Haal het maximale uit jezelf!

0
3155
Jurgen de Lang Personal Training - Haal het maximale uit jezelf!

Hardlopen is een razend populaire sport. Bijna 3 miljoen Nederlanders trekken regelmatig de schoenen aan om ‘even’ een rondje te doen. Daarbij worden weer en wind niet geschuwd en bieden populaire hardloops Apps je de mogelijkheid om jouw prestaties bij te houden en met iedereen te delen via Social Media.

Hardlopen is volgens personal trainer Jurgen de Lang uit Rotterdam niet voor niets zo populair. “Je kunt het praktisch altijd en overal doen. Bovendien heb je naast goed schoeisel en sportkleding weinig nodig. Wat echter veel mensen niet weten, is dat hardlopen een technisch moeilijke sport is en met stip op de eerste rang staat wanneer we kijken naar het ontstaan van blessures”, aldus Jurgen. Zo raakt jaarlijks circa 30 procent van de hardlopers in meer of mindere mate geblesseerd. De uitdrukking ‘hardlopers zijn doodlopers’ heeft dus wel een draagvlak. Vaak is de blessure het gevolg van overbelasting, oftewel het veel te snel willen opbouwen van de hardloopbelasting. “Tijdens het hardlopen krijgen onder meer onze voeten, gewrichten, scheenbeen en heupen het zwaar te verduren. Wist je bijvoorbeeld dat onze achillespees niet alleen figuurlijk onze ‘Achilleshiel’ is, maar ook letterlijk. Bij elke landing krijgt deze pees maar liefst vijf tot zeven keer ons lichaamsgewicht voor de kiezen.” Naast goed schoeisel en sportkleding is het dan ook belangrijk om goed advies op maat te krijgen van bijvoorbeeld een personal trainer.

NASM CERTIFIED PERSONAL TRAINER

“Fitness is leven, een stelling die ik al bijna 20 jaar doorgeef aan iedereen die mijn professionele pad kruist. Meer fitheid geeft simpelweg meer bewegingsvrijheid en levert daarom een direchte bijdrage aan ieders leefkwaliteit, van jong tot oud.” Jurgen de Lang is internationaal erkend National Academy of Sports Medicine (NASM) Personal Trainer, zo’n beetje het hoogst haalbare op het gebied van Personal Training. Tegenwoordig is hij niet alleen actief als Personal Trainer, maar houdt hij zich ook bezig met het trainen van de trainers van de toekomst. Personal Training is volgens Jurgen de beste route naar succes voor zowel amateurs als professionals. “Ik begeleid dagelijks sporters met het stellen van doelen, het volgen van de meest effectieve oefeningen en uiteindelijk de gewenste resultaten. Iedereen is daarbij uniek en dat vraagt om een unieke strategie met als uitgangspunt progressie, veiligheid en een lach.”

VIFIT SPORT COACHING PROGRAMMA

Vanaf 1 januari 2018 zal Jurgen als Personal Trainer tevens verbonden zijn aan het nieuwe online coaching programma van Vifit Sport. Vifit Sport is onderdeel van FrieslandCampina en vooral bekend van de gelijknamige producten met een hoog proteïnegehalte. “Binnen het coaching programma kunnen sporters online ondersteuning krijgen van een professionele coach op het gebied van ‘mental’ coaching, voedings- en materiaaladvies, trainingsschema’s en als de spreekwoordelijke stok achter de deur. Hierdoor wordt Personal Training voor iedereen betaalbaar.” Daarnaast kunt u uiteraard ook gewoon voor een face-to-face individuele of small-groep training terecht bij Jurgen. Dus wilt u op een verantwoorde manier met hardlopen starten of naar een hoger niveau tillen en het maximale uit uzelf halen, dan bent u bij Jurgen aan het juiste adres.

Jurgen de Lang Personal Trainer
T. 06-41197308
jurgendelang@icloud.com

Fotografie: Joke Schut