Bepaal uw eigen koers en zeil ontspannen in één van de bare-boat bestemmingen of vaar met de gepassioneerde Jeffrey en Lu en hun enthousiaste en ervaren crew mee in hun avontuurlijke flottieljes in het fantastische Kroatië, het land van 1001 eilanden. Heeft u te weinig zeilervaring en wilt u toch graag met uw gezien op zeilvakantie? Neem een schipper aan boord, zo simpel kan het zijn. Onbezorgd zeilen en de beste persoonlijke begeleiding voor uw zeilvakantie. Kroatiëspecialist Sail-Events maakt uw vakantie compleet en onvergetelijk.

Sail-Events uit Hilversum is al 10 jaar de toonaangevende specialist voor flottielje zeilvakanties in Kroatie. Daarnaast kunt u ook terecht voor vaarvakanties met catamarans en motorjachten. Vanuit de thuishavens Sukosan en Kastela in het zuiden van Kroatië vertrekken de flottieljes voor een 1- of 2-weekse zeilreis langs de adembenemende kust. Onder de bezielende begeleiding van Lu en Jeffrey hebben al vele gezinnen dé vakantie van hun leven gehad.

PERSOONLIJKE BENADERING

Lu regelt alles vanuit Nederland. Van boekingen van deelnemers tot aan het reserveren van zeiljachten bij één van de 300 charterbedrijven. “We zijn echter veel meer dan een reisbureau”, legt Lu uit. “Vanaf het eerste moment benaderen wij onze klanten als uniek, verzorgen wij de complete zeilvakantie en geven wij advies over de zaken waarmee men rekening dient te houden. Jeffrey is tijdens het vaarseizoen samen met onze crew in Kroatië en tijdens de zomervakantie ben ik ook 12 weken als steun en toeverlaat van deelnemers aanwezig. Sail-Eventis is niet de grootste aanbieder van zeilvakanties, maar we willen wel de beste zijn en elke deelnemer een onvergetelijk avontuur meegeven naar huis.”

HISTORIE SAIL-EVENTS

Kroatie heeft een speciaal plekje in het hart van Lu en Jeffrey. Het is namelijk het land waar ze elkaar hebben leren kennen. “Jeffrey was flottieljeschipper en zocht naar een hostess voor de zomervakantie”, vertelt Lu. “Toen ik die advertentie zag, kreeg ik direct de kriebels. Ik ging vroeger namelijk altijd met mijn vader zeilen op het Veluwemeer. Ik heb dus direct gebeld en een paar weken later zat ik in Kroatië. Ik vond het best wel eng, want ik had zoiets impulsiefs nog nooit gedaan. Een goede vriendin zei echter: ‘Gewoon doen Lu, en als het een engerd is, dan kom ik je gewoon halen in mijn Fiat 500!’. We hadden echter direct een vriendschappelijke ‘klik’ en de weken daarop groeide die klik tot meer uit. Drie weken na terugkomst van dit avontuur zijn we zelfs gaan samenwonen en konden we terugkijken op een fantastische periode.” In de periode daarna bleef het kriebelen en besloten Lu en Jeffrey om zelf ook zeilvakanties aan te gaan bieden. “Maar dan wel op een andere en meer persoonlijke manier. We kochten kort daarop onze eerste boot en gingen in 2006 van start in het zuiden van Kroatië.” Inmiddels heeft Sail-Events 5 flottieljes en worden ze ondersteund door een enthousiaste en ervaren crew.

FLOTTIELJE ZEILEN

Volgens Lu is flottielje-zeilen de ideale manier om ‘individueel’ in een groep op vakantie te gaan. “Elk flottielje bestaat uit een moederschip met een schipper en crew van Sail-Events en negen of tien volgboten. Het is echter niet zoals bij eendjes waar iedereen klakkeloos de moedereend volgt”, benadrukt Lu. “Iedereen vaart in eigen tempo naar de eindbestemming. Iedere ochtend geeft de crew een briefing waarbij de route van de dag wordt besproken. Je krijgt informatie, het weerbericht en interessante punten langs de route, zoals bijvoorbeeld een mooie baai waar je voor anker kunt gaan voor een frisse duik.” Onderweg is er steeds de mogelijkheid om contact op te nemen met het moederschip of de andere jachten via de marifoon.

IDEAAL VOOR GEZINNEN

Tijdens de vakantieperiodes bestaat 80% van de deelnemers uit gezinnen. Zo is er altijd een leuke mix van verschillende leeftijden met vele vriendjes en vriendinnetjes voor alle leeftijden. Volgens Lu is flottielje-zeilen dan ook ideaal voor gezinnen. “Bij het maken van de routes houden we namelijk rekening met de afstanden. Zo blijft er voldoende tijd over om lekker te zwemmen en te snorkelen in helder blauw water. En wil je wel mijlen maken, dan wijk je gewoon af van de route en zeil je via andere verrassende eilanden naar de eindbestemming.” Elke reis wordt afgesloten met een gezellige Amerikaanse avond waar alle overgebleven ‘proviand’ gezamenlijk wordt genuttigd.

AVONTUURLIJKE ZEILROUTES

De flottielje-zeilroutes van Sail-Events in Kroatië zijn met veel zorg samengesteld. “Door onze ervaring weten wij de mooiste baaien en dorpjes te vinden”, legt Jeffrey uit. “Wij wijken graag af van de gebruikelijke routes en bezoeken geen grote en dure jachthavens maar meren af aan de kade’s van authentieke dorpjes of onder de sterrenhemel in een mooie baai. Elke dag is weer een nieuw avontuur met veel afwisseling. Zo varen we in het hoogseizoen bijvoorbeeld aparte 1-weekse en 2-weekse routes. Op deze manier haal je het maximale uit twee weken zeilen en kom je na één week dus niet terug in onze thuishaven om de groep te wisselen.”

ZEILERVARING

Voor een flottielje-vakantie heeft u natuurlijk wel enige zeilervaring nodig. “Je moet zelfstandig kunnen afvaren, aanleggen, ankeren en navigeren”, legt Jeffrey uit. “En heeft u ondersteuning nodig dan is onze begeleiding altijd in de buurt om een helpende hand te bieden wanneer dat nodig is.” Wilt u vooraf nog leren zeilen, dan biedt Sail-Events in samenwerking met Zeilschool Muiden speciale zeilvakantie opleidingen aan, zodat u altijd met een goed gevoel aan boord stapt. Veel deelnemers melden zich ruim voor de vakantie al aan voor één van de inzeildagen in Muiden. “Gewoon om weer even zeebenen op te doen en helemaal klaar te zijn voor een fantastische ervaring in het buitenland”, zegt Lu met een glimlach.

MEER WETEN?

Heeft u ook zin in een heerlijk avontuur langs de Kroatische kust? Bekijk dan onze website: www.sail-events.nl. Persoonlijk advies: +31(0)6 1876 3470.