‘Nieuwe’ auto’s met 20-30% korting

0
3276
GIJS Automotive (c) Joke Schut

Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer Nederlanders jong gebruikte auto’s in Duitsland kopen. En dat is volgens Carlo van den Berg van GIJS Automotive niet zo gek. “Bij onze Oosterburen zijn de auto’s een stuk goedkoper en completer uitgerust. Toch willen veel mensen er niet aan. Het is te veel gedoe. We spreken de taal niet of het is allemaal te vaag. Toch kun je met hulp van de juiste partij behoorlijk veel geld besparen met de aankoop van een (zo goed als) nieuwe auto.”

Uw eigen dealer importeert zich trouwens ook een ongeluk om aan jonge auto’s te komen, om die auto’s vervolgens met dikke winst in de showroom te zetten. Als uw dealer importeert, waarom zou u het dan niet gewoon zelf doen?

AUTOLAND DUITSLAND

Duitsland is volgens Carlo een echt autoland. “Duitsers houden van auto’s en de liefde voor hun eigen auto-industrie is groot. Omdat Duitsers over het algemeen heel zuinig op hun auto’s zijn, is het vaak zo dat de auto’s in veel betere staat zijn dan Nederlandse auto’s. Verder wonen Duitsers vaak vrijstaand met eigen oprijlaan en de parkeerplaatsen bij supermarkten zijn veel ruimer.” Daarnaast is de automarkt vele malen groter dan in Nederland wat resulteert in een groot aanbod van jong gebruikte auto’s. Denk hierbij aan auto’s van maximaal één jaar oud met een paar duizend kilometer op de teller. Deze zogenaamde ‘Jahreswagens’ zijn auto’s die kortstondig zijn ingezet door de fabrikant. Het voordeel van een Jahreswagen is dat je een nagenoeg nieuwe auto koopt die tot 30% goedkoper is dan een nieuwe terwijl hij wel als nieuw ruikt en voelt. Daarnaast betaal je op een jonge importauto veel minder BPM dan wanneer je een nieuwe auto koopt bij de dealer. Bovendien kun je kiezen uit een aantal berekenmethodes waarbij je degene die voor jou het meest gunstig uitpakt, mag kiezen.

IMPORTSPECIALIST

Via GIJS Automotive importeer je je droomauto uit Duitsland. Geen gedoe of rompslomp. Wanneer je een auto wilt importeren maar geen zin of tijd hebt, is GIJS Automotive jouw betrouwbare BOVAG-partner. “Auto’s importeren uit Duitsland is onze specialiteit”, aldus Carlo. “Auto’s spreken tot onze verbeelding. “Het kopen van een auto is vaak een emotionele keuze. Veel mensen herinneren zich het kenteken van hun eerste auto nog. Of de geur van de auto waarmee ze op vakantie gingen als kind. Toch jagen we in Nederland vaak niet onze autodromen na.”

VAN AANBOD NAAR VRAAG

De liefde voor dikke wagens is er bij Carlo met de paplepel ingegoten. “Dat is ook de reden waarom ik in dit vak zit. Veel van mijn klanten merken toch dat ze bij merkdealers niet helemaal serieus genomen worden wanneer ze binnenstappen. Of de verkoper is teveel bezig met een standaard verkooppraatje. En zeg nou eerlijk. Wil je je droomauto echt kopen bij een bedrijf dat zijn passie verloren heeft en gerund wordt door boekhouders”, zegt Carlo met een brede glimlach. Nadat Carlo een aantal jaren een eigen showroom heeft bestierd, besloot hij uiteindelijk om een nieuwe richting op te gaan en om te schakelen van aanbod naar vraag. En met veel succes. “Vroeger stapten bezoekers schoorvoetend mijn showroom binnen met een neutrale blik om meer korting te krijgen. Tegenwoordig komt het merendeel van mijn klanten direct to-the-point. ‘Ik wil een droomauto’. En wat die droomauto is, is voor iedereen anders. Van een mooie Golf tot een luxe Porsche.”

KWALITEIT MET EU-GARANTIE

GIJS Automotive levert uitsluitend auto’s die bij officiële merkdealers staan, of geleverd worden via partners. “Wil je toch een auto kopen bij een handelaar dan kunnen we een uitgebreide inkoopcontrole uitvoeren. En omdat we aangesloten zijn bij BOVAG leveren we elke auto af met een half jaar BOVAG-garantie. Vaak hebben onze auto’s nog geldige Europese garantie van de fabrikant. 100% BPM en tevredenheid garantie.”

HET GIJS-GEVOEL

Bij GIJS Automotive zijn ze gek op auto’s. “We zijn geen 13-in-een-dozijn importbedrijf dat alleen maar BPM-rapporten verkoopt of transport regelt. GIJS Automotive begrijpt dat je het waarmaken van je jongensdroom niet aan zomaar iemand toevertrouwt. Waarom kun je bij de meeste auto importbedrijven bijvoorbeeld niet meerijden naar de dealer? Bij ons wel”, benadrukt Carlo. “Wij willen van de import van jouw auto een beleving maken. Het GIJS-gevoel. Je wilt de import van jouw auto toch niet laten verzorgen door iemand die simpelweg een transportbedrijf belt en de auto pas zien als hij bezorgd wordt? Wij halen de auto hoogstpersoonlijk op, doen zelf de inspectie en je kunt nog meerijden ook.” Bovendien worden de auto’s bij GIJS Automotive perfect afgeleverd. Zo wordt de lak letterlijk als nieuw gemaakt zonder gebruik te maken van siliconenspray of andere rotzooi. “Puur handwerk wat je alleen bereikt met ouderwets zwoegen, poetsen en polijsten. Afgemaakt met een laag natuurlijke wax. Een auto gaat bij ons pas de showroom uit als hij geheel ontdaan is van gebruikssporen.”

Ben je een heuse autoliefhebber of heb je interesse in een jonggebruikte auto? Maak dan nu een afspraak met Carlo om de mogelijkheden door te nemen om jouw autodroom waar te maken.

GIJS Automotive
Willem III straat 17, Wateringen
T. 0174-768049
www.gijsautomotive.nl

Fotografie: Joke Schut