De Vastgoed Experts: Huis kopen is een feestje

0
3940
De Vastgoed Experts (c) Joke Schut

Wanneer u een huis wilt aankopen of verkopen, dan zijn er maar een paar mogelijkheden. U kunt het zelf doen. U kunt het met wat ondersteuning doen, of u kunt het volledig uitbesteden. Over het algemeen wilt u dan graag dat het een expert is die u erbij betrekt. Met De Vastgoed Experts haalt u een betrokken en ervaren makelaar in ‘huis’ die gaat voor de beste deal voor u.

U kunt een makelaar inschakelen om uw droomhuis voor u te gaan zoeken via een zoekopdracht. Het is ook mogelijk dat u zelf al een woning op het oog heeft en op het punt staat één van de grootste aankopen in uw leven te doen. Het is een prachthuis en de roze bril gaat op en uw emotie neemt het over van de ratio. De verkoper presenteert het huis prachtig en heeft een goed verhaal voor eventuele mindere punten. “Op dit moment heeft u dus behoefte aan een aankoopmakelaar”, vertelt Arjan van de Ruit van De Vastgoed Experts uit Rotterdam. “Met een aankoopmakelaar heeft u een eigen adviseur en iemand die let op uw belangen als koper.”

BELANG AANKOOPMAKELAAR

Tijdens het kopen van een huis komen er volgens Arjan namelijk veel zaken op u af. U moet in korte tijd veel belangrijke beslissingen nemen. Hoe reëel is de vraagprijs en waar ligt eventueel onderhandelingsruimte? Met welke juridische zaken moet u rekening houden? Doet u een bod met ontbindende voorwaarden? Kennis van zaken over onder meer de lokale markt is daarbij ook van groot belang”, aldus Arjan. “Bovendien bieden wij als aankoopmakelaar partij aan de verkopende makelaar. Normaal gesproken zal een bezichtiging immers verzorgd worden door de verkopende makelaar. Hij is weliswaar eerlijk tegen u, maar hij komt vooral op voor de belangen van de verkoper.”

VERKOOP VAN EEN WONING IS MAATWERK

De hedendaagse praktijk wijst uit dat uw woning niet alleen moet concurreren met vergelijkbare woningen, maar ook kopers zijn door de jaren heen veel kritischer geworden. Alles moet nu kloppen voor de toekomstige bewoner – uw woning moet voor de koper zijn droomwoning zijn. En u krijgt maar één kans van die koper. Bij een huis verkopen komt volgens Arjan dan ook veel meer kijken dan u denkt. Om geen belangrijke punten te vergeten en om u veel werk uit handen te nemen, adviseert hij potentiële verkopers dan ook om een verkoopmakelaar in de arm nemen. De verkoopstrategie is namelijk voor een deel afhankelijk van uw verdere plannen. Heeft u een ander huis gekocht? Of heeft u juist de tijd? Heeft u te maken met een restschuld? “Alle aspecten die bij het verkopen van het huis van belang zijn neem ik mee bij het bepalen van de juiste verkoopstrategie, het vaststellen van de juiste vraagprijs en alle juridische aspecten.” Daarbij speelt ook het financiële totaalplaatje een prominente rol.

FINANCIEEL ADVIES

Arjan is naast makelaar al sinds 1991 actief als onafhankelijk financieel adviseur en bemiddelaar in hypotheken en verzekeringen. Hierdoor is De Vastgoed Experts in staat u van A tot Z te ondersteunen. “Wel zo handig”, benadrukt Arjan, “want een hypotheek sluit u immers niet voor even af, maar is van invloed op uw hele financiële leven. Ik kijk niet alleen naar uw financiële situatie, maar samen met u breng ik in kaart wat lekker leven voor u betekent. Om ervoor te zorgen dat u niet alleen prettig woont, maar óók nog steeds die dingen kunt doen die het leven zo leuk maken. Nu en in de toekomst.”

INTERESSE?

Wilt u meer weten, of heeft u specifieke vragen over een taxatie, verkoop of aankoop van een woning in Rotterdam, Capelle aan den IJssel of wellicht een andere plaats? Maak dan nu een afspraak en zet de eerste stap naar uw uiteindelijke droomwoning.

De Vastgoed Experts
Antilopestraat 39, Rotterdam
T 088-1669500
www.devastgoedexperts.nl

Fotografie: Joke Schut