Een sieraad voor uw oor

0
3177
JewelEar - Een sieraad voor uw oor

In Nederland hebben veel mensen in meer of mindere mate last van gehoorverlies. Vaak wordt gehoorverlies door de langzame gewenning niet herkend of is het nemen van een hoortoestel een hoge drempel. Veelal heeft dit te maken met de beeldvorming, taboe’s en het ontbreken van voldoende kennis over de mogelijkheden. De professionele audiciens van JewelEar bieden u met persoonlijk en individueel advies oplossingen waarmee u weer 24 uur per dag met de volle 100% kunt genieten van de fijne dingen in het leven.

Een verminderd gehoor is wereldwijd de meest voorkomende beperking onder volwassenen. Het overgrote deel (90%) van de gevallen kan worden toegerekend aan ouderdomsslechthorendheid. Dat doet gemiddeld rond het vijftigste levensjaar haar intrede. Het percentage slechthorenden loopt vervolgens gestaag op met de leeftijd. Zo’n 20% van de 55-plussers is slechthorend, tegen maar liefst 85% van de 85-plussers. Er wordt verwacht dat het aantal slechthorende volwassenen door de veroudering van de bevolking in de toekomst alleen nog maar toe zal nemen. Volgens Eline Ruiter van JewelEar doen mensen er gemiddeld 7 jaar over om hun slechthorendheid te onderkennen. Pas daarna hebben ze het geaccepteerd en staan ze open voor hulp/versterking op dit gebied. “Onverstandig en onnodig. Bij 90% van de mensen met gehoorverlies kan een hoortoestel namelijk de communicatie verbeteren. En juist communicatie is zo belangrijk. Goed horen zorgt immers voor verbetering van persoonlijke relaties, zoals meer intimiteit en een afname van verstoorde, negatieve communicatie. Als je slechthorend bent en een hoortoestel draagt, dan neemt je gehoorverlies en met name de spraakverstaanbaarheid minder snel af dan wanneer je geen hoortoestel draagt.” Eline adviseert mensen met gehoorproblemen dan ook om niet te lang te wachten, omdat uit onderzoek is gebleken dat dit uw levenskwaliteit aanzienlijk kan beïnvloeden.

SIGNALEREN HOORVERLIES

In verreweg de meeste gevallen treedt gehoorverlies niet van de ene op de andere dag op. Gehoorverlies is echter wel een kwaal waar veel mensen last van hebben. “Het begint vaak met de televisie steeds iets harder zetten of op verjaardagen gesprekken minder goed kunnen volgen”, legt Eline uit. “En juist omdat uw gehoor zo geleidelijk minder wordt, is het moeilijk om dit probleem te onderkennen en de stap te nemen naar een hooroplossing. Uw hersenen passen zich namelijk gewoon aan de nieuwe situatie aan en compenseren de verzwakte signalen die afkomstig zijn van uw oren. Na een tijdje vergeten uw hersenen letterlijk hoe te horen, omdat ze zich het geluid van woorden niet herinneren.” Dat is jammer, want een oplossing om weer echt 100% te kunnen genieten is dichterbij en een stuk makkelijker dan u wellicht denkt. Eline begrijpt zeer goed dat mensen opzien tegen een hoortoestel. “De meeste mensen willen immers geen hoortoestel. Dan voelen ze zich oud en hulpbehoevend. Begrijpelijk en tevens onbegrijpelijk.” De hoortoestellen van nu zijn klein en modern vormgegeven. Er zijn hoorapparaten die achter het oor gedragen worden, hoortoestellen die in het oor gaan en hoortoestellen die helemaal in het oor gaan. U kunt samen met de deskundige audicien van JewelEar bekijken wat in uw situatie wenselijk en haalbaar is, zodat u verzekerd bent van de beste hoortoestellen voor u persoonlijk.

KEUZE HOORTOESTEL

Een goed hoortoestel kiezen dat aan al uw wensen voldoet is volgens Eline niet eenvoudig. “Er zijn niet alleen hoortoestellen in allerlei soorten, maten en kwaliteiten, maar ook aspecten als mate van gehoorverlies, uw persoonlijke leefomstandigheden, draagcomfort en natuurlijk de kosten spelen een grote rol. Al deze aspecten nemen wij zorgvuldig met u door. Met behulp van de nieuwste apparatuur passen wij zo goed mogelijk het toestel aan en kunt u het kosteloos proberen.” Eline ziet dat relatief veel van haar klanten jonger zijn dan 55 jaar. “Waarschijnlijk omdat jonge mensen eerder geneigd zijn een kleine zelfstandige op te zoeken, waar ze alle tijd, aandacht, service en kwaliteit krijgen.” Bij JewelEar ligt de focus namelijk op kwaliteit en excellente hooroplossingen waarmee u 24 uur per dag weer met de volle 100% kunt genieten van de fijne dingen in het leven.

ONAFHANKELIJK EN ZELFSTANDIG

JewelEar is een onafhankelijke en zelfstandige audicien. Daardoor is het mogelijk om alle hoortoestellen te leveren. Ook de nieuwste gehoorapparaten vindt u bij JewelEar, zoals bijvoorbeeld waterdichte toestellen en hoortoestellen die aan uw smartphone gekoppeld kunnen worden. “Wij leveren uiteenlopende merken en soorten hoortoestellen in verschillende prijscategorieën. Wij kunnen u bovendien informeren over de vergoedingen van de zorgverzekeraars.”

HOORPROBLEMEN?

U denkt goed te horen. Of u denkt goed te horen, maar uw omgeving zegt wat anders? Of wilt u zeker weten hoe het met uw gehoor is gesteld? Laat uw gehoor testen bij JewelEar en u weet zeker hoe het met uw gehoor is gesteld. JewelEar test met de beste apparatuur en gaat verder dan de standaard in de branche. Na afloop van de hoortest heeft u een compleet beeld en een duidelijk en eerlijk advies. Ook als u het idee heeft dat uw huidige toestel niet bij u past, bent u van harte welkom voor een professionele second opinion.

JewelEar
Ronsseweg 1 B, Gouda
Drafbaan 30, Nootdorp
www.jewelear.nl

Fotografie: Hermen Buurman