Sportlijf Personal Training

0
3950
Sportlijf Personal Training (c) Joke Schut

In deze moderne maatschappij komt u steeds minder aan uzelf toe. De stress neemt toe terwijl we ons lichaam steeds minder aanspreken. Gezond eten, een gezonde levensstijl en sporten houdt u echter fit. En fit, echt fit zijn, zijn betekent geen kwaaltjes, goed in uw vel zitten en bergen energie hebben. Fit zijn betekent investeren in u zelf. Dit is waar een personal trainer van Sportlijf Personal Training het verschil maakt.

Dé Personal Trainer heeft volgens Danny Ederzeel van Sportlijf Personal Training uit Capelle aan den IJssel lange tijd een ‘glamourous’ imago gehad als zijnde voor ‘the happy few’. De Personal Trainer is er echter voor iedereen, dus ook voor u. “Je zou Personal Training kunnen zien als een investering in jezelf. Om welke reden dan ook”, legt Danny uit. “De beweegredenen of doelstellingen lopen vaak enorm uiteen. Sommige mensen zitten in een revalidatietraject en hebben intensieve ondersteuning nodig. Anderen willen juist afvallen en schamen zich om naar de sportschool te gaan. Weer anderen, vooral ondernemers, willen hun kostbare tijd efficiënt besteden. In alle gevallen is het echter een investering in uzelf.”

DRIEDIMENSIONAAL

Een échte Personal Trainer werkt volgens Berry Buis niet met apparaten. “We trainen functioneel met gewichten en het eigen lichaam. Zittend, staand of liggend”, vertelt Berry. “Bovendien is elke training een 1-op-1 sessie waarbij ik of één van mijn collega’s je mentaal en fysiek uitdaagt, maar ook je steun en toeverlaat is.” Dat is ook direct het grootste verschil met een fitnessinstructeur op een sportschool die meestal een standaard trainingsschema opstelt en met u meeloopt van apparaat naar apparaat. “Een apparaat traint echter in vlakken”, legt Berry uit. “Maar waarom zou je niet meerdere spiergroepen tegelijkertijd trainen? Daarom zorgen wij bij Sportlijf ervoor dat je driedimensionaal traint waarbij kracht, stabiliteit en balans centraal staan in combinatie met uithoudingsvermogen. Veel vrouwen zijn echter ten onrechte bang dat ze te veel spiermassa opbouwen en er als vrouwelijke Popeye’s gaan uitzien. Naarmate we ouder worden, neemt echter onze spiermassa af en ons vetpercentage toe. Het is dus van groot belang om meer spiermassa op te bouwen. Meer spiermassa betekent een hogere verbranding en dus uiteindelijk een slanker lichaam.”

PROGRAMMA OP MAAT

“Tijdens een intake in onze studio brengen we jouw doelen in kaart”, vertelt Danny. “Dat kan afvallen zijn, conditieverbetering, of bewuster worden van beweging en / of voeding. Maar ook het ontwikkelen van spieren, het voorkomen van blessures of het revalideren van een blessure of ongeval. Daarnaast maken we een Full Body scan met onze DEXA-scanner. Deze meet per gebied onder meer je vetpercentage, lichaamssamenstelling en botmineraaldichtheid. Op basis van jouw doelen en de uitkomsten van de lichaamsanalyse stellen wij aansluitend een bewegingsplan op maat samen. Dit is dus helemaal afgestemd op jouw wensen en jouw doelstelling.” Daarbij zorgen de Personal Trainers van Sportlijf ervoor dat de doelen weliswaar uitdagend maar ook reëel en haalbaar zijn. Bovendien wordt het bewegingsplan periodiek bijgesteld. Personal Training is volgens Berry echter niet alleen een plan maken en samen trainen, maar bestaat ook uit begeleiding en coaching wanneer je niet traint. “Wij kijken naar het hele plaatje. Tijdens elke trainingssessie van 60 minuten met jouw eigen trainer krijg je intensieve begeleiding en na de training een evaluatie en advies over voeding om je lichaam te laten herstellen. Daarnaast hebben we een eigen App en kun je ons 24/7 bereiken voor vragen. En belangrijker nog, elk excuus gaan we te (sport)lijf”, glimlacht Berry. “Zo hebben we voor een deelnemer een coolbox gekocht zodat hij gewoon brood met beleg kon meenemen en niet hoefde te snaaien bij de benzinepomp.” Groot voordeel is bovendien dat u zelf kunt bepalen welke personal trainer het beste bij u past. Personal training kan individueel worden gegeven, maar ook aan duo’s of kleine groepen. Volgens Berry kunnen vrienden en vriendinnen zo een nieuwe dimensie aan hun relatie toevoegen.

100 DAGEN CHALLENGE

Voor wie snel resultaat wil zien, heeft Sportlijf de ‘100 Dagen Challenge’ in het leven geroepen waar u kunt kiezen uit vijf doelstellingen. Volgens Berry biedt dit programma gegarandeerd resultaat. Gedurende 100 dagen volgt u namelijk maar liefst drie personal trainingen per week. Eén-op-één of in een kleine groep met uw persoonlijke trainer en geheel op maat gemaakt voor uw persoonlijke doel. Vanaf de start wordt bovendien gewerkt met een individueel voedingsschema met daarbij behorende professionele begeleiding. Wees gerust, u hoeft zich niet uit te hongeren, maar wel gewoon goed en gevarieerd eten. Training, voeding en herstel, alles komt aan bod en na 100 dagen is uw levensstijl compleet veranderd.

INVESTEER IN UZELF

Wilt u uzelf ook tot grote, maar vooral gezonde hoogtes brengen? Gemotiveerd worden, (nog) fitter worden, gewicht verliezen, een lichamelijke klacht verhelpen of gewoon lekker bewegen? Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van de gedreven Personal Trainers van Sportlijf.

AANMELDEN

Op 17 april 2017 start de volgende 100 Dagen Challenge voor Small Groups (maximaal zes personen per groep). Wil jij ook onder professionele begeleiding jouw doel bereiken? Meld je dan nu aan en profiteer bovendien van extra lezersvoordeel met de code REX2017. Nu slechts € 595* in plaats van € 1.250 (* bij minimaal 3 deelnemers).

Sportlijf Personal Training
Hoofdweg 318, Capelle aan den IJssel
T. 06-16390259
www.sportlijf-pt.nl

Fotografie: Joke Schut