Speciaal voor Hallux Valgus voeten

0
4249

De scheefstand van de grote teen, in medische termen ‘Hallux Valgus’ genoemd, is een van de meest voorkomende standsafwijkingen van de voet. Om voor mensen met een Hallux Valgus pijnvrij wandelen mogelijk te maken, heeft het Duitse wandelschoenenmerk Hawag de Bunion-leest ontwikkeld. Deze speciale schoen is verkrijgbaar bij Herwijnen Walking & Outdoor in Zoetermeer.

Een Hallux Valgus is een veel voorkomende voetklacht die te maken heeft met een afwijking in de stand van de grote teen. “Dit probleem komt vaker bij vrouwen dan bij mannen voor, is soms aangeboren en kan erfelijk zijn”, aldus Dennie van Herwijnen van Herwijnen Waling & Outdoor uit Zoetermeer. “Maar de klacht kan ook veroorzaakt zijn door het dragen van schoenen die te nauw zijn bij de tenen. De grote teen groeit in plaats van naar voren enigszins naar binnen, waardoor het gewricht van deze teen juist naar buiten groeit, resulterend in een bult. Deze knobbel wordt ook wel een ‘Bunion’ genoemd. Hij kan vaak erg pijnlijk zijn, omdat de voet niet meer goed in de schoen past, en de knobbel constant langs de schoen schuift. Klachten als huid-irritatie, gewrichtsontsteking en zelfs open wonden kunnen het gevolg zijn.”

BUNION-LEEST

Om voor mensen met een Hallux Valgus pijnvrij wandelen mogelijk te maken, heeft Hanwag de Bunion-leest ontwikkeld. Schoenen met een Bunion-leest bieden meer ruimte, precies waar dat nodig is en nemen zo de druk op de pijnlijke knobbel weg. Daarnaast is het wel een gewone wandelschoen gebleven: licht in gewicht, volledig gemaakt van leer en een degelijke zool die goed grip biedt bij zowel lichte wandelingen als ook lange trektochten.

HERWIJNEN WANDELSPECIAALZAAK

“Hanwag is één van de belangrijkste merken in ons schoenenassortiment”, vertelt Dennie. “Wij werken al vele jaren prettig samen met deze firma, die vooral oplossingsgericht werkt. Een mooi voorbeeld van zo’n functionele oplossing, is de Bunion-leest die Hanwag heeft ontwikkeld. Er is een probleem, namelijk geen goed passend schoeisel voor Hallux Valgus voeten en Hanwag komt met de oplossing. Wij herkennen dit probleem en hebben daarom de Bunion-leest vanaf het eerste uur in ons assortiment opgenomen. Daardoor hebben wij al vele klanten blij gemaakt die eindelijk pijnvrij kunnen wandelen!” Hoewel Van Herwijnen alleen de damesmodellen in het assortiment heeft, zijn alle herenmodellen op bestelling leverbaar.

WANDELSPORTSPECIALIST

De wandelschoenen in het assortiment kunnen volgens Dennie onderverdeeld worden in vier verschillende categorieën, afhankelijk van het terrein waarvoor de betreffende schoen is bedoeld. “Zo hebben we ‘lichte’ schoenen voor eenvoudige wandelingen en voor lange afstanden. Deze zijn tevens geschikt voor dagelijks gebruik. Daarnaast hebben we lichte berg- en wandelschoenen die zeer geschikt zijn voor wandelgebruik in Nederland of bijvoorbeeld in de Ardennen. Maar ook voor de wat langere tochten op ruw terrein en alpine trekking ben je bij ons op het juiste adres.”

ADVIES OP MAAT

Het kopen van wandelschoenen is volgens Dennie heel wat anders dan het kopen van gewone schoenen. “Er spelen namelijk veel meer factoren een rol bij de aanschaf van een paar wandelschoenen. Het is fijn als je met een paar heerlijke wandelschoenen de deur uitgaat en achteraf niet tot de conclusie komt dat je een miskoop hebt gedaan. Goede wandelschoenen zijn immers niet goedkoop en een verkeerde koop is natuurlijk zonde van je geld.” Een juist en eerlijk advies in combinatie met kwalitatieve producten is daarom van groot belang. “Ik verkoop liever niets, dan dat ik een klant met de verkeerde schoenen zie weggaan. Onze medewerkers zijn weliswaar geen goeroe’s en hebben de Mount Everest niet beklommen, maar ze hebben affiniteit en interesse in alle producten die we verkopen.” Ook bij de keuze voor zijn leveranciers staan voor Dennie kwaliteit en service voorop. “Zo werken we graag met topmerken als Salomon, Meindl, Grisport, Hanwag en Lowa. Dit zijn toonaangevende merken die met innovatieve oplossingen komen.”

Herwijnen Walking & Outdoor
Dorpsstraat 66, Zoetermeer
T. 079-316 35 51
www.wandelspeciaalzaak.nl

Foto’s: Outdoor Store Van Herwijnen