Industriële retrolook deuren terug van weggeweest!

0
4117
GlasXL Overdijk

Industrieel ogende binnendeuren zijn al enkele jaren hot. Een echt stalen kozijn is vaak echter onbetaalbaar. GlasXL Overdijk uit Moordrecht heeft nu een betaalbaar alternatief ontwikkeld waarmee uw interieur een ‘rauw’ randje en een unieke uitstraling krijgt.

Een nieuw en populair product bij GlasXL Overdijk zijn de industriële retrolook deuren. Pierre Overdijk raakte geïnspireerd door de stalen kozijnen uit de jaren 60. “Stalen kozijnen kennen een lange geschiedenis”, vertelt Pierre. “Tot halverwege de vorige eeuw waren stalen kozijnen niet weg te denken uit een woning. Ze waren destijds niet alleen sterker en duurzamer dan houten kozijnen, maar ook nog eens onderhoudsvriendelijker. Met de opkomst van aluminium en kunststof kozijnen raakten deze stalen kozijnen een tijdje in de vergetelheid, maar nu zijn ze mede door hun robuuste en stoere look weer helemaal terug van weggeweest.”

STOERE UITSTRALING

Volgens Pierre is een echt stalen kozijn echter niet alleen zeer fraai, maar vaak ook behoorlijk prijzig. “Dit komt vooral door de hoge productie- en afwerkkosten van het staal. De deur moet namelijk voldoende stijf zijn. Met glas kennen we deze beperking niet. Met dat in het achterhoofd creëerde Pierre een hardglazen pendeldeur omkleed met zwart gecoate aluminium profielen. Het eindresultaat is een geweldige look-a-like van het industriële, stalen kozijn, maar met een hart van gehard veiligheidsglas. Inmiddels zijn er naast een pendeldeur ook soortgelijke oplossingen voor loftdeuren en het vervangen van een bestaande deur aan scharnieren voor een retrolook deur aan scharnieren. Hierdoor zijn de industriële retrolook deuren van GlasXL Overdijk in zowel bestaande als ook nieuwbouwwoningen inzetbaar.

EINDELOZE VARIATIE

Hoewel de omkadering van de deur vast ligt, bepaalt u zelf de verdeling en de RAL-kleur van de stalen profielen. Dit in tegenstelling tot een traditionele deur waar het glas binnen het bestaande frame wordt geplaatst. Zo kunt u nu zelf uw eigen industriële deur en eventueel bijbehorende wand ontwerpen. Een niet van echt te onderscheiden retrolook deur tegen een betaalbare prijs. Dat is de meerwaarde van GlasXL Overdijk.

OVER GLASXL OVERDIJK

Pierre heeft de afgelopen decennia zijn sporen verdiend in de glasbranche en is bekend met alle facetten van het vak. GlasXL Overdijk is gevestigd aan de Oostpolderweg 1 in Moordrecht. U bent in de showroom van harte welkom om de diverse oplossingen te bekijken en uw ideeën te bespreken.

GlasXL Overdijk
Oostpolderweg 1, Moordrecht
T. 0182-375502
E. overdijk@glasxl.nl
www.glasxloverdijk.nl

Fotografie: Hermen Buurman, e.a.