FashionfoodLIFESTYLE

0
4139

ALTIJD IETS TE BELEVEN

Alexandrium Shopping Center is één van de grootste overdekte shopping centra van Nederland. Met 140 winkels die 7 dagen in de week open zijn, laat Alexandrium Shopping Center de bezoeker een dagje uit ervaren met het hele gezin. Want voor jong én oud is er iets te doen. Of nu je lekker wilt eten, door één van de modezaken wilt struinen of op jacht bent naar verzorgende producten, Alexandrium Shopping Center heeft het allemaal. Ook de kleintjes komen met grote verhalen terug. Tijdens iedere schoolvakantie worden kinderidolen zoals Paw Patrol, Dora en Super4 naar Alexandrium Shopping Center gehaald om met ze op de foto te gaan. Op vertoon van ALEX, de klantenkaart van Alexandrium Shopping Center, kan de gave foto direct mee naar huis worden genomen. Natuurlijk zijn alle foto’s ook terug te vinden op de facebookpagina. Alexandrium Shopping Center biedt een divers aanbod waar zo’n 9 miljoen bezoekers per jaar uit alle windstreken van het land voor naar Rotterdam komen.

EEN UNIEKE WINKELERVARING

Alexandrium Shopping Center doet er alles aan om van het winkelen in het winkelcentrum een unieke ervaring te maken. Regelmatig worden er leuke evenementen georganiseerd. Neem bijvoorbeeld Late Night Shopping, waar Rotterdams eigen Fred van Leer gezellig mee winkelt met de bezoeker of Alexandrium Podium Live tijdens North Sea Round Tow (24 juni t/m 10 juli 2016). Alexandrium Shopping Center haalt niet alleen met events alles uit de kast, maar speelt ook graag in op de actualiteit. “Door van elk moment een feestje te maken, is het alsof je elke keer door een nieuw winkelcentrum loopt, met nog steeds al het vertrouwde van Alexandrium Shopping Center”, zegt Christie van der Linden, woordvoerder van Alexandrium Shopping Center.

FASHION, FOOD & LIFESTYLE

De winkels die in Alexandrium Shopping Center gevestigd zijn, kunnen in drie categorieën ingedeeld worden: Fashion, Food en Lifestyle. Uit deze categorieën zitten winkels die vanaf 1984 gevestigd zijn in dit overdekte winkelcentrum. Zo zit juwelier Ed Kestens hier al vanaf het begin. Evenals Toko Liem, een Indonesisch specialiteiten- en gerechtenwinkel. Maar ook Harriët’s, een kledingwinkel voor de modebewuste vrouw. Harriët’s wordt gerund door Harriët en John Westerdijk, broer en zus die het familiebedrijf oppakken. In november 2015 opende G-Star RAW haar deuren in het Shopping Center. G-Star RAW, een bekend jeansmerk, is populair bij mannen en vrouwen van alle leeftijden.

EVEN BIJKOMEN

Moe geworden van al het shoppen? Bij Alexandrium Shopping Center kun je niet alleen geweldig winkelen, maar ook heerlijk een hapje eten. HiP Alexandrium verwelkomt je op hun verwarmde terras, waarbij je kunt kiezen uit verschillende smakelijke gerechten. De lekkerste pasta eet je bij Pastamama. Sinds 2015 runt de Italiaanse Diana Balestai, geboren in Parma – de stad waar oorspronkelijk de Parmezaanse kaas vandaan komt – Pastamama in Alexander Shopping Center. Wanneer je Pastamama nadert, dan komen de heerlijke geuren je al tegemoet. “Iedere ochtend maak ik zelf de pastasauzen met verse producten”, zegt Diana. Samen met haar dochter verkoopt ze vervolgens de Italiaanse gerechten. Dat het naast vers ook lekker is, dat bewijzen de klanten door steevast terug te komen. Voor een andere culinaire beleving ga je naar Oil&Vinegar in Alexandrium Shopping Center. In deze prachtige winkel zijn producten met veelal een Mediterraan tintje uitgestald voor de bezoeker. Hier draait het om verschillende smaaksensaties. “We hebben 20 verschillende olijfoliën en 26 soorten azijnen die je kunt proeven. Die kunnen mooi als basis dienen voor een heerlijke dressing”, zegt Paul Mandos, eigenaar van de winkel.

LIFESTYLE SHOPPING

Als we het over ‘lifestyle’ hebben dan kan The Bodyshop natuurlijk niet ontbreken in Alexandrium Shopping Center. Veel winkels richten zich al op make up – bijvoorbeeld het populaire Kiko Milano – of op lichaamsverzorging, zoals bij Sabon. Daarom heeft The Body Shop in Alexandrium Shopping Center ervoor gekozen om zich specifiek op gezichtsverzorging te richten. Wanneer je het leuk vindt om de dierproefvrije producten uit te proberen, dan ben je ook van harte welkom. Winkelen bij The Bodyshop betekent dus dat je een bijdrage levert aan een betere leefomgeving voor mens en dier. “Alexandrium Shopping Center is het ideale winkelcentrum,” vindt Linda Pieters uit Bleiswijk. Minimaal één keer per maand is ze hier te vinden. “Nergens is het zo relaxed winkelen als in Alexandrium. Je hebt er alles onder één dak. Van AH XL tot Zara.”

ALEX KLANTENKAART

Met de ALEX klantenkaart word je als bezoeker nog eens extra in het zonnetje gezet. Geniet van vele aanbiedingen, gratis toiletbezoek, privileges bij events en een eigen Personal Shopper in Alexandrium Shopping Center. Vraag de ALEX klantenkaart gratis aan via de website alexandrium.nl/shoppingcenter.

BLIJF OP DE HOOGTE

Wil jij ook op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes in Alexandrium Shopping Center? Like dan de Facebookpagina alexandriumsc.

HONING EN GROEN DAK

Op het groene dak van Alexandrium Shopping Center leven twee bijenvolken, op een oppervlak van 22.000 m² met verschillende soorten vetplantjes. Binnenkort wordt er voor het derde jaar op rij weer honing van eigen dak gelanceerd, genaamd Shopping Honey. Shopping Honey is een zichtbaar resultaat van het duurzame dak van Alexandrium Shopping Center. De bijenkasten zijn een onderdeel van het maatschappelijk verantwoord ondernemen van Alexandrium Shopping Center. Het 140 winkels tellende winkelcentrum koos er bij renovatie van het dak voor om het te laten beplanten met zeven soorten sedum, een bloeiend vetplantje. Een duurdere oplossing, maar wel een met veel voordelen. Het dak neemt fijnstof op, dempt omgevingsgeluid en biedt omwonenden een prettiger aangezicht dan aan kaal dak. Daarbij kan het dak 770.000 liter regenwater bufferen, waardoor het als waterberging dient. Heel aangenaam in de zomer is dat het dak 35% minder warmte naar de winkels doorstraalt, waardoor de airco minder hard hoeft te loeien om de temperatuur aangenaam te houden.

Alexandrium Shopping Center
Korte Poolsterstraat 2, Rotterdam
www.alexandriumsc.nl

Foto’s: Joke Schut