Een tweede thuis van huis

0
3648
Kinderdagverblijf Pimmie (c) Joke Schut

Bij Kinderdagverblijf Pimmie in Bergschenhoek staan kleinschaligheid en huiselijkheid centraal waarbij er veel persoonlijke aandacht is voor elk kind. Het kinderdagverblijf is gevestigd in een sfeervol, warm pand wat aan alle eisen voor de kinderopvang voldoet. Door bovendien te werken met verticale groepen ontwikkelt uw kind zich sneller en worden jong en oud optimaal gestimuleerd. Speciaal voor 3-plussers heeft Kinderdagverblijf Pimmie daarnaast een activiteiten- en stimuleringsprogramma opgesteld. Dat alles onder deskundige en professionele begeleiding tegen een betaalbare prijs.

In maart 2017 bestaat Kinderdagverblijf Pimmie alweer zeven jaar. Gevestigd in een stijlvolle en vooral gezellige woonboerderij heeft het kinderdagverblijf direct een andere uitstraling dan andere organisaties die vaak de nabijheid van scholen kiezen. Het kinderdagverblijf werkt met verticale groepen zodat jong en oud elkaar kunnen stimuleren. Volgens Sylvia van der Poel is Kinderdagverblijf Pimmie dan ook een bijzonder kinderdagverblijf. “Wij hebben bewust gekozen voor een kleinschalige en huiselijke opzet. Daarbij is het ons doel om uw kindje een tweede thuis van huis aan te bieden. Die visie vindt u niet alleen terug in ons gebouw, maar zeker ook in onze manier van werken. Van versbereide warme maaltijden tot persoonlijke begeleiding door onze leidsters.”

EEN TWEEDE THUIS

Binnen het kinderdagverblijf wordt er gewerkt met twee groepen. Naast de benedengroep, is ook op de begane grond (bovengroep) een ruimte omgebouwd tot kindvriendelijke speelzaal. Daarnaast zijn er speciale slaapvertrekken waar de jongste kinderen hun benodigde rust krijgen. Uiteraard voldoen alle ruimtes aan de gestelde eisen. Doordat het kinderdagverblijf is gevestigd in een woonhuis, met een houtprint op de vloer, ziet het er erg huiselijk uit en voelt iedereen zich snel thuis. Uiteraard kunnen er geen vreemden op het terrein komen, zodat uw kind altijd veilig en geborgen is. “We hebben een hek om het terrein geplaatst en daarnaast beschikken we over camerabeveiling, zodat er niemand ongemerkt het terrein kan betreden.”

MOESTUIN EN HUISDIEREN

“En vergeet vooral de buitenruimte niet”, benadrukt Sylvia. “We hebben een fantastische buitenruimte met een eigen moestuin waar de kinderen onder begeleiding onkruid wieden, de groentes water geven en zaadjes planten.” Extra bijzonder is het volgens Sylvia dat de groentes die in de moestuin worden gekweekt ook daadwerkelijk worden gebruikt voor de warme middagmaaltijden. Verder beschikt het kinderdagverblijf over een aantal huisdieren waarmee de kinderen vrij kunnen spelen. “Zo hebben we heuse kroelkippen, konijnen, een pup en zelfs twee mini-paarden. Dit is ideaal voor de ontwikkeling van een kind en je hoeft er niet speciaal voor naar een kinderboerderij.”

PERSOONLIJKE AANDACHT

Door de kleine groepjes kunnen de gediplomeerde leidsters van Kinderdagverblijf Pimmie uw kindje persoonlijke aandacht te geven. “Zo kan uw zoon of dochter zich volop ontwikkelen in een veilige en sfeervolle omgeving. De peuters bereiden we voor op school door kringgesprekken, puzzelen en knutselopdrachten. Een kind zal zich hier dan ook nooit vervelen!” Elke dag gaat de groep (indien het weer het toelaat) met de bolderkarren op pad. Soms naar de speeltuin of de kinderboerderij en soms naar de winkel om boodschappen te doen. Op deze manier komen de kinderen in een ritme dat ze thuis ook hebben. Voor de 3-plussers hebben Sylvia en haar team een speciaal programma opgesteld, zodat ook zij voldoende uitdagingen en prikkels krijgen om zichzelf verder te ontwikkelen. Dit dagelijkse programma start als de kleintjes na het middageten gaan rusten.

SOCIAAL BETROKKEN

Kinderdagverblijf Pimmie is aangesloten bij verschillende brancheorganisaties. “We zijn bevoegd om leerlingen op te leiden als kinderleidster en onze stageplaatsen zijn erkend door SBB”, aldus Sylvia. “Ook zijn we lid van de MO-groep, de brancheorganisatie voor sociaal werk.”

GUNSTIG ALL-IN TARIEF

Daarnaast bewijst Kinderdagverblijf Pimmie dat kinderopvang niet per sé een kostbare aangelegenheid hoeft te zijn. “Zo hanteren we een uurtarief van 7,13 euro voor uw eerste kind en 6,70 euro voor uw andere kinderen.” Dat de kwaliteit niet ten koste gaat van de kosten bewijst onder meer de mooie locatie. Een andere meerwaarde van Pimmie is het all-in concept. “Bij ons zijn ‘echte’ pampers, flesvoeding, drinken en een zelfgemaakte warme maaltijd tussen de middag inbegrepen in de prijs. Zo leren de kinderen bovendien om met de pot mee te eten.”

MEER INFORMATIE?

U kunt bij Pimmie terecht voor kinderen van 8 weken tot 4 jaar. Sylvia en haar collega’s nodigen u graag uit om zelf een kijkje te komen nemen. U kunt hiervoor een afspraak met Sylvia van der Poel (010-5223058) maken. Voor overige informatie kunt u altijd terecht op de website: www.kinderdagverblijfpimmie.nl.

Fotografie: Joke Schut