Een mooi en gedenkwaardig afscheid voor iedereen

0
5109
Salet Uitvaartverzorging (c) Joke Schut

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Op een moment dat de emoties van het afscheid de boventoon voeren, moet u naast allerlei algemene zaken ook de uitvaart regelen. Salet Uitvaartverzorging ondersteunt u daarin graag, zodat de uitvaart volledig naar uw wens en die van de overledene verloopt.

Als Salet Uitvaartverzorging uit Rotterdam de uitvaart voor u verzorgt dan is Jeroen Salet van begin tot eind uw vaste aanspreekpunt. “De gehele periode tussen overlijden en uitvaart en ook daarna houden wij persoonlijk contact met u”, legt Jeroen uit. “Wij zijn dag en nacht bereikbaar, luisteren naar uw wensen en ideeën, denken met u mee over de mogelijkheden en zorgen dat deze correct worden uitgevoerd. Als uitvaartverzorger krijg je namelijk de verantwoordelijkheid voor een mooi afscheid voor een persoon die geliefd is, van wie men houdt.”

BETROKKEN EN ERVAREN

Jeroen is geboren en getogen in Rotterdam-Ommoord waar hij inmiddels ook met zijn vrouw en drie kinderen woonachtig is. Als beroepsmilitair bij de Koninklijke Landmacht is hij diverse malen uitgezonden naar gebieden waar het oorlog was. “Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met rouw en het verdriet dat nabestaanden kunnen hebben na het wegvallen van hun dierbaren. Hoewel ik het erg naar mijn zin had als beroepsmilitair besloot ik in 2007 een andere baan te gaan zoeken, waar ik meer thuis bij mijn gezin zou kunnen zijn.” Na als uitvaartleider bij een groot familiebedrijf in Rotterdam de fijne kneepjes van het vak te hebben geleerd en het mogen verzorgen van vele mooie uitvaarten, besluit Jeroen om zelfstandig door te gaan. “Begin 2016 ben ik met ondersteuning van mijn vrouw gestart met Salet Uitvaartverzorging. Met mijn eigen onderneming kan ik mijn wens om te ondernemen combineren met mijn passie om mooie uitvaarten te verzorgen. Hierbij staat een persoonlijke benadering richting de nabestaanden centraal, opdat iedereen een mooi en gedenkwaardig afscheid kan krijgen.”

SAMEN MET U

Het nadenken over en vormgeven van de uitvaartplechtigheid doet Jeroen altijd in nauwe samenwerking met de nabestaanden. “Als ik bij een gezin kom dat net een dierbare heeft verloren, dan fungeer ik vaak als rots in de branding. Met kleine stapjes gaan we samen nadenken over de uitvaart. Ik bespreek met u wat uw wensen zijn ten aanzien van de opbaring en de uitvaartplechtigheid. In mijn werk streef ik ernaar dat de uitvaart een persoonlijke, bij u passende gebeurtenis wordt. Daarom adviseer ik u zo goed mogelijk over de vele keuzes die u kunt maken, zonder u op onnodige kosten te jagen. Verder neem ik de dag voor de uitvaart samen met u alles nog eens tot in detail door, zodat de uitvaart vlekkeloos verloopt.”

THUISOPBARING

De dagen tussen een overlijden en de uitvaart zijn volgens Jeroen voor de nabestaanden vaak een hectische tijd. “Juist in deze dagen is het belangrijk dat zij het fysieke afscheid van hun geliefde in alle rust kunnen voorbereiden. Wij beschikken daarom over alle technische hulpmiddelen om de overledene thuis op te baren. Mocht u dit vervelend vinden dan hebben wij de beschikking over diverse familiekamers in de regio waar u vrije toegang heeft om afscheid te nemen.”

EEN GOEDE HERINNERING

Of u nu een groot of slechts een klein budget heeft, u kunt altijd bij Salet Uitvaartverzorging terecht. Zonder aan de kwaliteit en service te tornen, kunt u altijd rekenen op een van a tot z verzorgde uitvaart, volledig op maat. “Bij ons vindt u geen standaardpakketten voor een uitvaart”, legt Jeroen uit. “Ieder mens is immers uniek en verdient een uitvaart op maat. Elke uitvaart heeft bovendien zijn eigen verhaal. Samen met u zetten wij ons vol passie in om van de plechtigheid een gebeurtenis te maken waar u later nog steeds met een goed gevoel aan terugdenkt. Want dat is waar het uiteindelijk in ons vak om draait: dat u aan de uitvaart een mooie herinnering overhoudt.” Vanuit de persoonlijke betrokkenheid en kennis van de regio kan Salet Uitvaartverzorging u bovendien uitgebreid informeren over de begraafplaatsen en crematoria.

CONTACT

“Bij het overlijden van uw dierbare kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn dag en nacht telefonisch bereikbaar. U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen als u, uw eigen uitvaartwensen al bij leven wilt vastleggen. Dit doen we door middel van een wilsverklaring of via een voorbespreking. Daarnaast kunt u bij ons altijd uw uitvaartpolissen laten bekijken. Bent u goed verzekerd en zijn al uw wensen middels de polis gedekt? Door een kosteloze afspraak met ons te maken, krijgt u hier inzicht in.” Wist u overigens dat u ook met een natura uitvaartpolis vrij bent een eigen uitvaartverzorger te kiezen?

Salet Uitvaartverzorging
Christoffelkruid 59, Rotterdam
T. 010-7071540
www.saletuitvaartverzorging.nl

Fotografie: Joke Schut