Dental Art en The Art of Health

0
4158

MEER DAN ALLEEN NAAR TANDEN EN KIEZEN KIJKEN

Tandartspraktijk Dental Art te Laren behandelt en onderhoudt niet alleen een gebit, maar kijkt naar de complete mens achter hun patiënten. Iedereen heeft immers zijn eigen complexiteit en verhaal. Samen met de patiënt willen we tot een resultaat komen waar een ieder gelukkiger en gezonder van wordt. Dit kan zijn in de vorm van esthetiek, door middel van functieherstel en natuurlijk ook door het verhelpen van de oorzaak van klachten. Dát is de uitdaging van Dental Art.
Denk bijvoorbeeld eens aan cosmetische tandheelkunde. Hierin hebben we ook te maken met functieherstel, het herstel van beethoogte en lipvulling met als gevolg een strakkere kaaklijn en profiel: cosmetisch en functioneel!

COSMETISCHE TANDHEELKUNDE

Wat we vaak als eerste doen is de beethoogte corrigeren. Dat kan ook vele andere problemen oplossen zoals kaakgewrichtsklachten, hoofdpijnen, nekklachten, tandenknarsen en -klemmen. Het heeft uiteindelijk allemaal met elkaar te maken. Na de beetverhoging kunnen we ook vaak de voortanden en het aangezicht goed gaan herstellen en verfraaien. Dit door de voortanden weer de gewenste ‘oude’ lengte terug te geven en daarmee voor een herstel van lipvulling te zorgen. Het gezicht lijkt daardoor weer jaren jonger. Hierin ziet u dan de toegevoegde waarde van deze behandeling, die enorm aansluit bij wat onze cosmetische artsen met hun Liquid Facial Lifts natuurlijk ook beogen: vulling en herstel van vorm en weefsel.

Als tandartsen kunnen wij voor u het verschil maken door de opvulling van het gezicht en de mond van binnenuit. Hierdoor zullen hangende mondhoeken verminderen, krijgt u een strakker en mooier verloop van het gelaat en de kaaklijn en een mooie brede lach à la Julia Roberts. In combinatie met een prachtige rij tanden, uw pareltjes, lacht u weer vol voluit en staat u vol zelfvertrouwen in het leven. Het verfraaien van uw lach en uw voortanden kan op meerdere manieren. De klassieke manier is door middel van porseleinen facings, kronen en bruggen. Maar tegenwoordig beschikken wij over nieuwe technieken die een schitterend esthetisch resultaat bieden. Wij gebruiken flinterdunne, bio-esthetische, prep-fab facings van een hoogwaardig, gelaserd en gesinterd, composiet die langdurig mooi, kleurvast en glanzend blijven. Zonder aan uw eigen tanden en kiezen te hoeven slijpen kunnen we de gewenste look realiseren door middel facings met de juiste vorm, kleur en stand van uw tanden. Deze behandeling kan vaak in een keer worden afgerond en is daardoor financieel zeer aantrekkelijk. Het resultaat? Uw natuurlijke schoonheid wordt accentueert. Om onze patiënten nog meer zelfvertrouwen te geven, gelukkiger en nog mooier te maken, bieden wij naast de mogelijkheden van de cosmetische tandheelkunde (denk daarbij aan bijvoorbeeld bleken, facings, beetverhogingen en complete make-overs) ook het rechtzetten van de tanden en kiezen aan. Wij gebruiken hiervoor het innovatieve Invisalign Systeem. Deze behandeling wordt gedaan met een reeks dunne, doorzichtige bitjes die uitneembaar zijn. Wij hebben voor dit systeem gekozen zodat wij niet de bekende slotjesbeugel hoeven te plaatsen terwijl men toch verzekerd is van een prachtige rechte rij tanden.

BEHANDELING VAN PIJNKLACHTEN

Hoofd – en nekpijn of klachten van het kaakgewricht als gevolg van een diepe beet kunnen het gevolg zijn van natuurlijke gebitsslijtage, tandenklemmen en -knarsen. Maar ook het uitblijven van een orthodontische behandeling of het hebben van veel vullingen en /of het verlies van tanden en kiezen kunnen een (te) diepe beet veroorzaken. Bij Dental Art zijn we gespecialiseerd in het reconstrueren en opnieuw opbouwen van de beet en functie, gebruikmakend van bio-esthetische producten. Het behoort tot onze filosofie een oplossing te bieden die er niet alleen voor zorgt dat de kaak weer in zijn natuurlijke, oorspronkelijke stand komt waardoor het gebit weer normaal kan functioneren, maar ook dat het op een natuurlijke en mooie wijze herstelt .

SLAAP EN ZUURSTOF ZIJN ESSENTIEEL

Snurken en slaapapneu: Naast de algemene en cosmetische tandheelkunde richten wij ons bij Dental Art ook op de slaaptandheelkunde. Slaap en zuurstof zijn van levensbelang en de basis voor een gelukkig, gezond en lang leven! Hoe fijn is het om hierin verschil voor iemand te kunnen maken. En dat op een simpele manier, zonder bijwerkingen of hoge kosten. Dit doen we door te zorgen dat slaap kan doen waar het lichaam het voor nodig heeft: rust en herstel! Veel mensen, jong-oud-dik-dun-vrouw of man, snurken regelmatig. Vaak is er dan ook sprake van zuurstofgebrek veroorzaakte door ademstops tijdens het slapen: een soort ademstilstand of -vermindering tijdens de slaap. Deze ademstops/zuurstofgebrek noemen wij: apneu. Dat zuurstof echt van levensbelang is, daar is iedereen het wel over eens. Als u tijdens de slaap last hebt van zuurstofgebrek kan dit leiden tot sowieso minder fit voelen in de ochtend, chronische vermoeidheid, burn-outs, maar ook hart- en vaatziekte, hoge bloeddruk, diabetes, gewichtstoename, vroegtijdige dementie, auto-imuunziektes,functionele en psychosomatische klachten.

De oplossing die wij bij Dental Art bieden is mooi en simpel, een soort hockeybitje, een ‘slaapbitje’. Dit bitje biedt in veel gevallen een enorme verbetering voor uw gestel en conditie en voorkomt verdere klachten. Als uw last heeft van snurken en/of apneu’s is een slaapbitje een oplossing. Misschien moet uw eerst een knop omzetten, het is natuurlijk even wennen, maar de resultaten zijn verbluffend. Maximaal rendement halen uit die paar uurtjes slaap , dat wil iedereen. Het leven ziet er zo veel fleuriger als je fit wakker wordt, kunt genieten en lachen omdat u lekker en energiek in uw vel zit… Uw lichaam verdient het om gezond en fit te zijn en te blijven. Een slaapbitje is een minimale investering met een optimaal resultaat en dat vaak ook via de ziektekostenverzekering vergoed wordt. Dit is tevens ook een investering, in veel gevallen, in uw relatie. Heerlijk om weer met uw partner op een kamer te kunnen slapen of gezamenlijk van een welverdiende nachtrust in elkaars armen te genieten! Hoe mooi is dat? Waarom laat u zich niet eens testen via onze praktijk om te kijken hoe uw slaapgewoontes en slaaprendement is? Eventueel kunnen we gezamenlijk bekijken waarmee we dit kunnen verbeteren.

Tandartspraktijk Dental Art
Eemnesserweg 45, Laren
T. 035-5310376
www.dental-art.nl

Nieuw: The Art of Health

Het doel van The Art of Health is om je een gezonder, succesvoller en gelukkiger mens te maken en te laten blijven. Een gevarieerd team van specialisten is aanwezig om zo een nog breder palet aan diensten en behandelingen te kunnen bieden. Zo is er Chinese geneeskunde, een moderne Health Check, Bewegings- en Sporttherapie, Osteopathie, Life Coaching maar ook een Cosmetisch arts en meer. The Art of Health komt graag in contact met artsen, therapeuten, diëtisten, medici en paramedici die belangstelling hebben om per week, dag of dagdeel een ruimte in onze praktijk te betrekken, om zo gezamenlijk The Art of Health verder vorm te geven. Indien u geïnteresseerd bent of meer informatie wilt, kunt u contact met ons opnemen. Indien u geïnteresseerd bent of meer informatie wilt, kunt u contact met ons opnemen via: @. pr@dental-art.nl, T. 035 – 531 03 76.

Fotografie: Marlene Mulder