INTERVIEW met sommelier Sigurd Snoeys

0
3386
Wijnkoperij De Gouden Ton Rotterdam

WAT MAAKT JOUW WIJNWINKEL ANDERS DAN ANDERE?

“Het leuke van mijn winkel is dat we naar de persoon kijken die voor ons staat. Vaak is er behoefte aan een goed wijn-spijs advies of een zoektocht naar het perfecte cadeau. Gastvrijheid staat voor mij dan ook hoog in het vaandel; altijd een espresso of iets te proeven bij de hand terwijl er rustig rondgeneusd wordt. En met meer dan 600 verschillende wijnen, gins, glaswerk en karaffen in onze winkel van maar liefst 150 m2 valt er genoeg te ontdekken. Wij kennen al onze wijnmakers persoonlijk en proberen hun passie en liefde direct over te brengen op onze klanten.”

WAT IS VOOR JOU DE ALLERBESTE WIJN-SPIJSCOMBINATIE?

“De perfecte balans. De producent heeft een wijn gemaakt die in zijn ogen perfect is, de chef heeft met dezelfde gedachte een gerecht bereid. Daarbij mag de sommelier de brug maken om ze te laten versmelten en elkaar te versterken. Het mooie van mijn winkel is dat ik mijn wijn-spijs kennis dagelijks met wijnliefhebbers en hobby koks mag delen.”

WELKE WIJNEN DRINK JE DOOR DE WEEK THUIS?

“IIn mijn beleving is er geen onderscheid in weekend of doordeweeks, ook in verband met werk. Ik steek net zo graag op woensdag de BBQ aan of ga op maandag uitgebreid koken, omdat ik toevallig net een kookboek heb gelezen. Genieten kan altijd.”

WELKE WIJN HEB JE HET MEEST RECENT GEDRONKEN?

“Bajo Montepulciano, bij een van onze horeca klanten, Jazzclub Bird met een heerlijke verse Napolitaanse pizza.”

WAT IS JOUW ABSOLUTE CADEAUTIP?

“Met een set Riedelwijnglazen geef je iemand een stukje beleving. Dat klinkt als een verkoopverhaal, maar het is echt zo, je ervaart wijn anders met het juiste glas. Persoonlijk ben ik helemaal verliefd op de laatste serie van Riedel: Veritas. Die is nog specifieker gericht op wijn en druiven-ras en heel elegant dun.”

WAT MAAKT JE VAK ZO BIJZONDER?

“Ik hou van in beweging blijven, positieve energie moet kunnen vloeien. Met wijn is dat niet anders. Er is zoveel moois. Je werkt met zoveel inspirerende producenten die vaak biodynamisch of biologisch produceren, en allemaal gepassioneerd hun vak verstaan. De dynamiek zit ook in het ondernemerschap: iedere dag is anders en je leert altijd. Als je het goed doet met goede mensen om je heen, kun je een mooi product en goede service neerzetten en doe je heel veel mensen plezier.”

Wijnkoperij de Gouden Ton
Oppert4a, Rotterdam
T. 010-2331042
rotterdam@degoudenton.nl
www.degoudenton.nl