Midden in de samenleving…

0
3070
Perdijk Makelaardij (c) Joke Schut

Perdijk ERA Makelaardij is al meer dan 40 jaar een begrip in Zevenhuizen en omstreken. Het familiebedrijf heeft betrokkenheid en een persoonlijke dienstverlening hoog in het vaandel. “Ons kantoor is al sinds de oprichting gevestigd in Zevenhuizen”, vertelt Nico Perdijk. “Mijn vader is destijds vanuit huis begonnen en sinds 1989 zitten we op de huidige locatie aan de gezellige Dorpsstraat.” Nico had nooit de ambitie om zelf ook makelaar te worden, maar ging na een aantal jaren in loondienst in een andere sector toch overstag. “Ik moest toen wel onderaan de ladder beginnen”, glimlacht Nico. En dat het vak sterk geworteld is binnen de familie Perdijk wordt alleen maar versterkt doordat ook dochter (jongste vrouwelijke RICS-taxateur van Nederland) en vrouwlief in deze sector actief zijn.

ERA MAKELAARDIJ

Makelaardij Perdijk is aangesloten bij de ERA, een internationaal samenwerkingsverband van kwaliteitsmakelaars dat sinds 1994 ook actief is in Nederland. De missie van ERA is volgens Nico om de makelaardij zodanig te vernieuwen en te veranderen, dat dit zal leiden tot een zo hoog mogelijke klanttevredenheid. Bij het team van Perdijk Makelaardij kunt u terecht voor alle facetten van verkoop- tot aankoopmakelaar en van taxateur tot een heerlijk bakje koffie als u in de buurt bent. De deur staat altijd voor u open. “We wonen, werken en sporten in dit dorp en vinden dat we ook een sociale functie hebben.”

ZUIDPLAS TIMMERT AAN DE WEG

Terwijl er decennialang relatief weinig nieuwbouw werd gerealiseerd in de Gemeente Zuidplas, is nu juist het tegendeel het geval. “Afgelopen jaar stond onze gemeente zelfs in de top 3 van opgeleverde nieuwbouwwoningen”, vertelt Nico. “En die omslag was hard nodig. Er waren namelijk bijna geen doorgroeimogelijkheden voor de bestaande inwoners en ook voor hun kinderen waren er geen starterswoningen voorhanden. De woningmarkt stond hier bijna letterlijk en figuurlijk stil. Met het gevarieerde aanbod is de droostromingen weer op gang gekomen en inmiddels zien we echter ook steeds meer ‘buitenstaanders’ de gang naar Zuidplas maken. En ik geef ze geen ongelijk. Je woont hier immers in het Groene Hart met alle voorzieningen in de buurt en een aantal grote steden op schootsafstand.”

DE SCHAPENWEIDE, MOERKAPELLE

Aan de rand van de Schapenweide vindt u bijvoorbeeld de rust van een sfeervolle en landelijke omgeving terwijl de gezelligheid van het dorpscentrum van Moerkapelle met alle gemakken op loopafstand te vinden is. Hier worden zeven luxe weidewoningen (vrijstaand en geschakeld) gerealiseerd in een aantrekkelijke, klassieke en dorpse architectuur. Alle woningen beschikken over een gelijkvloers woonprogramma, wat inhoudt dat de woningen zijn uitgevoerd met een slaap- en badkamer op de begane grond. Dit maakt deze woningen levensloopbestendig en een slimme keuze voor bijvoorbeeld senioren. Kenmerkend aan de woningen zijn de luxe details, die u overal in het ontwerp terug kunt vinden; zoals bijvoorbeeld de zinken dakkapellen, de hardhouten kozijnen, het natuursteen aan de voorgevel, de klassieke houten luiken en de carport waar uw auto droog staat.

KONINGSKWARTIER, ZEVENHUIZEN

Een ander interessant project is volgens Carla Perdijk het Koningskwartier in Zevenhuizen waar 25 koopwoningen (fase 3C) worden gebouwd. Het aanbod varieert van 18 ruime Hofwoningen tot 6 riante halfvrijstaande Singelwoningen en 1 luxe vrijstaande Singelvilla. Stuk voor stuk duurzame woningen met een modern dorpse uitstraling en een hoogwaardig afwerkingsniveau. “Wonen in Koningskwartier is dan ook genieten van een heerlijke plek voor het hele gezin. Fase 3C is vanaf 7 juni 2017 in de verkoop en de bouw zal naar verwachting eind 2017 / begin 2018 starten.”

CENTRUMPLAN, ZEVENHUIZEN

Ook voor het centrum van Zevenhuizen is een ambitieus nieuwbouwproject gepland welke het centrum letterlijk en figuurlijk weer op de kaart moet zetten. “Tegenover ons kantoor zal het voormalige gemeentehuis na jarenlange leegstand plaatsmaken voor 19 eengezinswoningen, 21 appartementen en circa 750 m2 commerciële ruimten. Tot de nieuwbouw behoren onder andere Dorpsstraatwoningen, Bosgrachtwoningen, appartementen en iedere woning heeft een bijbehorende parkeerplaats. De prognose is dat de verkoop medio 2017 start, de bouw eind 2017 begint en de oplevering eind 2018/begin 2019 zal plaatsvinden.”

DE JONGE VEENEN, MOERKAPELLE

Nieuwbouwproject De Jonge Veenen in Moerkapelle heeft volgens Nico een lange geschiedenis. Reikhalzend is er uitgekeken naar de start van het project. Meer dan 10 jaar zat dit deel van het Groene Hart op slot. Er kon niet gebouwd worden. Nu is er op beperkte schaal toch nieuwbouw mogelijk en zijn we inmiddels al toe aan fase 2E en F. “De twee fases omvatten 82 woningen in verschillende prijsklassen. Van royale herenhuizen, verschillende typen luxe tweekappers tot prachtige vrijstaande vrijstaande villa’s aan de polder. En dat allemaal in de voor De Jonge Veenen zo kenmerkende jaren dertig stijl met een sterk oog voor details.”, aldus Nico. De bewoners van het nieuwe wijkje hebben straks het bijzondere voorrecht om op de eerste rij te zitten. Met prachtige vergezichten over de polder bekroond door oer-Hollandse luchten. Waar elk jaar weer vele vogelsoorten neerstrijken en hun nestjes bouwen. Maar ook de ideale plek voor jonge gezinnen. Naar verwachting zal de verkoop deze zomer nog van start gaan.

MEER WETEN?

Wilt u meer weten over de nieuwbouwprojecten in de Gemeente Zuidplas, of wilt u een bestaande woning kopen of verkopen? Neem dan contact op met het team van Perdijk Makelaardij voor een betrokken en persoonlijke dienstverlening.

Perdijk Makelaardij
Dorpsstraat 146, Zevenhuizen
T. 0180-631655
www.perdijkmakelaardij.nl

Fotografie: Joke Schut, o.a.