Het traditionele bouwbedrijf voorbij

1
4193

Bouwbedrijven hebben het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad. Zowel bedrijven als particulieren hielden hun hand op de knip. Met het aantrekken van de bedrijvigheid laat de branche een krappe groei zien. We gaan langs bij Jan Hagen, eigenaar van Gooi’s Bouwbedrijf, om terug te blikken maar vooral ook vooruit te kijken.

Gooi’s Bouwbedrijf (GBB) startte haar werkzaamheden in 1993 en is inmiddels meer dan 20 jaar een vertrouwde bouwpartner voor veel opdrachtgevers. Het is een all-round aannemingsbedrijf voor verbouw, renovatie, onderhoud en kleinschalige nieuwbouw. Onder haar opdrachtgevers bevinden zich particulieren, vastgoedbeheerders, VvE’s, bedrijven, Woningbouwverenigingen, en stichtingen in het Gooi en omstreken.

MARKT TREKT AAN

“Natuurlijk waren de afgelopen jaren niet altijd makkelijk”, zegt Jan Hagen. “Maar de signalen in de markt zijn goed en de orderportefeuille vult zich gestaag. Door de positieve vooruitzichten en de lage rentestand stijgen de aanvragen van onze bestaande en nieuwe opdrachtgevers. Wij merken dit aan het aantal opdrachten voor het plaatsen van complete interne verbouwingen, vergroten van woningen, plaatsen van dakkapellen, veranda’s enzovoort.”

ADVIES EN BEGELEIDING

Door de stijgende woningverkoop ziet Jan eveneens het aantal aanvragen voor bouwkundig advies en begeleiding bij de aankoop van een woning stijgen. “De potentiële koper wenst in zo’n geval een schatting van de verbouwingskosten. Wij zorgen voor een gratis en snelle aanlevering van deze kostenraming zodat de koper onderbouwd de bieding op de woning kan doen.”

PRO-ACTIEF BOUWBEDRIJF

Volgens commercieel medewerker Alex Hagen is GBB allang geen traditioneel bouwbedrijf meer. “Wij luisteren goed naar de eisen en wensen van de opdrachtgever en denken creatief mee in oplossingen en kostenbesparingen. De opdrachtgever wil vooral duidelijkheid, geen onverwachte kosten en een goede planning. Een goede samenwerking met leveranciers en onderaannemers is daarbij een must. Als je het bouwproces vanaf het begin tot het eind meemaakt en een tevreden klant overhoudt dan weet je als bouwer weer waar je het voor doet. Dat is ook belangrijk. Het is prettig om te zien dat mensen weer terugkomen na positieve ervaringen met ons bedrijf”, aldus Alex.

VEILIGHEID EN KWALITEIT

“Naast onze particuliere klanten zien we bij onze professionele klanten zoals stichtingen, bedrijven, woningbouwverenigingen en VvE’s, een toename in opdrachten voor beveiliging (Politiekeurmerk Veilig Wonen), woningaanpassingen voor ouderen of minder validen, milieubewust bouwen en energiebesparende maatregelen”, vertelt Jan. “Dit zijn vakgebieden waar wij al jaren in gecertifieerd en gespecialiseerd in zijn.” Gooi’s Bouwbedrijf borgt middels VCA en Bouwgarant de veiligheid en kwaliteit. Niet alleen van het geleverde werk maar ook van het personeel en uiteraard van de opdrachtgever. Niet elk bouwbedrijf kan dit garanderen. Jan Hagen: “Onze medewerkers zijn de kracht van ons bedrijf en daar zijn we zuinig en trots op”. De klant moet volgens Alex vooraf goed de overweging maken tussen kosten en kwaliteit. “Een verbouwing op zich is al duur genoeg en niemand zit te wachten op gezeur tijdens of na de verbouwing. Men komt bij ons terug voor ons vakmanschap, kwaliteit van het werk tegen een eerlijke prijs. Dat is waar het bedrijf al meer dan 20 jaar voor staat.”

Meer informatie en een overzicht van gerealiseerde projecten vindt u terug op de compleet vernieuwde website.

Gooi’s Bouwbedrijf
Rubberstraat 7, Naarden
T. 035-6953535
www.gooisbouwbedrijf.nl

Foto’s: Gooi’s Bouwbedrijf

1 REACTIE