Live to the MAX!

0
2992

Tjonge, dat is een schreeuwerige openingszin! Is Merel zo competitief dan? Nee, helemaal niet. Ik geloof niet zo in competitie tussen mensen. Ik geloof wel dat je het beste uit jezelf kunt halen. Wat ik veel zie is dat mensen een middelmatig leven leiden. Ze zijn niet zo fit, niet zo blij, niet zo gezond, niet zo gelukkig op hun werk en hebben vaak vrienden die niet zo heel goed bij ze passen of een partner waar het allemaal niet heel lekker mee loopt. Het kan natuurlijk dat je hiervoor kiest, dat je zegt: “Het is goed zo.” Helemaal prima, dat is je goed recht, maar dan ben je ook niet mijn klant. Ik trek mensen aan die zeggen: “Ik wil het anders. Ik weet nog niet hoe, maar kun jij me hierbij helpen?” Ja, heel graag!

We beginnen met kleine stapjes, ontdekken wat je niet meer wilt. Het is al heel wat om dat in te zien en dan ontdekken wat je wel wilt. Het lichaam en het leven zijn als een auto. Je moet wel een bestemming invoeren in de TomTom, anders blijf je als een toerist ronddolen. Om dan maar even bij de metafoor van de auto te blijven. Gebruik je de goede brandstof? Eet jij dingen die bij jouw lijf of het seizoen passen? Mis je vitamines, mineralen of vetten, dan vullen we die aan. Een benzinemotor loopt immers ook niet op diesel. Zijn je banden uitgelijnd? Ofwel, sta je recht, kun je soepel bewegen, doen je spieren het goed of heb je last van blessures en ben je daardoor gaan compenseren? Een APK voor de motor. Zijn al je organen in orde? Verkeerde voeding, tekorten maar ook emoties kunnen de organen beïnvloeden. Denk maar aan onze spreekwoorden; iets op je lever hebben, het aan je water voelen, je hart luchten, stikken van angst. Hoe zit het met de ontsteking van je auto? Zijn je hormonen in balans? Ben je uitgeblust, kun je moeilijk opstaan of juist niet naar bed, heb je altijd koude handen, voeten en puntje van je neus.

Kortom, als jij het beste uit jezelf wilt halen, dan is het handig dat je lichaam, chemie en emoties in balans zijn. Met behulp van de kinesiologie zoek ik je onbalansen op, net zoals in de garage de computer in je auto wordt uitgelezen. Vervolgens doe ik correcties, reparaties, en krijg je tips voor thuis. Weet je, er zijn maar heel erg weinig even goede coureurs in Nederland als Max Verstappen, maar we kunnen allemaal de beste versie van ons zelf zijn en dat is waar ik je bij wil helpen. Grappig genoeg is de slogan Live to the Max, niet gebaseerd op Max Verstappen, maar op mijn zoon Max. Hij is zo positief en sterk en gezond en zal altijd alles doen om het beste uit zichzelf te halen. Hij is voor mij een inspirerend voorbeeld.

Om nog even bij auto’s te blijven. Movimento is eind mei verhuisd van Praktijk Lansingerland in Bergschenhoek naar Praktijk Edison in Bleiswijk. Praktijk Edison is gevestigd op de 1e verdieping boven garage Vollebregt. De missie van Praktijk Edison is mensen weer te laten stralen. Om ze de mooie persoon te laten zijn, die ze werkelijk zijn. We zullen hier werken met een team van therapeuten en trainers die allemaal dat zelfde doel voor ogen hebben.

Noteer alvast in je agenda zaterdag 17 juni. We hebben dan open dag. De hele dag door zijn er workshops, lezingen en wandelingen. Te denken valt aan: yoga, mindfulness, zang, zwangerschapsbegeleiding, psychologie, hoog gevoeligheid, kinesiologie, Brain Gym en meditatie- of kinderwandelingen in het Bergsche bos. Houd de website in de gaten want daar kun je je binnenkort gratis inschrijven. Het wordt druk, dus wees snel. Als jij ook het maximale uit jezelf wilt halen, hoop ik je graag te zien in mijn kinesiologie praktijk Movimento of bij mijn collega’s in Praktijk Edison.