Culinaire passie gecombineerd met de mooiste ingrediënten

0
3117
Het Kookstation - Culinaire passie gecombineerd met de mooiste ingrediënten

Bij Het Kookstation tovert u, onder begeleiding van de chefkok, de mooiste en lekkerste gerechten op tafel. Verbaas uzelf en uw collega’s met de gerechten die u samen op tafel zet. U maakt bijvoorbeeld heerlijke tapas, Italiaanse gerechten of een mooi diner met producten uit Het Groene Hart. Of maakt u liever het menu van de sterrenchefs? Er is voor iedereen iets te doen of een uitdaging; of mensen nu heel goed kunnen koken of helemaal niet. Is een collega echt de keuken niet in te krijgen is? Dan bestaat altijd nog de optie om de wijn te verzorgen of de tafel mooi aan te kleden.

Het is leuk om te zien dat de hiërarchie die normaal binnen het bedrijf aanwezig is, tijdens het koken totaal verdwijnt. Er ontstaan de mooiste gesprekken over koken, gerechten en nog veel meer. Aan tafel geniet je met elkaar en gesprekken gaan gewoon in ongedwongen sfeer door.

HOE WERKT EIGENLIJK ZO’N KOOKWORKSHOP?

“Als jullie bij ons binnenkomen, staan wij klaar met een lekkere welkomstcocktail Kir Royale”, aldus Jurgen de Vries. “Nadat we u welkom hebben geheten, gaat u in de keuken in groepjes aan de slag. De recepturen staan voor u klaar; evenals de ingrediënten. Maar we verwachten uiteraard ook wat van uw creativiteit. Na het koken doen we een kleine wijnproeverij en daarna eet u met elkaar de mooie gerechten op die u zelf gemaakt heeft.”

HOE GROOT MOET MIJN GROEP ZIJN?

“We bieden workshops aan voor groepen vanaf 10 personen. Het maximum is 90 personen. Met minder personen bent u ook van harte welkom, maar zijn we genoodzaakt de prijs per persoon wat omhoog te doen. Bent u met meer personen? Dan kunnen we op zoek gaan naar een geschikte externe locatie. We kunnen overigens op iedere locatie een workshop voor u organiseren zolang er maar water en elektriciteit aanwezig is.

MOET MIJN GROEP AANSLUITEN BIJ EEN ANDERE GROEP?

“Nee”, benadrukt Jurgen. “U bent altijd alleen met uw groep.”

WIJNPROEVERIJ? WIJ HOUDEN HELEMAAL NIET VAN WIJN.

“Dat is geen enkel probleem, want we kunnen ook een bierproeverij voor u organiseren.”

WAT BEDOELT U MET CREATIVITEIT?

“Onze recepten zijn veelal richtlijnen; er kan uiteraard vanaf geweken worden. Dus als iemand graag kookt en er een eigen draai aan wil geven, dan is dat altijd mogelijk.”

ONS UITJE IS NIET ALLEEN VOOR DE FUN, MAAR ER MOET OOK EEN LEERMOMENT BIJ ZIJN. KAN DAT?

“Jazeker! Een workshop is natuurlijk altijd al teambuilding, maar we kunnen er zeker een flinke draai aan geven. We kunnen een wedstrijd doen, maar we zetten ook wel eens een aantal boxen neer. Jullie maken dan zelf de recepturen en bedenken zelf wat jullie gaan maken. Dat vergt echte samenwerking. We kunnen de groep eventueel uitbreiden met een trainer die het groepsproces goed kan analyseren.”

IK ZIE DAT JULLIE CRKBO GECERTIFICEERD ZIJN. WAT BETEKENT DAT VOOR ONS?

“De Belastingdienst heeft de werkkostenregeling in het leven geroepen. Dit is een regeling die vergoedingen en verstrekkingen aan personeel regelt. U als werkgever mag tot 1,2% van de totale loonsom uw medewerkers laten profiteren van vergoedingen en verstrekkingen. De belastingdienst stimuleert het als u een cadeautje geeft in de vorm van een stuk gezondheid en vitaliteit. Daarom bieden wij de cursus ‘Gezond Leren Koken’ aan. Zie dit als een leuk uitje met het bedrijf met een BTW-vrijstelling.”

WIE JARIG IS, TRAKTEERT

Bij Het Kookstation is het eigenlijk altijd feest, maar dit jaar is het dubbel feest. Het Kookstation is namelijk jarig en bestaat 10 jaar. Daarom is er tot en met maart 2018 een leuke actie; de feestelijke jubileumworkshop met veel korting. U maakt een mooi 4-gangen diner onder begeleiding van de chefkok. “Deze workshop, inclusief Hollands drankassortiment, Kir Royale en wijnproeverij, bieden we normaal aan voor € 75,- p.p. maar nu voor maar € 59,45 p.p. exclusief de BTW.” Voor meer informatie over de jubileumworkshop en alle andere workshops kunt u mailen naar: info@hetkookstation.nl.

Het Kookstation
Stationsplein 1, Bodegraven
T. 0172-618648
www.hetkookstation.nl