Méér dan een tandarts…Full-service mondzorg onder één dak!

0
3754

Een stralende lach en een gezond gebit. Dat wil iedereen. Het team van Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst helpt u daar graag aan. In dit multifunctionele mondzorgcentrum vindt u maar liefst vijftien tandheelkundige specialismen onder één dak. Met grote zorg, vakkundigheid en gebruik makend van moderne technieken bieden de specialisten u de tandheelkundige kwalitatieve zorg die u verdient. Welkom in het ‘Hart van Vathorst’, welkom bij Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst.

Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst (TCA Vathorst) heeft volgens tandarts-eigenaar Remco Scheringa meer in huis dan alleen een tandarts. “Wij dienen graag het gemak van onze cliënten met meerdere specialismen op tandheelkundig én esthetisch gebied in één en hetzelfde centrum. Geen doorverwijzingen naar een andere locatie of andere specialist. Voor jong en oud en ook nog eens met zeer ruime openingstijden. Wij zijn door de week geopend van 07.00 tot 21.00 uur en ook op zaterdag bent u van harte welkom.” Bovendien kunt u in de regel binnen enkele dagen terecht.

FULL-SERVICE MONDZORG

Buiten een aantal tandartsen, mondhygiënistes en preventieassistenten heeft TCA Vathorst een orthodontist, een implantoloog en een parodontoloog in huis. Daarnaast beschikt het mondzorgcentrum over een eigen tandtechnisch laboratorium. Met de verhuizing naar ‘Het hart van Vathorst’ is de dienstverlening nog verder uitgebreid met gerelateerde specialismen als logopedie (spraakproblemen) en orofaciale fysiotherapie (pijnlijke kaakgewrichten). Daarnaast verrichten kaakchirurgen van het MeanderMC iedere woensdagmiddag klein chirurgisch werk. Hierdoor telt het centrum nu maar liefst vijftien specialismen op het gebied van mondzorg. “Op deze manier kunnen we op het gebied van tandheelkunde zowel horizontale als ook verticale zorg leveren”, legt Remco uit.

MIDDEN IN DE SAMENLEVINGg

“Hoewel het nieuwe centrum veel groter is, staan mondzorg en laagdrempeligheid net als voorheen centraal”, benadrukt praktijkmanager Jenet Molenaar. “Het voelt aan als een goedpassende jas. Nog steeds heeft elke cliënt een vaste tandarts die voor alle behandelingen uw vaste aanspreekpunt blijft.” Achter ons komen net twee jongens binnen om een bekertje chocolademelk te tappen. “Dat bedoel ik dus met laagdrempelig en midden in de samenleving”, glimlacht Jenet. Als sponsor van onder meer de plaatselijke hockey- en voetbalclub laat het mondzorgcentrum nog meer sociale betrokkenheid zien. Daarnaast is dit unieke mondzorgcentrum sponsor van het in september 2016 geopende R&A Sports& Swimming Vathorst. Zo krijgen bijvoorbeeld alle kinderen het afzwemmen een paarse badeend.” Een ander goed voorbeeld van sociale betrokkenheid is de samenwerking met Amfors. Deze organisatie biedt zinvol werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Momenteel wordt onze sterilisatie-afdeling naar volle tevredenheid wordt ‘bemand’ door medewerkers van Amfors. Zij zorgen ervoor dat alle gebruikte gereedschappen vakkundig worden gereinigd”, aldus Remco.

ORTHODONTIE

Dat er alleen kinderen bij de orthodontist komen is een gedachte die achterhaald is. “Ook volwassenen kunnen voor een beugel bij de enige orthodontist in Vathorst terecht. Tanden en kiezen zijn namelijk op iedere leeftijd met behulp van een beugel te verplaatsen”, vertelt Monique Henneberke. Waarom iemand een beugel nodig heeft, hangt af van een aantal factoren. “Het is belangrijk dat tanden en kiezen recht staan en dat je goed kunt kauwen. Afwijkingen aan een gebit kunnen namelijk het gevolg zijn van een onregelmatige of verkeerde stand en groei.” Spraakproblemen, gebitsslijtage, pijnlijke kaakgewrichten en een groter risico op tandbederf zijn volgens Monique slechts enkele voorbeelden van problemen bij een onregelmatig gebit. Correcties met beugels zijn dan vaak nodig om later deze problemen te voorkomen.

IMPLANTOLOGIE

TCA Vathorst heeft naast een orthodontist ook een implantoloog in huis. Een stralende lach is namelijk niet voor iedereen vanzelfspekend. Er zijn situaties waardoor mensen hun tanden of kiezen missen of moeten missen. Geraline Kers is erkend NVOI tandarts-implantoloog. “Niet meer durven lachen, moeilijk kunnen eten en zelfs praten kan met het gemis van één tand al heel lastig zijn.” Gelukkig kunnen implantaten die lach weer terugbrengen. Deze ‘kunstwortels’ worden tijdens een nagenoeg pijnloze behandeling in de kaak geplaatst. Daar bovenop komen met een kliksysteem nieuwe tanden en kiezen. “Het geeft veel voldoening als mensen door een behandeling met implantaten hun zelfvertrouwen terug krijgen. Tanden en kiezen moeten missen is immers al erg genoeg.”

ZORG CENTRAAL

“Onze visie is duidelijk”, vertelt Remco. “Het gaat ons om een optimale kwaliteit met een persoonlijke benadering, want een mooi en gezond gebit moet een heel leven meegaan.” Wat dit mondzorgcentrum zo bijzonder maakt naast de vele specialismen, is de extra aandacht die wordt besteed aan esthetische oplossingen. Een stralende witte lach wil toch iedereen? “Wij werken met de nieuwste technieken en de meest geavanceerde apparatuur. Zo is onze praktijk volledig metaalvrij (geen amalgaam) en kijkt ons team, in overleg met uw wensen, met een scherp esthetisch oog naar het meest fraaie resultaat.”

MONDZORG VAN DE TOEKOMST

Een zeer aan te raden behandelmethode is volgens tandtechnieker Mark Flier de Cerec-methode. “Cerec is een restauratiemethode van tanden of kiezen waarbij met computertechniek de benodigde restauraties worden vervaardigd. Via een computergestuurde behandelmethode is het voor onze tandartsen mogelijk om in één en dezelfde behandelafspraak een kroon, inlay, onlay of facing te maken én te plaatsen. Het gehele proces neemt namelijk nog maar één uur in beslag. Voorheen was het nodig om hiervoor te ‘happen’ en werd alles opgestuurd naar een tandtechnisch laboratorium. Dat is niet meer nodig.” Het tijdperk van de ‘one visit dentistry’ is hiermee begonnen.

Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst
Angelinapolder 113 C, Amersfoort
T. 033-4790263
www.tcamersfoortvathorst.nl

Fotografie: Joke Schut