Beroemde pigmentlaser komt naar Amersfoort

0
2927
David Njoo Skin & Laser Clinics - Beroemde pigmentlaser komt naar Amersfoort

Vanaf 2018 heeft dermatoloog David Njoo Skin & Laser Clinics een interessante uitbreiding van zijn praktijkwerkzaamheden in petto: de behandeling van pigmentstoornissen. “In mijn praktijk die al jaren in gezondheidscentrum in het gezondheidscentrum Vondelplein is ondergebracht, kan ik met trots meedelen dat het arsenaal aan huidlasers verrijkt wordt met de wereldberoemde pigmentlaser Picoway. Met deze laser ben ik nu in staat om melasma bij alle huidtypen, dus ook bij donkere huidtypen te behandelen. Veilig, effectief en nagenoeg pijnloos.”

MELASMA, EEN VEEL VOORKOMEND PROBLEEM

Dr Njoo is gepromoveerd op het onderwerp pigmentstoornissen en heeft jarenlang in een kliniek gewerkt die gespecialiseerd is in de behandeling van mensen met pigmenstoornissen. Hij heeft daardoor een bijzondere belangstelling voor deze groep huidaandoeningen en heeft daarin ook veel ervaring weten op te bouwen. “Melasma komt veel voor, zowel bij lichte als bij donkere huidtypen”, duidt dr. Njoo. “De huidaandoening kan het uiterlijk echt aantasten. Het gezicht wordt hierbij letterlijk bedekt met grillige ontsierende donkere verkleuringen, als een soort masker. Melasma ontstaat door een combinatie van aanleg, zonlicht, en hormoonverstoring. Het komt het meest voor bij vrouwen wanneer zij in de vruchtbare leeftijd zijn. De huidverkleuringen kunnen ook ontstaan tijdens de zwangerschap, vandaar ook de meer bekende term ‘zwangerschapsmasker. Maar niet alleen vrouwen kunnen melasma krijgen. Ook mannen die in het verleden hun huid overmatig hebben blootgesteld aan zonlicht, kunnen het krijgen. Het heeft een chronisch karakter; eens opgelopen blijft de patiënt er gevoelig voor, vooral in de zonnige periodes van het jaar. Melasma kan plotseling verschijnen en geleidelijk uitbreiden, maar het kan in sommige gevallen ook weer vanzelf verdwijnen. Van tevoren is niet exact in te schatten hoe de pigmentcellen in de huid zich in de loop van de tijd gaan gedragen. Onder de microscoop kunnen we zien dat bij melasma de pigmentophopingen zich niet alleen boven in de opperhuid bevinden maar ook in de meer diepere lagen van de lederhuid. Ook zien we in de huid vaak tekenen van zonneschade. De melasmahuid heeft veel te lijden gehad van zonnestralen.”

WERELDWIJD EEN BEPROEFDE LASER

De behandeling van melasma is al jaren een uitdaging voor vele soorten behandelaars in ons veld. Schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten en ook cosmetische artsen zijn hier druk mee. Vooral het dieper gelegen pigment en mensen met een donkere huidtype vormen tegenwoordig het grootste probleem. Lokale behandelingen, zoals diverse bleekcrèmes en allerlei soorten dure peelings, blijken voor de meeste patiënten weggegooid geld. “En daarom ben ik zo blij met de Picoway”, vervolgt Njoo zijn uitleg. “Er bestaat geen andere laser op de wereld die al jaren zo beproefd is op de effectiviteit en veiligheid, juist bij melasma. Van alle lasertypen is Picoway een laser met de meeste wetenschappelijke onderzoeken achter haar naam. Niet alleen melasma maar ook bruine ouderdomsvlekken, allerlei aangeboren moedervlekken en ook diverse kleuren tatoeages zijn met deze laser te verwijderen.”

EFFECTIE BIJ ALLE HUIDTYPEN

“Dankzij de bijzondere eigenschappen van deze laser, waaronder de langere golflengte en de ultrakorte pulsduur (picoseconden) kunnen we nu effectief de pigmentatie in zowel de oppervlakkige als de diepere lagen bereiken en verpulveren”, vervolgt de dermatoloog. “Het resultaat is een lichtere huid en ook een huid met een betere huidstructuur. Want deze laser verjongt ook!” Dr. Njoo hanteert de zogenoemde ‘Asian protocol’ tijdens de behandelingen, dat wil zeggen meerdere behandelingen met een aangepaste dosis lichtenergie. Mensen met allerlei huidtypen, blanke, mediterrane, aziatische en hindoestaanse huidtypen kunnen daardoor met minimale risico’s met deze laser behandeld worden. “De impact van de energiepulsen op de huid kan worden vergeleken met het afschieten van een elastiekje op de huid”, vertelt hij. “Tijdens de laserbehandeling zal het medisch personeel speciale laserbrillen dragen en zullen de ogen van de patiënt met een metalen bril beschermd worden. De wens om een zongebruinde gezichtshuid te hebben, kan de patiënt voortaan beter opgeven. Consequent gebruik van een zonnebrandcrème met factor 50 voor het gelaat is noodzakelijk.” Tevens zal dr Njoo bij alle patiënten adviezen geven over het gebruik van de juiste pigmentverminderende dag- en nachtcrèmes. “Het is een totaalpakket”, stelt hij.

BOTOX, FILLERS EN LASERS

Huid is hot. Zo luidt niet alleen het adagium van Njoo. Het is in de dagelijkse praktijk ook vastgesteld. David Njoo Skin & Laser Clinics richt zich uitsluitend op de cosmetische kant in tegenstelling tot zijn andere praktijk waar hij onder meer operaties verricht bij mensen met huidkanker. Dr. Njoo heeft in Amersfoort een laagdrempelige praktijk in de esthetische dermatologie. Gedurende zijn loopbaan heeft hij zich bekwaamd in het verbeteren van de gezichtshuid met behulp van injectables – zoals botox en filters – en huidlasers. “U kunt daarbij denken aan het wegwerken van rimpels of een verslapte huid. Maar ook het behandelen van lippen of het tegengaan van overmatig zweten behoort tot de mogelijkheden”, legt hij uit. “Mensen kunnen hier ook terecht voor het weghalen van moedervlekken, en andere goedaardige huidgezwelletjes zoals fibromen, wratjes, xanthelasma en syringomen. Tot slot kan met behulp van de Ellipse-laser ook alle hinderlijke kleine spatadertjes aan de benen littekenloos worden behandeld.” Als gerenommeerd allround dermatoloog heeft Njoo een grote kennis van de fysiologie en anatomie van de huid, waardoor hij exact weet of uw huid geschikt is voor een esthetische behandeling en hoe deze zal reageren. Dr. Njoo is lid van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie, in het bijzonder van de subgroep Domein Pigmentstoornissen, the European Academy of Dermatology and Venereology, en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Dermatologie. Met regelmaat houdt hij workshops voor dermatologen over esthetische behandelingen met botox, fillers en lasers.

INTAKE EN 24/7 NAZORG

Bij dr. Njoo kunt u eenvoudig en snel een afspraak maken voor een intakegesprek met indien gewenst aansluitend de behandeling. Hij zal ingaan op uw klachten en wensen en een behandelplan op maat voorstellen. Alle (on)mogelijkheden zullen de revue passeren. U heeft immers recht op een goed en eerlijk advies. Tot slot zal hij met u bespreken welke voorzorgsmaatregelen u zelf kunt nemen om de behandeling zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Ook na de behandeling is dr Njoo altijd bereikbaar voor advies en begeleiding. Uit reviews van klanten is gebleken dat deze service enorm wordt gewaardeerd. De behandelingen bij dr. Njoo vallen buiten de vergoedingsvoorwaarden van uw ziektekostenverzekeraar.

David Njoo, Skin en Laser Clinics
Vondelplein 4 D, Amersfoort
T. 06-44702873
www.davidnjoo.nl

Fotografie: Marc de Jong