Coolsculpting Centers The coolest way to shape yourself

0
4526
Coolsculpting Centers ‘t Gooi (c) Marc de Jong

Wat uw ‘probleemgebied’ ook is, de kans is groot dat de Coolsculpting-behandeling uitkomst biedt. Coolcculpting is namelijk dé manier om zonder operatieve ingreep van dat laatste vetrolletje af te komen dat maar niet weggaat met een streng dieet of elke dag sporten. Voor een professionele en gecertificeerde Coolsculpting-behandeling kunt u sinds kort terecht bij Coolsculpting Center ‘t Gooi in Huizen. Doe nu de online CoolScan en kijk of Coolsculpting ook voor u uitkomst kan bieden.

De Coolsculpting Centers zijn een initiatief van Farid Kazem, een vooraanstaand plastisch chirurg die altijd voorop loopt met de toepassing van nieuwe technologieën binnen zijn vakgebied. Zo’n zes jaar geleden kwam Kazem in aanraking met de Cryolipolyse® techniek. “Dat was nog in de beginfase, maar inmiddels is de technologie tot in de puntjes ontwikkeld. Er is gewoon geen reden meer om met hardnekkige vetrolletjes te blijven rondlopen. Het is alleen wel belangrijk dat bij de behandeling gekeken wordt naar de natuurlijke vorm van het lichaam. Daarom vind ik dat Coolsculpting altijd moet worden gedaan onder supervisie van een plastisch chirurg.” Hoewel Coolsculpting nu pas echt opkomt, voert dokter Kazem al sinds 2009 behandelingen uit. “Uiteraard na uitgebreid onderzoek naar de effecten op het lichaam en de resultaten op de lange termijn”, benadrukt dokter Kazem. Het gebruik van de Cryolipolyse® techniek om vetcellen te bevriezen voldoet bovendien aan de strenge normen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en mag alleen onder toezicht van een gekwalificeerde arts worden gedaan.

WAT IS COOLSCULPTING?

Coolsculpting verwijdert zonder operatie vetrolletjes door vetcellen op een precieze temperatuur te koelen. Onderzoek door wetenschappers van de Harvard Medical School heeft namelijk aangetoond dat vetcellen niet tegen kou kunnen en bij een temperatuur van 4oC beginnen te kristalliseren. Vervolgens vallen de vetcellen geleidelijk uit elkaar en verlaten het lichaam via de natuurlijke weg. “Bij de Coolsculpting-behandeling maken we gebruik van gecertificeerde apparatuur. Tijdens de behandeling wordt de applicator op de huid geplaatst. Deze is aangepast op het te behandelen gebied, waardoor heel gericht wordt gewerkt. Vervolgens worden de huid en het onderliggende vetweefsel vacuüm gezogen tussen de koelplaten en begint het koelen”, aldus dokter Kazem.

DEFINITIEVE OPLOSSING

De vetcellen in het behandelde gebied verlaten voorgoed het lichaam en komen nooit meer terug. Wel is het belangrijk dat u op een stabiel gewicht blijft. Dat u geen vet meer opslaat in behandelde lovehandles betekent namelijk niet dat u geen vet opslaat in niet-behandelde vetcellen op de heupen. Het grote verschil met lijnen en sporten is volgens dokter Kazem dat bij CoolSculpting de vetcellen voorgoed verdwijnen. “Met een dieet of sporten blijft namelijk het aantal vetcellen gelijk. Ze nemen alleen af in volume. Zodra je minder sport of het dieet niet volhoudt worden de vetcellen weer groter.”

SNEL RESULTAAT

Een behandeling bestaat meestal uit een aantal cycli van 35 minuten. Deze kunnen vaak snel achter elkaar gepland worden, uiteraard afhankelijk van uw situatie. “Omdat Coolsculpting Centers over meerdere machines beschikt, passen we zoveel mogelijk Dual Sculpting toe. Beide zijden worden dan simultaan behandeld wat een mooi evenwichtig resultaat geeft en u een hoop tijd scheelt. Het afvoeren door het lichaam duurt een paar weken, maar veelal is er na 10 tot 21 dagen al resultaat zichtbaar.”

VOOR WIE IS COOLSCULPTING GESCHIKT?

Coolsculpting is vooral geschikt voor mensen die vetrolletjes hebben waar een dieet of een extra workout weinig resultaat geven. “Omdat de vetcellen geleidelijk het lichaam verlaten, blijft de huid strak en krijgt deze de kans om zich aan te passen aan de nieuwe contouren. Dit is een groot verschil met de operatieve ingreep liposuctie waar een grotere hoeveelheid vet in één keer wordt verwijderd en de huid slap kan achter blijven. Het is echter geen manier om af te vallen of om obesitas te behandelen”, benadrukt dokter Kazem.” Ook is de behandeling niet geschikt voor mensen die extreem gevoelig zijn voor koude, zoals bijvoorbeeld bij de ziekte van Raynoud.

MEER WETEN?

Komt u maar niet of van die laatste vetrolletjes en wilt u weten of Coolsculpting iets voor u is? Maak dan een afspraak met een Coolsculpting Center bij u in de regio of doe de CoolScan op coolsculptingcenters.nl/scan.

Coolsculpting Centers ‘t Gooi
Lindenlaan 42, Huizen
T. 035-3038141
www.coolsculptingcenters.nl

Fotografie: Marc de Jong, e.a.