Oude Haven Zomerfestival pakt uit met jubileumeditie

0
3928

Op zondag 20 augustus wordt het mooiste plekje van Rotterdam voor alweer de 5de keer omgetoverd tot het Oude Haven Zomerfestival. Tijdens dit jubileumjaar ligt de focus op intieme optredens waardoor een unieke sfeer ontstaat tussen artiesten en het publiek. Traditiegetrouw kunnen bezoekers rekenen op een perfecte balans tussen muzikaal aanstormend talent, cabaret en theater. Tel daar een smaakvol Rotterdams foodcourt en de gezellige terrassen bij op en de ultieme festivalbeleving is compleet! Net als vorige edities is dit festival voor iedereen toegankelijk en is de entree gratis.

Huiskamergevoel in de Oude Haven

Artiesten worden dit jaar uitgedaagd om voor een klein publiek te spelen. Een zeecontainer op het Gelderse Plein doet dienst als huiskamer, hier genieten bezoekers in een intieme setting van bijzondere optredens. Hoog in de lucht staat het uniekste podium, bovenop het Witte Huis genieten muziekliefhebbers in een klein gezelschap van een adembenemend uitzicht en bijzondere acts. Vanuit een knaloranje caravan draaien de DJ’s van de Funkkaravaan de beste funk en soul platen. Verder zijn er verschillende podia verdeeld over de terrassen langs de kades van de Oude Haven en zijn er net als vorig jaar luisterbootjes. De line-up varieert van jazz en singer songwriters tot pop en funk. Denk aan optredens van pianist en vocalist Ruben Hein, soulzangeres Amber Gomaa en de Nederlandse Koning van soul Steffen Morrison.

Culinair en muzikaal talent uit Rotterdamse Kweekvijver

Op een festival in de oudste haven van Rotterdam mag talent uit eigen stad natuurlijk niet ontbreken. Met de muzikale klanken van Cosmic Carnival, Moving Frost en Oliver Pesch is de Rotterdamse line-up goed vertegenwoordigd. Bezoekers kunnen neerploffen op één van de sfeervolle terrassen maar kunnen voor een goede hap ook terecht in de Rotterdamse snaaistraat. Vanuit klassieke foodtrucks worden de lekkerste bites geserveerd. Ook voor het jonge kroost is er dit jaar natuurlijk veel te beleven, zo wordt het water optimaal benut als attractie en kunnen zij op de kade verschillende capriolen uithalen.

Oude Haven Rotterdam

De Rotterdamse Oude Haven kent een lange historie. Het imposante Witte Huis, de pittoreske sfeer en de centrale ligging maken het een bijzonder stuk Rotterdam. Oude Haven Zomerfestival is ontstaan als een gezamenlijk initiatief van de ondernemersvereniging Oude Haven, Xplo Music & Events en buurtbewoners.

Details Oude Haven Zomerfestival

Datum: Zondag 20 Augustus van 14.00 – 21.00 uur
Toegang: GRATIS
Locatie: Oude Haven Rotterdam
Website: www.oudehavenzomerfestival.nl
Facebook: https://www.facebook.com/oudehavenzomerfestival
YouTube: Voor video’s van eerdere editie check: http://bit.ly/2tbPa0H

Fotografie: Today’s Special