‘Zie de kunst van het kijken met uw eigen ogen’

0
3476
Oogzorg Bastiaan Optiek (c) Joke Schut

Bij Oogzorg Bastiaan Optiek in Waddinxveen staat alles in het teken van oogzorg en zijn uw ogen in goede handen. Gediplomeerde en enthousiaste medewerkers nemen de tijd voor u en adviseren u over alle aspecten die bijdragen aan het optimaliseren van uw zicht. U kunt hier terecht voor een prachtige collectie (zonne)brillen, contactlenzen en een kopje Buscaglione kwaliteitskoffie.

Oogzorg Bastiaan Optiek in Waddinxveen is een unieke plek waar de kunst van het kijken centraal staat, echt vakmanschap bekeken kan worden en de lekkerste koffie in de regio wordt geschonken. Een ‘brillenwinkel’ die al meer dan 27 jaar bestaat en wordt gerund door René Melching en Bas & Janny Molenaar. Samen met een gediplomeerd team van optometristen, opticiens en orthoptisten staan deze onafhankelijke professionals voor u klaar voor deskundig advies op het gebied van oogzorg. Daarbij staat niet de sterkte van uw glazen of lenzen centraal, maar het eindresultaat. “Er zijn namelijk diverse factoren die uiteindelijk ons gezichtsvermogen bepalen. Tijdens een adviesgesprek kijken wij eerst wat voor u het maximaal haalbare is en dan pas welk product daar het beste bij past”, legt René uit.

ONAFHANKELIJK ADVIES

Volgens René kan het oog vele verschillende afwijkingen hebben waarvan bijziendheid en verziendheid de meeste bekende zijn. Indien er aanvullend onderzoek wenselijk is, dan screent de optometrist de afwijking en stuurt u zo nodig door naar de oogarts. Een vakkundige oogmeting is namelijk van groot belang. “Met de oogmeting bepalen wij welke sterkte het oog nodig heeft om scherp te kunnen zien en de daarbij behorende gezichtsscherpte. Aansluitend wordt in samenspraak met u bepaald wat voor u de beste oplossing is”, legt Janny uit. “Dit kunnen harde of zachte contactlenzen, enkelvoudige of multifocale glazen zijn. Of wellicht speciale glazen voor een digitale levensstijl die rekening houden met het extra nabijzicht. Ons huidige digitale leven zorgt namelijk voor nieuwe optische behoeften.”

NIEUWE LOOK & FEEL

Oogzorg Bastiaan Optiek is onlangs verhuisd naar een groter pand in dezelfde straat. “Het huidige pand is twee keer zo groot als de oude winkel waardoor wij een uniek regionaal concept met een stoere industriële uitstraling hebben kunnen realiseren”, legt Janny uit. “We wilden de beleving van onze klanten vergroten en ons vakmanschap weer openlijk tonen.” In de optiek zijn maar liefst drie optometrieruimtes waardoor de specialisten meer klanten tegelijk en in alle rust kunnen helpen. En in de koffiekamer ‘Koffie bij Bastiaan’ kan het winkelend publiek genieten van Italiaanse kwaliteitskoffie en verse thee die wordt geschonken. Maar ook voor een lunch of een high tea kunt u hier terecht. De kunst van het kijken is iets wat in alle ruimtes terugkomt. Zo staat er midden in de winkel een grote glazen kubus. “Hier werken onze specialisten aan uw bril. U kunt zo meemaken wat er achter de schermen gebeurt. Van het supersonisch schoonmaken van uw bril tot aan het doormeten en slijpen van uw glazen. Kinderen kunnen zelf de glazen in het nieuwe montuur slijpen. Daarnaast bieden wij lokale kunstenaars ruimte aan om hun werken te exposeren. Momenteel hangt de winkel vol met prachtige schilderijen.” Verder is in de hele winkel een industriële sfeer aangehouden met vintage meubels, wat de winkel eigentijds maakt.

SERVICE EN KLANTVRIENDELIJKHEID

Wie de winkel binnenstapt zal direct de vriendelijkheid van het personeel en de open sfeer ervaren. Een hartelijk groet, een vers kopje koffie en een goed advies. Klanten kunnen dan ook altijd binnenlopen om bijvoorbeeld het montuur bij te stellen, glazen te laten reinigen of het vervangen van een verloren schroefje. Het team van Oogzorg Bastiaan Optiek ontmoet u graag in de winkel en zal de tijd voor u nemen. Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u uw ogen laten meten? Maak dan nu een afspraak voor een oogadvies op maat.

Oogzorg Bastiaan Optiek
Groensvoorde 2-4, Waddinxveen
T. 0182-630240
www.bastiaanoptiek.nl

Fotografie: Joke Schut