De beste zorg voor uw gezelschapsdier

0
3441
Dierenkliniek Zuidplas (c) Joke Schut

Dierenkliniek Zuidplas in Nieuwerkerk aan den IJssel staat altijd klaar om de beste zorg aan uw gezelschapsdier te bieden. Een persoonlijke benadering, professionele ervaren artsen en assistentes en kwalitatieve zorg op maat staan daarbij centraal.

“In onze praktijk doen wij alles dat nodig is om uw (huis)dier in goede gezondheid te houden”, vertelt dierenarts Jan Koster van Dierenkliniek Zuidplas. “En omdat het fijn is om te weten of uw dier gezond is, doen wij regelmatig een Algemeen klinisch onderzoek bij de dieren. Dat doen we gelukkig niet alleen voor zieke dieren, maar zo’n onderzoek voeren we ook uit bij het geven van preventieve vaccinaties, bij de aankoop van een dier of wanneer we dieren keuren of een gezondheidsverklaring af moeten geven. Wanneer uw dier iets mankeert, hebben wij alles in huis om uw dier zo goed mogelijk te behandelen.” Dierenkliniek Zuidplas is een praktijk voor gezelschapsdieren, kleinvee en paarden. Het team bestaat uit twee dierenartsen, die worden ondersteund door twee paraveterinairen (dierenartsassistente) en een administratief medewerker.

GEMENGDE PRAKTIJK

Jan heeft diergeneeskunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Utrecht en heeft zeer veel verschillende werkzaamheden uitgevoerd als dierenarts. Van jongsaf aan wilde Jan al dierenarts worden. Met een opa die in de veehandel zat en politiehonden opleidde en ook andere familieleden die met dieren werkten, is dat met de paplepel ingegoten. “Ik heb door de jaren heen veel ervaring opgedaan in loondienst en als zelfstandige, maar ik wilde altijd al een eigen praktijk”, legt Jan uit. “Sinds 1 juli 2014 heb ik Dierenkliniek Zuidplas overgenomen en mag ik sturing geven aan een enthousiast team.” Als we Jan vragen welk dier zijn voorkeur heeft, blijft het even stil. “Mijn hart gaat toch wel uit naar gezelschapsdieren, paarden en kleine herkauwers, zoals schapen en geiten. Maar eigenlijk vind ik alle dieren leuk! Het mooiste ‘diertje’ heb ik thuis: mijn kleine ‘beertje’ Maaike zorgt dat ik de handen vol heb.”

ONDERSCHEIDEND VERMOGEN

Volgens Jan onderscheidt Dierenkliniek Zuidplas zich door het aanbieden van een totaalpakket in combinatie met duidelijke communicatie richting de cliënten. “Wij nemen de tijd om uw huisdier op zijn gemak te stellen.” Naast reguliere diergeneeskunde, kunt u bovendien terecht voor dierfysiotherapie, acupunctuur, homeopathie en speciaal (dieet)voer. “Wij willen de eigenaren op het moment dat zij binnenstappen eigenlijk reeds ontzorgen en tonen dat hun huisdier in goede handen is.” Dat betekent ook dat Jan het toejuicht dat zijn klanten een huisdierenverzekering afsluiten. “Daar ben ik uit oogpunt van het welzijn van de huisdieren erg blij mee, maar het is belangrijk om te kijken welke polis goed is voor uw specifieke huisdier. Ik verkoop overigens geen verzekeringen en ik vertel mensen ook niet welke ze moeten nemen”, benadrukt Jan.

FULL-SERVICE DIENSTVERLENING

U kunt in de kliniek niet alleen terecht voor honden, katten, konijnen en knaagdieren, maar voor fretten, siervogels, schapen en paarden. Om uw huisdier optimaal te kunnen behandelen beschikt het team van Jan over geavanceerde apparatuur. “Zo hebben we eigen röntgen- en echografieapparatuur en een laboratorium waar we onder meer bloed, urine en ontlasting kunnen analyseren.” Volgens Jan is het met name bij bloedonderzoek belangrijk om direct de analyse uit te voeren. Het is namelijk een momentopname en door het bloed naar een extern lab te sturen zijn de waarden niet meer 100% betrouwbaar. “Bovendien kunnen we hierdoor ook eenvoudig een vaccicheck uitvoeren om te meten of uw dier nog voldoende bescherming heeft tegen ziektes waartegen gevaccineerd dient te worden.” Jan en zijn team werken dan ook altijd met vaccinaties op maat en niet met een complete cocktail. “Ieder vaccin heeft een namelijk eigen specifieke beschermingsperiode die kan variëren van één maand tot drie jaar.” Daarnaast beschikt de kliniek over een intensive care afdeling waar u uw huisdier met een gerust hart kunt achterlaten. “Ik woon achter de praktijk en kan hierdoor continu de dieren in de intensive care in de gaten houden.”

HET ZUIDPLAS GEZONDHEIDSPLAN

In de praktijk doen Jan en zijn team alles dat nodig is om uw (huis)dier in goede gezondheid te houden. “En wij begrijpen dat u daarbij niet onnodig voor verrassingen wilt staan en toch de beste zorg wilt geven aan uw (huis)dier. Daarvoor hebben wij het Zuidplas Gezondheidsplan ontwikkeld. Alle benodigde preventieve behandelingen tegen maandelijkse kosten. Zo weet u precies waar u aan toe bent zonder uw dier iets te ontzeggen”, aldus Jan. “En biedt u uw trouwe huisvriend de beste kans op een gezond en lang leven.”

TWEEDE VESTIGING

Met de opening van een tweede vestiging in Winkelcentrum Dorrestein zet Dierenkliniek Zuidplas een nieuwe stap op de dienstverlening aan mens en dier te vergroten. “Hier kunt u terecht voor kleine behandelingen en onderzoeken en een hondentrimsalon. De gemiddelde badkamer is immers niet uitgerust voor uw hond”, zegt Jan met een brede glimlach.” Daarnaast treft u hier een dierenspeciaalzaak aan met dierenvoeding en speeltjes die speciaal voor uw huisdier zijn geselecteerd.

WIST U DAT…

De tennisbal onder hondenbezitters zeer populair is, maar behoorlijk wat nadelen heeft? Zo zijn de meeste tennisballen namelijk niet gemaakt van ‘hondproof’ materiaal en loopt uw trouwe viervoeter diverse risico’s. Van doorslinkken of doorbijten tot aan opvreten van de bal met dat onweerstaanbare vachtje. En juist dat vachtje baart dierenartsen de meeste zorgen. Dit werkt namelijk als schuurpapier en zorgt voor overmatig afslijten van de tanden van uw hond. Vervang daarom de tennisbal door een speciale hondvriendelijke bal.

Dierenkliniek Zuidplas
Zuidplasweg 7, Nieuwerkerk aan den IJssel
Dorrestein 16, Nieuwerkerk aan den IJssel
T. 0180-320363
E. info@dierenkliniekzuidplas.nl
www.dierenkliniekzuidplas.nl

Fotografie: Joke Schut, e.a.