Haarzaakje (c) Nico Brons

Begonnen vanuit haar garage weet Marja Braker samen met haar man Jan in korte tijd HaarZaakje te laten groeien naar een multifunctionele en trendy kapsalon met twaalf medewerkers. Altijd op zoek naar innovatie en uitdagingen opent Marja in augustus 2016 een nieuwe vestiging in Nijkerk met het innovatieve Blow Dry Bar-concept. Stap dus nu binnen in Amersfoort of Nijkerk en ervaar het wow-effect.

Het verhaal van Marja Braker is er één uit een meisjesboek. Achttien jaar geleden start Marja vanuit haar tot een kapsalon omgebouwde garage. Vanuit persoonlijke interesse gaat ze zich in haarverlengingssystemen verdiepen. Het resultaat was het Clip-In Extension systeem. Binnen de kortste keren komen vrouwen uit heel Nederland naar Amersfoort voor dit innovatieve systeem. Inmiddels is de hype voorbij en zijn er talloze alternatieven. “Ik ging dus op zoek naar iets nieuws. Ik wil namelijk altijd voorop lopen en mijn klanten het beste bieden wat er op kappersgebied beschikbaar is. Als L’ANZA Healing Center zette ‘HaarZaakje’ de volgende stap.

WOW-EFFECT

Nadat in 2015 de dames-, heren- en kinderkapsalon in Amersfoort reeds een complete restyling heeft ondergaan, opent Marja in augustus 2016 de tweede vestiging van HaarZaakje in het nabijgelegen Nijkerk. Aan het compleet nieuw ontwikkelde Molenplein is een trendy kapsalon uit de klei getrokken in een opvallend pand nabij de Jumbo. “Ik heb gekozen voor Nijkerk omdat het niet alleen dicht bij Amersfoort ligt, maar ook omdat hier reeds veel klanten wonen die nu steeds naar Amersfoort komen.”Volgens Marja was bij veel mensen in Nijkerk de eerste reactie ‘alweer een kapsalon’, maar als ze binnenkomen, hebben ze direct het wow-effect. Ik heb de afgelopen maanden al meerdere keren gehoord ‘Het is alsof ik een restaurant binnenstap’ en daar word ik blij van, want naar de kapper gaan moet een uitje zijn. Een beleving die ondanks de luxueuze uitstraling betaalbaar is.”

BLOW-DRY BAR

Marja is voortdurend op zoek naar innovatie binnen haar vakgebied. Zo beschikt de nieuwe vestiging over een zogenaamde Blow-Dry Bar waar klanten zelf hun haar kunnen drogen en stylen met professionele tools en producten. “We nemen altijd veel tijd om het haar van onze klanten te drogen en in model te brengen, zodat ze niet met nat haar over straat hoeven. Dit werd echter niet altijd door iedereen gewaardeerd. De Blow-Dry Bar biedt nu vooral voor deze klanten uitkomst. Maar we zien dat steeds meer mensen het leuk vinden om aan deze ‘bar’ te experimenteren met hun styling.”

L’ANZA HEALING CENTER

L’ANZA is volgens Marja het eerste en enige merk dat daadwerkelijk aantoonbaar Healing Haircare biedt. “Gezond haar is namelijk niet alleen essentieel voor een goed verzorgd kapsel. Het is ook een weerspiegeling van uw algehele schoonheid en gezondheid. Wist u dat meer dan 80% van de mensen beschadigd haar heeft”, vertelt Marja. Mooi haar bestaat namelijk uit een optimale balans tussen keratine proteïne, vocht en mineralen. Zo kunnen vier gezonde haren zelfs een literpak melk dragen. “Juist die balans ontbreekt echter bij veel mensen. Nu ben ik zelf toch behoorlijk kritisch en heb ik natuurlijk de proef op de som genomen en een voor- en natest gedaan. En verrek, het werkte ook echt. Ik zag direct resultaat. Daarom doen we nu ook bij iedere klant een test, want iets vertellen is altijd minder dan iets zelf ervaren.” De innovatieve L’ANZA-formules met nanotechnologie beschikken over de meest geavanceerde ingrediënten om tot in de kern van elke haarvezel door te dringen. Hierdoor wordt uw beschadigde haar weer gezond en jeugdig. “Mede daarom passen het merk en de productlijn erg goed bij mijn visie om mijn klanten het hoogst haalbare te bieden”, benadrukt Marja.

KERATINE-BEHANDELING

Sind kort kunt u ook terecht voor een keratine-behandeling van Jean Paul Myne. Prachtig haar is volgens Marja weliswaar een sieraad, maar het valt zeker niet altijd mee om het mooi te houden. Vooral niet wanneer u pluizend haar met slag of krul heeft. HaarZaakje biedt nu een vijf uur durende keratine-behandeling waarbij uw haar weer glad en strak wordt gemaakt. “Miljoenen vrouwen wereldwijd ondergingen inmiddels deze keratine-behandeling en de resultaten zijn ronduit spectaculair. Zo blijft uw haar tussen de zes en tien maanden steil”, benadrukt Marja.

Wilt u ook het wow-effect ervaren? Of kennismaken met het Blow-Dry Bar-concept van HaarZaakje? Stap dan gerust binnen of maak via de online agenda (of Kapper App) of telefonisch (Amersfoort: 033-4563112) / Nijkerk: 033-2583485) een afspraak.

Meer informatie: www.haarzaakje.nl

Fotografie: Nico Brons