Vrijheid, avontuur, kracht, robuustheid en betrouwbaarheid

0
3287
Serry - Vrijheid, avontuur, kracht, robuustheid en betrouwbaarheid

De dynamiek van de merken Jaguar en Land Rover is voelbaar. Ook bij Jaguar Land Rover Serry in Hilversum. Terwijl de sales en after sales gewoon doorgaat, wordt hard gewerkt aan de nieuwe corporate identity – intern gedefinieerd als ‘The Arches’ – waardoor beide Britse premium merken op een kwalitatief hoogstaande wijze naast elkaar kunnen worden gepresenteerd.

“Klanten hebben begrip voor het ongemak dat nu eenmaal aan een verbouwing verbonden is”, steekt René Serry van wal. Hij is straks samen met zijn broer Niels penvoerder van dit prachtige bedrijf dat in 1974 werd opgericht door hun vader, Charles Serry. “In de eerste helft van 2018 is onze huisvesting klaar en kunnen we de klant ontvangen in een totaal nieuwe ambiance. Een ambiance die volgens de geestelijk vader van deze transitie, Gerry McGovern, naadloos past bij de merken Land Rover en Jaguar. Dat McGovern tevens designdirecteur is van Land Rover, maakt de vernieuwingsslag alleen maar interessanter. Het dual-brand netwerkplan, in combinatie met de sterke volumegroei die beide merken de laatste jaren gekend hebben, zorgt voor een verhoogde rentabiliteit voor het Jaguar Land Rover dealernetwerk. Klantervaring en merkbeleving blijven centraal staan. Er wordt dan ook zwaar ingezet op het gebied van training en processen om deze op het hoogste pijl te behouden.”

FESTIVITEITEN

Bij Serry Hilversum weten ze dat er straks een bedrijfspand staat waarin beide merken als juwelen tot hun recht komen. In een modern, stijlvolle omgeving wordt gebruik gemaakt van alle moderne technologieën om de auto’s tot leven te brengen. Hiermee komt een einde aan het tijdperk waarin de kleuren groen en wit de huisstijl van beide merken weerspiegelden. “Uiteraard zullen we festiviteiten rond de officiële oplevering van het pand delen met onze klanten. Overigens blijft de verbouwing niet beperkt tot een modernisering van het gebouw en de showroom. Ook de werkplaats wordt meegenomen. Zo komen er twee extra bruggen. Bovendien zal het aantal monteurs worden uitgebreid zodat de doorlooptijd van de reparaties, het onderhoud en de AKP-keuringen een impuls krijgt. Wat onveranderd is gebleven, is de discipline schade en herstel. Daarvoor werken we al jaren met een vaste en betrouwbare partner.”

ACHT VERZETTEN

Behalve de officiële opening is er komend jaar nog veel meer te beleven bij de merken Land Rover en Jaguar. Laatstgenoemde merk komt uit met de i-Pace, de eerste volledig elektrische auto van dit merk. Als we de voortekenen mogen geloven beschikt de MPV over een accupakket met een capaciteit van 90 kWh en elektromotoren die samen goed zijn voor 400 pk. “De i-Pace komt over een half jaar op de markt en zal voor die tijd uitgebreid in de autobladen staan”, bekent René Serry. “En ons succesnummer, de XF, bouwt volgend jaar verder op het succes van Jaguar’s meest bekroonde auto ooit. Met zijn ongeëvenaarde combinatie van stijl en inhoud, biedt hij een absoluut onweerstaanbare combinatie van design, dynamiek en verfijning om een auto te creëren die zowel opwindend rijplezier als efficiency biedt. Deze auto, die ook als stationwagon verkrijgbaar is, is tegenwoordig net als de XE en de F-type verkrijgbaar met de 2.0 liter viercilinder benzinemotor. Het gaat om een viercilinder met een slagvolume van 2.0 liter, voorzien van twin-scroll turbo’s die 300 pk aflevert. Voor de F-Pace kiest Jaguar alleen voor vierwielaandrijving. Een automaat met acht verzetten zorgt voor de krachtoverbrenging tussen motor en wielen.”

DEFENDER

En dan Land Rover. Een merk met een rijke historie die teruggaat tot het jaar 1948 en begon met een auto die simpelweg bekendstond als de ‘Land Rover’. Hoewel Land Rover haar modellen continu verbetert en verder ontwikkelt, spreekt uit de geschiedenis van het unieke merk een consequente visie, namelijk een combinatie van toonaangevende eigenschappen en een karakteristiek, doelmatig ontwerp. Land Rover is continu in ontwikkeling en zoekt constant naar toonaangevende innovaties. Hierbij is het essentieel dat binnen zowel de dealerorganisatie als de importorganisatie de merkwaarden geborgd en uitgedragen worden, zoals dit bij Jaguar Land Rover Serry zeker het geval is. “Natuurlijk hebben we de Velar. Qua afmetingen leunt de Velar behoorlijk dicht aan bij de Range Rover Sport en daarvan profiteer je voornamelijk binnenin met een praktisch en ruim interieur. Dat geniet van een hoogstaande afwerkingsgraad én dito materialen maar toch zijn het vooral de twee grote infotainmentsystemen die de aandacht opeisen. Het systeem werkt zelfs vlot én prettig. En we wachten op onder meer de Range Rover en Range Rover Sport plug-inn hybrid en de Defender die uitgerust wordt met hightech off-road-techniek. Het merk wil van de terreinauto de beste in zijn soort maken en daarom krijgt het model de beschikking over de nieuwste elektronische hulpsystemen. En dan is het wachten op de Defender. Een van de nieuwe mogelijkheden zal waarschijnlijk zijn dat de Defender semi-autonoom kan rijden in het terrein. Kortom, dit merk is tenslotte net als Jaguar en wij als Jaguar Land Rover Serry volop in beweging. Uiteraard heeft de zakelijke klant voldoende leasemogelijkheden om zijn of haar mobiliteitswensen in te vullen. Iedereen kan dankzij dit Britse Merk zelf de merkwaarden vrijheid, avontuur, kracht, robuustheid en betrouwbaarheid beleven. Het heeft ons alleen maar merktrouwe klanten opgeleverd.”

Jaguar Land Rover Serry
Oscar Romerolaan 2, Hilversum
T. 035-6261360
www.serry.nl

Fotografie: Nico Brons, e.a.