Alles voor gezonde ogen bij Colpa Optiek

0
3715
Colpa Optiek

DE BESTE OOGZORG

Goed zicht is onmisbaar in onze visueel ingestelde wereld. Daarom staat de gezondheid van ogen centraal bij de deskundige optometristen van Colpa Optiek. Een optometrist is opgeleid om de gezondheid van ogen te onderzoeken, zowel preventief als naar aanleiding van eventuele klachten. Om klanten van jong tot oud te verzekeren van de beste en meest complete oogzorg, zijn de optometristen bij Colpa Optiek hbo-gediplomeerd en worden zij continu bijgeschoold. Zij werken bovendien met de nieuwste oogmeetapparatuur en -methodieken om eventuele aandoeningen nauwkeurig op te kunnen sporen en indien nodig te behandelen.

PREVENTIEVE NETVLIESSCREENING

Een van de mogelijke optometrische onderzoeken bij Colpa Optiek is een preventieve netvliesscreening. Bij netvliesscreening worden met een funduscamera foto’s gemaakt van het netvlies. Met deze snelle screening kunnen bijvoorbeeld afwijkingen als gevolg van diabetes, hoge oogdruk of netvliesslijtage worden ontdekt. Voor Diabetes Mellitus II patiënten is een 2-jaarlijkse screening aan te raden, omdat afwijkingen of beschadigingen aan het netvlies op deze manier tijdig kunnen worden opgespoord.

OCT-SCAN

Met een OCT (Optical Coherence Tomograph) worden beelden gemaakt van de structuren van het netvlies. Het gaat hierbij om een dwarsdoorsnede van (een gedeelte van) het netvlies. De OCT wordt het meest gebruikt om mogelijke aandoeningen van het netvlies, zoals macula degeneratie of hoge oogdruk, op te sporen en te beoordelen.

DROGE OGEN

Veel mensen hebben last van zogenaamde droge ogen. Het ontstaan van droge ogen kan verschillende oorzaken hebben, zoals beeldschermwerk, medicijngebruik, leeftijdsgebonden verminderde traanproductie of een zwangerschap. Men kan klachten ervaren als roodheid, branderigheid of irritatie. Gek genoeg kan men juist ook last hebben van overmatig tranende ogen. Colpa Optiek is al ruim 20 jaar gespecialiseerd in het behandelen en oplossen van deze klachten. Voor de behandeling van klachten zijn er verschillende opties, van contactlenzen en comfortdruppels tot hulpmiddelen.

LEES- EN / OF LEERPROBLEMEN BIJ KINDEREN

Veel kinderen met lees- en/of leerproblemen blijken moeite te hebben met het opnemen van visuele informatie en/of de verwerking ervan. Vaak wordt hier niet naar gekeken, als de ogen van het kind worden getest en er geen bijzonderheden naar voren komen. Bij een oogtest wordt gekeken naar de gezichtsscherpte en de samenwerking van de ogen. Toch zijn er daarnaast meer visuele vaardigheden nodig om goed te kunnen lezen en leren. Tijdens een functioneel optometrisch onderzoek bij Colpa Optiek, de zogenaamde 21-punten-test, wordt gekeken of het zien zich naar verwachting ontwikkelt of heeft ontwikkeld en wat hier aan kan worden gedaan.

OOGZORG VOOR IEDEREEN

Heeft u last van droge of branderige ogen, traanogen, wazig zien, vlekken zien of wilt u uw ogen preventief laten controleren? De optometristen van Colpa Optiek nemen graag alle tijd om uw ogen te onderzoeken, de oorzaak van eventuele oogklachten te achterhalen en een oplossing te bieden. Kom naar de winkel of maak een afspraak, want met gezonde ogen gaat er een wereld voor u open!

DE GEZONDHEID VAN UW OGEN CENTRAAL BIJ COLPA OPTIEK

  • hbo-opgeleide optometristen
  • expertise en de modernste apparatuur
  • geen huisartsverwijzing nodig voor de optometrist
  • minimale of geen wachttijd
  • persoonlijke aandacht
  • indien nodig doorverwijzing naar huis- of oogarts

Colpa Optiek
Burgemeester Colijnstraat 21, Boskoop
T. 0172-214637
www.colpaoptiek.nl