De ontspanning van het Verre Oosten was nooit zo dichtbij

0
2914

U wilt goed in uw vel zitten, een goede balans bereiken en harmonie hervinden. Daarvoor kunt u natuurlijk op vakantie naar Thailand, maar waarom zou u moeilijk doen, als het ook eenvoudig kan. Breng een bezoek aan de Thaise Massagesalon Tjaidii en laat u onderdompelen in een oase van wellness.

Het is een oeroude, natuurlijke genezingsmethode: de Thaise massage. Ontstaan in een cultuur waarin aandoeningen gezien werden als een onbalans tussen lichaam en geest. Die worden weer in evenwicht gebracht door massage van spieren, gewrichten en huid en door de stimulatie van bloedsomloop en lymfesysteem. Duizenden jaren later vormt de massage nog altijd een vanzelfsprekend element in de Thaise cultuur en gezondheidszorg. “Begrijpelijk”, vertelt Wasanadee Kieft, “want van de Thaise massage gaat een onmiskenbaar helende en weldadige werking uit. Ze bevordert de harmonie tussen lichaam en geest en is daarom een geschenk voor beide.”

OASE VAN WELLNESS

Ver hoeft u bovendien niet te reizen om te kunnen genieten van deze eeuwenoude Thaise traditie. Tjaidii Massage brengt namelijk het Oosten dichtbij met een authentiek ingerichte salon. “Onze masseuses zijn opgeleid aan gerenommeerde Thaise massagescholen en staan zes dagen per week voor u klaar om de vermoeidheid en de stress van alledag als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.”

MASSAGE ‘WAY OF LIVINGg’

In Thailand is het volgens Wasanadee de normaalste zaak van de wereld om uzelf na een dag hard werken een massage te gunnen. “Voor een Thaise massage is altijd een goede reden: om pijn te verzachten, vermoeidheid te bestrijden, de fysieke flexibiliteit te vergroten, lichamelijke en emotionele blokkades op te heffen, de huid te versoepelen, stress te verminderen. Of gewoon om even heerlijk te onspannen en rust te vinden”, aldus Wasanadee.

ABC VAN THAISE MASSAGES

Traditionele Thaise Massage
Een complete massage van spieren, gewrichten en huid en stimulatie van bloedsomloop en lymfesysteem die de balans tussen lichaam en geest herstelt. Wanneer u nog weinig of geen ervaring heeft met traditionele Thaise Massage raden wij u aan te starten met de oliemassage.

Voetreflexmassage
Bij de Thaise Voetreflexmassage worden uw voeten verwend en gezuiverd in een voetbad van helder water, waarna de masseuse uw voeten insmeert met olie. Daarna volgt de massage van beide voeten, waarbij alle reflexzones in een vaste, voorgeschreven volgorde aan bod komen door stimulering van de drukpunten op de voetzool. De verschillende drukpunten staan in verbinding met specifieke organen. Een Thaise voetmassage wordt daarom langzaam opgebouwd. Van wrijfbewegingen over de gehele voet om de voet op te warmen tot licht kneden en tot slot acupressuur.

Hoofd/nek/rug/schoudermassage
Een Thaise Massage met extra aandacht voor hoofd, rug, nek en schouders. De specifieke wijze van masseren activeert de doorbloeding van de spieren waardoor aanwezige spanning in nek, schouders en rug vermindert. Na een eerste behandeling ervaart u al verlichting van uw klachten en na vier tot vijf behandelingen treedt doorgaans een duidelijke verbetering op in energie, bewegingsvrijheid en soepelheid.

Thaise Oliemassage
Een complete massage van gewrichten, spieren en huid met gebruik van een verwarmende, huidverzorgende, etherische olie. Het gebruik van olie heeft als voordeel dat het uw huid verzorgt en de bloedcirculatie extra stimuleert.

3-in-1 massage
De 3-in-1 massage is een combinatie van Traditionele Thaise Massage, Thaise Oliemassage en Kruidenstempelmassage. Een kruidenstempel bestaat een buidel met twaalf Thaise kruiden, die samen een therapeutische uitwerking hebben. De massage, het kruidige aroma van de twaalf kruiden en zachte klanken van Thaise muziek zijn een weldaad voor lichaam en geest. Onderliggende blokkades komen vrij en de energie in uw lichaam gaat weer vrijelijk stromen.

Hot Stone Massage
Hot stone therapie is een geweldig intense warmtemassage die een weldaad is voor lichaam en geest. De stenen die tijdens deze massagevorm worden gebruikt hebben een temperatuur van ongeveer 45 graden. de stenen die gebruikt worden zijn afgeronde basaltstenen. De hitte en de ‘druk’ van de stenen dringen diep door in de spieren. Deze massagetechniek stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Daarnaast ondersteunt de hot stone massage alle niveaus van healing doordat het de emotionele, mentale en fysieke energieën harmoniseert.

Tjaidii Thaise massage Salon
Lambertus Hortensiuslaan 72, Naarden
T. 035-6952340
www.tjaidii-massage.nl

Fotografie: Nico Brons