ZORG voor uw dier

0
4202

Op woensdag 11 mei heeft de Dierenkliniek Zuidplas een open dag gehouden, welke in het teken stond van de verhuizing naar het nieuwe pand. Voor het hele team een spannende dag omdat we trots zijn op deze nieuwe locatie. Dit willen we dan ook g raag laten zien. Gelukkig konden we terugkijken op een succesvolle dag. Dit had niet alleen te maken met het stralende weer maar ook doordat een groot aantal mensen deze heugelijke dag samen met ons kwamen vieren. Los van demonstraties in de praktijk en een drietal leuke prijsvragen, konden kinderen zich ook laten schminken door Michelle Heij van M-Schmink uit Nieuwerkerk. Zij toverde de gezichten van een 40-tal kinderen om in ware kunstwerken. Daarna kon iedereen, al dan niet met hun huisdier, op de foto bij onze fotograaf Ingeborg Leeftink. Een deel van de foto’s staat al op onze facebookpagina (https://www.facebook.com/dierenkliniek.zuidplas). Het is de moeite waard om even te kijken!

OPTIMAAL GENIETEN VAN UW HUISDIER

Maar de open dag had ook een serieuze ondertoon. Het is mijn doel als dierenarts om mensen en hun (huis)dier zo lang mogelijk plezier samen te geven. Hier hoort in mijn ogen ook een (half)jaarlijks bezoek aan de dierenarts bij. Mensen laten veelal ook periodiek hun gebit controleren bij de tandarts en voor dieren is dit niet anders. Wanneer een huisdier in goede conditie is, loopt het minder risico op ziektes en aandoeningen. Ook voor hen geldt: ‘voorkomen is beter dan genezen!’ Helaas maak ik nog met enige regelmaat mee dat mensen (te) lang wachten met naar de dierenarts gaan. Dit ook uit angst voor hoge kosten.

GEZONDHEIDSPLAN ZUIDPLAS

Omdat wij dit ook begrijpen, hebben wij gezondheidsplan Zuidplas ontwikkeld waarin je door een maandelijks (klein bedrag te betalen) zorgdraagt voor een verantwoorde en betaalbare zorg voor uw hond of kat. U bespaart met dit plan veel geld (15-25%) op preventieve zorg (zoals de jaarlijkse vaccinaties, ontworming en ontvlooiing) en bent altijd in het bezit van de nieuwste anti-parasitaire middelen. Daarnaast biedt het pakket een aantal gratis extra’s, zoals nagels knippen, urinecontrole, gewichtsbegeleiding en 10% korting op dieetvoer. De kosten voor gezondheidsplan zijn afhankelijk van de keuze van het pakket, de diersoort en gewicht. Er is al een pakket vanaf 15 Euro per maand. De eerste intake kost 30 Euro. Hierin wordt het huisdier gewogen en onderzocht en krijgt u uitleg over het gezondheidsplan.

Speciaal voor de lezers van Nesselande Living hebben wij een introductieaanbieding bedacht. Mensen die in de maand juni zich aanmelden voor het gezondheidsplan, krijgen de intake gratis. Voor (praktische) vragen heeft, kunt u natuurlijk altijd even naar de praktijk bellen. Maar u kunt ook altijd even naar de praktijk komen. De koffie staat klaar!

Foto’s: Joke Schut