoedeem heb ik meerdere thema- en verdiepingsdagen gevolgd. De afspraken kunnen desgewenst ook op de dinsdag – of donderdagavond plaatsvinden.

Heb je geen last van lipoedeem maar wil je toch je gewicht verlagen, of op basis van voeding je te hoge bloeddruk en/of cholesterol gehalte verlagen? Ook dan bij je van harte welkom bij Gracili voor een vrijblijvende intake.

Afslankstudio en Welzijnspraktijk Gracili
Zielhorsterweg 83, Amersfoort
T 033-8876699
www.gracili.nl