Feiten en fabels over Spray tanning

0
4252

Al bijna 4 jaar biedt Manon Biesta vanuit haar salon Beauty@thebeach Spraytan aan, maar er zijn nog regelmatig vragen over spraytan. Men is vaak bang om oranje te worden of vlekken te krijgen wat absoluut niet nodig is! Hierbij een mooi overzicht van de meest gestelde vragen.

Word ik niet oranje?

Manon: “Ik werk in de salon met alleen maar tanning die gebaseerd is op bronzers. Met andere woorden er komen geen terracotta toners in voor. De terracotta toner is alleen geschikt voor mensen die van zich zelf niet blank zijn. Deze huidtypes kunnen die kleur heel mooi verwerken, blanke huiden niet!!”

Kans op vlekken?

Manon: “Uiteraard is er daarnaast nog de angst van vlekken die zouden kunnen ontstaan, maar ook daarin worden we gerust gesteld. Het is heel belangrijk om alle tips ter voorbereiding goed op te volgen. Deze zijn na te lezen op mijn site beauty-beach.nl Als je deze opvolgt zal er nooit wat gebeuren.”

Wat veroorzaakt vlekken?

Manon: “Crèmes of deodorant die men kort voor de tanning op heeft gedaan, te strakke kleding of aanraking met water in de eerste acht uur.”

Is een wondje gevaarlijk?

Manon: “Zodra de wond dicht is kan de spray tan gewoon doorgaan. Is het een klein wondje bijvoorbeeld door een scheermesje, dan kunnen we er eventueel voor de zekerheid ook nog een barrière crème op smeren zodat de tanning vloeistof daar niet komt. Ook krijg ik vaak de vraag hoe zit het met tatoeages? Deze blijven uiteraard gewoon zichtbaar, net als je ‘gewoon’ zou gaan zonnen.”

Geeft het af?

Manon: “Als je net een spray tan behandeling hebt gehad, geeft het een beetje plakkerig gevoel. Bij de meeste merken moet je minimaal acht uur de lotion laten intrekken. In deze periode ligt de lotion op de huid en kan deze dus afgeven. Na deze acht uur mag je douchen en dan geeft het niet meer af. De kleding en eventueel beddengoed die een stukje van de tanning hebben opgenomen zijn makkelijk wasbaar: al op 30 graden is dit makkelijk uitwasbaar. Er zijn ook zogenoemde rapid tans; deze verkorten de duur van wachten met douchen aanzienlijk!”

Hoe lang blijft het zitten?

Manon: “Gemiddeld genomen bij de eerste keer 5 tot 7 dagen. Het hangt een beetje van de huidtype af en ook de hoeveelheid van contact met water. Maar 5-7 dagen is zeer zeker een vast gegeven. Er zijn crèmes die de kleur kunnen verlengen en ga je regelmatiger, dan houdt de huid je kleur ook steeds langer vast.”

Welke kleuren zijn er?

Manon: “De tanning werkt op basis van percentages; 8,5% 10% of 12,5%. Vrij vertaald een weekend, week of twee weken zon. Het fijne van op deze manier sprayen is dat iedere huid met zijn eigen kunnen kleurt. Iedereen bruint anders na een hele dag zonnen, zo geldt dit dus ook met deze vloeistoffen. Met als gevolg altijd een mooie passend resultaat, omdat dit door jouw eigen lijf bepaald wordt.”

Mag ik er de zon mee in?

Manon: “Ja zeker! Bedenk alleen wel dat je huid eigenlijk blank is, dus bescherm deze goed met zonnenbrandcrème. Veel klanten boeken vlak voordat ze op vakantie gaan een spray tan. Zo starten ze bruin hun vakantie en na verloop van tijd wordt de spray tan minder, maar zijn ze bruin van de zon. Let wel; door veel in het water te zijn, zal de spray tan kleur iets sneller vervagen dan gebruikelijk.”

Ik wil graag een afspraak maken, wat nu?

Manon: “Gek genoeg is het juist in de zomer erg druk met spray tan klanten. Spray tan doe ik naast mijn andere behandelingen, dus wil je op een specifieke dag een mooie kleur krijgen zorg dan dat je tijdig reserveert! Kijk op beauty-beach.nl voor tips ter voorbereiding. En bel, mail of app gerust voor een afspraak.”

Beauty@TheBeach
Caprihof 3, Rotterdam
T. 06-51353741
www.beauty-beach.nl

Foto’s: iStockphoto