Geef uw meubelstuk een tweede leven

1
3832
Meubelstoffeerderij Kaya (c) Joke Schut

Een Egg chair voorzien van een leren bekleding, het bekleden van een Chesterfield bankstel, of die oude kloosterstoel die al generaties in de familie is van een nieuw zitting voorzien. Bij Kaya Meubelstoffeerderij bent u aan het juiste adres om uw meubelen in een nieuw jasje te steken. Vakkundig, ambachtelijk en met liefde voor het vak.

Bij binnenkomst in het atelier van Kaya Meubelstoffeerderij in Rotterdam hebben we al snel in de gaten dat we hier te maken hebben met een echte vakman. In het atelier hangt een prettige geur van nieuw leer en op diverse plaatsen wordt hard en vakkundig gewerkt aan stoelen en banken. Volgens eigenaar Nizamettin Kaya geven gestoffeerde meubelen aan uw interieur een individueel tintje. “Hier kunt u namelijk uw persoonlijke voorkeur voor kleur, stijl en dessin tot uitdrukking brengen. Helaas hebben deze meubelen na verloop van tijd weer extra ‘liefde’ nodig.” En deze extra liefde biedt Nizamettin op ambachtelijke wijze.

RUIME ERVARING

Nizamettin is op jeugdige leeftijd begonnen in een meubelstoffeerderij in Turkije waar hij het vak ‘naast de baas’ heeft geleerd. Inmiddels heeft hij al meer dan 48 jaar ervaring opgebouwd in deze sector. Nadat hij reeds een succesvolle meubelstoffeerij met 30 personeelsleden had in Turkije, besloot Nizamettin in 1999 om naar Nederland te emigeren. Hier opende hij kort na aankomst een klein meubelstoffeeratelier in Rotterdam met als specialisatie het herstofferen van design zitmeubels die een tweede leven verdienen. “Zeker als het stoelen of banken van een bekend merk zijn, dan is het zeer de moeite waard om ze opnieuw te stofferen. Bovendien is men vaak gehecht aan een meubelstuk en wil men het een tweede leven geven”, aldus Nizamettin. “Daarnaast zie je ook vaak dat mensen oud en nieuw met elkaar combineren. Maar ook voor het ouderwets klassieke werk bent u hier natuurlijk aan het juiste adres. Eigenlijk voor alles wat aan meubels gestoffeerd kan worden.” Volgens Nizamettin onderscheidt Kaya Meubelstoffeerderij zich van andere meubelstoffeerbedrijven door de veelzijdigheid, kennis en vakmanschap.

BREED ASSORTIMENT

In het knusse atelier is een ruime selectie aan bekledingsmaterialen, klinknageltjes en al dat soort dingen. Er is een keuze uit meer dan 3000 verschillende stoffen en leer. Maar weest gerust, u wordt geduldig begeleid in de selectie hiervan. “Ik sta vooral bekend om mijn specialisatie in de merken Artifort, Gispen, Rolf Benz, Leolux, Montis, Schuitema en vele andere topmerken”, vertelt Nizamettin. Veel mensen denken dat het opnieuw laten bekleden van een stoel of bank prijzig is, omdat het voornamelijk uit handwerk bestaat. Maar wat als het een duur meubelstuk is dat nieuw een veelvoud kost, zoals bijvoorbeeld een exclusieve Egg chair die Nizamettin vakkundig uit één stuk stof of leder bekleedt. Of als het een stoel betreft die al generaties in de familie is. Ik persoonlijk ben dan ook blij dat dit soort vaklieden nog bestaat en hun brood kan verdienen met het uitvoeren van dit prachtige ambacht.

MEER INFORMATIE?

Meer weten over alle mogelijkheden die Kaya Meubelstofferderij u te bieden heeft? Breng dan een bezoekje aan het Atelier in Rotterdam of kijk voor inspiratie in het fotoboek op de website. Voor een vrijblijvende offerte kunt u natuurlijk ook een foto per e-mail sturen.

Kaya Meubelstoffeerderij
Linker Rottekade 4 A, Rotterdam
T. 010-4117664
www.kayameubel.nl

Fotografie: Joke Schut

1 REACTIE

  1. Ik vind het ook belangrijk om meubels een tweede leven te geven in plaats van deze weg te gooien wanneer ze nog prima op te knappen zijn. Met een nieuw stofje ziet je bank er eigenlijk weer als nieuw uit. Ik raad iedereen aan om bewuster om te gaan met zijn spullen.