De groene draad: Welzijn dieren staat centraal

0
2910
NML health - De groene draad: Welzijn dieren staat centraal

Met een assortiment van ruim driehonderd verschillende gezondheidsproducten voor paard, hond en kat is NML health een toonaangevende speler op het gebied van voedingssupplementen voor dieren. Het bedrijf uit Weesp zet met innovatieve, natuurlijke producten in op het bevorderen van de gezondheid van dieren wereldwijd en levert al sinds 1996 aan dierenprofessionals in binnen- en buitenland.

Diergezondheid. Volgens directeur Irene Rol is dat de ‘groene’ draad in het bestaansrecht van NML health. In haar visie op diergezondheid gaat het deze dierenliefhebber om het bevorderen van de gezondheid van dieren en daarnaast het voorkomen van gezondheidsproblemen. “Samen met mijn collega’s bij NLM health pleit ik voor bewust gebruik van supplementen. Daarbij is het van belang om niet alleen het symptoom te bestrijden, maar juist verder te kijken dan onze neus lang is. Als we namelijk niet de oorzaak van de ziekte behandelen, dan is het vechten tegen de bierkaai. Eigenaren van dieren en dierenprofessionals kunnen dat grotendeels zelf door proactief te handelen op het gebied van voeding, supplementen, vaccineren, beweging en welzijn. Het kritisch lezen van etiketten en het vergroten van kennis is daarbij absoluut nodig voor het bereiken van meer diergezondheid, want net als bij de supplementen voor mensen zit er een hoop kaf tussen het koren.”

GOED KIJKEN

Het credo van Irene is dan ook ‘supplementeren doe je met je ogen’. “Je moet goed kijken naar een dier om te ontdekken wat het nodig heeft. In het principe ‘baat het niet, dan schaadt het niet’ kan ik me dan ook niet vinden. Het begint allemaal bij een goede diagnose, en daar kun je vervolgens het juiste product bij kiezen. Als je een dier bijvoorbeeld constant kruidensupplementen geeft, dan wordt het lichaam lui. Beter is het om het te prikkelen met de juiste middelen tot zelfherstel.” Toen Irene in 1996 begon met NML health, stonden dierenarts én consument nog niet echt open voor ondersteuning van de diergezondheid met natuurlijke middelen. “Maar inmiddels beseffen dierenartsen, consumenten en ook dierenspeciaalzaken dat er geen flauwekul in onze potjes zit en merk ik dat de visie op diergezondheid verandert.”

ONDERBOUWD

Met een breed assortiment van ruim driehonderd gezondheidsproducten biedt NML health oplossingen voor tal van aandoeningen bij dieren. Van gedragsproblemen bij katten, bewegingsproblemen bij honden, tot fertiliteitproblemen bij paarden. Zo uiteenlopend als de vraag vanuit de markt is, zo uiteenlopend is het assortiment van NML health. “Maar alleen na uitvoerig onderzoek en bewezen werking zetten we een product in de markt”, benadrukt Irene. “Bovendien worden alle producten geproduceerd bij gerenommeerde bedrijven, die zijn gecertificeerd door de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en werken conform GMP-richtlijnen. De ontwikkeling van de producten gebeurt in samenwerking met diverse medische deskundigen in binnen- en buitenland.” Zo zijn alle werkzame stoffen wetenschappelijk onderbouwd en staat NML health voor natuurlijke en plantaardige werkzame bestanddelen.” De werking van de producten wordt tevens ondersteund door monografieën van planten en kunnen volgens Irene goed naast en vaak ook in plaats van de reguliere Westerse geneeskunde gebruikt worden. “We zijn ook zeer kritisch op het gebruik van – volumineuze en overbodige – hulpstoffen. Onze producten zijn daarom sterk geconcentreerd, waardoor een geringe hoeveelheid al een groot effect laat zien.”

DIERENLIEFHEBBERS

NML health - De groene draad: Welzijn dieren staat centraalNML health levert niet alleen gezondheidsproducten voor dieren. Dieren zitten ook letterlijk en figuurlijk in het dna van de medewerkers. “Iedereen binnen ons team is dierenliefhebber” vertelt Irene vol enthousiasme. ”Veel producten ontstaan doordat we ons oor te luister leggen bij de bron: de dierenbezitter. Waar is behoefte aan? Tijdens koffie of lunch komt er altijd wel een diergezondheidskwestie ter tafel, die gesprekken werken bijzonder inspirerend. We staan feitelijk midden in onze eigen markt, beter gezegd: wij zijn onze markt. Door deze gesprekken ontstaan ideeën voor nieuwe producten. Een goed voorbeeld van deze ‘tafelgesprekken’ is de PUUR Cranberry bij urineweginfecties en blaasontsteking. Maar wat wil je in een team dat voor 90 procent uit vrouwen bestaat.”

Bij Irene ligt de lat hoog als het gaat om bevlogenheid en liefde voor het dier en de natuur. Dat was de reden waarom ze ruim twintig jaar geleden haar hart volgde, een carrièreswitch maakte, in de diergeneesmiddelenbranche sprong en haar tomeloze energie aanwendde voor de gezondheid van dieren met diergeneesmiddelen op natuurlijke basis. “Ik heb inmiddels heel wat opleidingen gedaan op het gebied van orthomoleculaire geneeskunde, PNI, fytotherapie, Chinese geneeskunde TCM en blijf mij voortdurend door ontwikkelen. Dat de gezondheid van het dier ondersteund wordt door het verstrekken van fytotherapie of homeopathische middelen en het toevoegen van bouwstoffen aan voeding, geen onzin is of iets is waarin je moet geloven, daar ben ik van overtuigd.”

KENNISPLATFORM

NML health - De groene draad: Welzijn dieren staat centraalInmiddels zijn de producten van NML health door een intensieve samenwerking met dierenartsen, dierentherapeuten, dierenspeciaalzaken en ruitersportzaken bereikbaar voor dierenliefhebbers. “Wel behoeven onze producten uitleg en kennis van de ondernemer die ze verkoopt. We stoppen dan ook niet bij een goede bijsluiter, maar steken veel energie in het overdragen van onze kennis en deskundigheid door het delen van informatie en het geven van trainingen en bijscholingen. Zo kun je bijvoorbeeld een hond wel glucosamine en Omega-3 geven om zijn gewrichten soepel te houden, maar als er vervolgens op een verkeerde manier met het dier bewogen wordt, dan heeft dat weinig zin.”

NML health
s-Gravelandseweg 50-51, Weesp
T. 0294-455888
www.nmlhealth.com

Fotografie: Nico Brons