Hoe ‘in balans’ ben jij?

1
4124

Merel Slotboom is erkend kinesiologe en werkt sinds 11 jaar in haar praktijk, Movimento. Kinesiologie is een vorm van complementaire geneeskunde waarbij de persoon terug in balans wordt gebracht. Vanuit haar praktijk in Bergschenhoek ondersteunt zij mensen van alle leeftijden met allerlei klachten en doelstellingen.

Een mens raakt door zijn leven heen af en toe de balans kwijt. Zijn lichaam zal altijd compenseren om te kunnen overleven. Als er te veel uitdagingen zijn geweest, krijgt men klachten of wordt men ziek. Dit is volgens Merel Slotboom vaak het moment dat er hulp wordt gezocht. “Bij acute klachten gaat men naar de huisarts, bij chronische klachten of bij preventie hiervan kan men naar een kinesioloog gaan.”

Het mooie aan de kinesiologie is dat men met een spiertest het lichaam, de emoties en energie van de mens test. Zo worden blokkades opgespoord en oorzaken van klachten achterhaald. Met behulp van correcties herstelt de kinesioloog de balans. Waarna de klant weer in zijn kracht komt. “Kinesiologie is altijd maatwerk en dat is precies wat het zo uitdagend maakt. Niet een klant en niet een klacht is ooit het zelfde”, benadrukt Merel.

VEELZIJDIGHEID

In principe is kinesiologie inzetbaar voor oneindig veel klachten. “Om een idee te geven, kinesiologie werkt voor hoofdpijn, emoties, hooggevoeligheid, sportblessures, hormonale klachten, gewicht, allergieën, tekorten, leerproblemen en nog veel meer.” Merel verwelkomt iedereen die bereid is aan zichzelf te werken en die wil groeien, want het is de klant die zichzelf heelt en dus ook de verantwoording draagt voor de eigen ontwikkeling. Merel werkt met zieke mensen die gezond willen worden en met gezonde mensen die hun hele potentieel willen benutten.

MEER WETEN?

Voelt u zich geïnspireerd door deze tekst kijk dan ook eens op www.movimento.nl of op de facebook-pagina. Hier vindt u nog veel meer informatie over wat er allemaal kan met kinesiologie.

MEREL SLOTBOOM

Merel Slotboom is erkend kinesiologe en werkt sinds 2005 in haar praktijk. Zij doet dit met veel enthousiasme. Ooit is zij zelf van dyslexie, allergieën en lyme afgekomen door de kinesiologie en geniet dagelijks van de effectiviteit van deze behandelvorm. Kinesiologie is een vorm van natuurgeneeskundige therapie en wordt als zodanig door een groot aantal verzekeringen vergoed. Merels motto is: ”Beweeg naar een nieuwe balans”!

Movimento, praktijk voor Kinesiologie
Noorderparklaan 4, Bergschenhoek
T. 06-13047395
www.movimento.nl

Foto’s: iStockphoto, Movimento

1 REACTIE