Vloerverwarming vaak traag door onnodige opwarming kruipruimte

0
3359

Bij vloeren met vloerverwarming lekt veel warmte aan de onderkant weg. Wanneer de vloer niet is geïsoleerd, kan de bodem van de kruipruimte soms zelfs net zo warm of nog warmer zijn dan de bovenkant van de vloer. Ook bij woningen waarvan de vloer al met Rc=1,3 2,5 of 3,5 is geïsoleerd, lekt nog veel warmte weg. Uit onderzoek blijkt dat nieuwbouwwoningen met vloerverwarming gemiddeld meer gas verbruiken dan hetzelfde type zonder vloerverwarming. De aanleg van vloerverwarming in een bestaande situatie wordt dankzij de slimme meter snel opgemerkt vanwege de opvallende stijging van het gasverbruik.

TONZON Thermoskussens

Dankzij TONZON Thermoskussens wordt deze warmte aan de onderzijde niet meer uitgestraald waardoor de kruipruimte in relatief korte tijd afkoelt naar normale proporties. Door het blokkeren van het warmteverlies aan de onderzijde kan het systeem eindelijk goed geregeld worden. Het commentaar van de heer Griep uit Emmeloord: “Ik zet nu ’s avonds om 21.00 uur de verwarming terug, de vloer blijft warm tot ik naar bed ga en is ’s ochtends in een mum van tijd weer op temperatuur”. Een mevrouw met een soortgelijk huis en vloerverwarming als hoofdverwarming stelt verbaast vast dat na het aanbrengen van TONZON Thermoskussens de vloer warm wordt op plekken waar deze voorheen nauwelijks warm werd. Daarbij wordt de vloer nu in zijn geheel sneller warm en bovendien ook warmer. Vloerverwarming is daarom pas effectief met TONZON Thermoskussens. De zes actieve oppervlakken van het Thermoskussen reduceren namelijk de warmtestraling van de onderkant tot vrijwel nul, terwijl EPS-isolatie en purschuim de warmte aan de onderzijde gewoon blijven uitstralen.

Wanneer je bij een bestaande woning vloerverwarming aanbrengt dan zou je daarmee op papier energie besparen (de energie-index wordt immers gunstiger) terwijl het gasverbruik omhoog gaat wanneer geen TONZON Thermoskussens zijn toegepast. Bij woningen waarvan de vloer nog niet is geïsoleerd is dit extreem, maar ook bij woningen waarvan de vloer is al wel geïsoleerd met EPS of purschuim gaat het energieverbruik merkbaar omhoog wanneer geen TONZON Thermoskussens zijn toegepast.

www.tonzon.nl

Fotografie: iStockphoto, TonZon