Veranda’s en tuinkamers

0
4400

Wie kent het niet? Op zomerse dagen waarop af en toe een regenbuitje valt, blijft u maar naar binnen en buiten verhuizen. De grens tussen de tuin en woning vervaagt echter steeds meer. Graag willen we de sfeer van de tuin naar de woonkamer brengen en de woonkamer naar de tuin. De nieuwste trend op dit gebied is de tuinkamer, een ongeïsoleerde serre die vrijstaand in de tuin staat of wordt aangebouwd aan de woning.

Een goede terrasoverkapping biedt u de mogelijkheid om nog meer te genieten van uw tuin. De veranda is daarbij ‘hot’ en een functioneel en flexibel verlengstuk van uw woning. Volgens Corrie Kolkman van Wij Overkappen uit Barendrecht zit u altijd droog, hoeft u geen zonnescherm meer op te halen, zijn uw tuinmeubels en eventueel aan de binnenzijde aangebrachte zonwering tegen weer en wind beschermd en heeft u er 12 maanden per jaar plezier van. “Zelfs in december op een mooie zonnige dag. Desgewenst kan men kiezen voor alleen een overkapping (eventueel uitschuifbaar) of voor een totale aankleding met glazen (schuif)wanden, verwarming en verlichting.”

WAT IS EEN TUINKAMER?

Een tuinkamer gaat volgens Kolkman nog een stapje verder dan een veranda. “Een tuinkamer is een ongeïsoleerde serre die vrijstaand in de tuin staat of wordt aangebouwd aan de woning”, legt Kolkman uit. “In tegenstelling tot een serre of orangerie is de tuinkamer echter ongeïsoleerd en wordt deze niet gezien als woonruimte, waardoor een bouwvergunning vaak niet nodig is.” De tuinkamer wordt volgens Kolkman vaak voorzien van ongeïsoleerd glas en ongeïsoleerde profielen en is een heerlijke ruimte om in het voorjaar, de zomer en het najaar te genieten van uw tuin. Bovendien is het ook mogelijk om uw tuinkamer modulair op te bouwen. “Dit betekent dat u bijvoorbeeld dit jaar een veranda aanschaft en deze volgend jaar voorziet van glazen zijkanten en deuren. Op die manier kunt u de investering spreiden en toch dit jaar al optimaal genieten van uw tuin.” De tuinkamer is volgens Kolkman uitermate geschikt voor mensen die optimaal van hun vaak beperkte vrije tijd willen genieten, zonder enige concessies.

SPECIALIST IN OVERKAPPINGEN

Voor veel mensen is de tuin een plek om te ontspannen en nieuwe inspiratie op te doen. Natuurlijk moeten de weersomstandigheden zich hier wel voor lenen. Wij Overkappen biedt daarom verschillende oplossingen om op elk gewenst moment van uw tuin gebruik te maken. Wij Overkappen is volgens Kolkman dan ook de specialist bij uitstek op het gebied van veranda’s, tuinkamers en buitenverblijven, maar ook voor carports en deurluifels bent u aan het juiste adres. “Wij hebben ons bewust gespecialiseerd in overkappingen en leveren het niet ‘erbij’ zoals veel zonweringsbedrijven doen”, benadrukt Kolkman.

EIGEN PRODUCTIE

Wij Overkappen heeft een eigen productielijn onder de naam Solidbow. “Het aluminium komt hier blank binnen en wordt door ons op maat gemaakt en gepoedercoat. Dat kan in praktisch elke gewenste kleur.” Volgens Kolkman is bewust gekozen voor een eigen productielijn. “Op deze manier hebben we alles in eigen hand, is elke maat leverbaar, kunnen we snel leveren en kunnen we de kwaliteit voor onze klanten waarborgen (Duitse norm). Zo kunnen we bijvoorbeeld tot zeven meter overbruggen zonder met middenstaanders te werken”, zegt Kolkman trots. Voor haar producten geeft Kolkman de voorkeur aan glas boven polycarbonaat. Polycarbonaat is weliswaar lichter en goedkoper dan glas, maar heeft ook de vervelende eigenschap om dof te worden. Voor ‘haar’ glas heeft Kolkman een eigen procédé ontwikkeld waarbij zij het glas koud kan buigen. Hiermee is hij uniek in Europa. “Omdat maatwerk standaard is bij ons, zijn we niet de goedkoopste, maar leveren we wel topkwaliteit tegen een eerlijke prijs.”

MEER INFORMATIE

Wilt u ook niet langer afhankelijk zijn van het weer om te genieten van uw tuin? Of wilt u een carportom uw heilige koe te beschermen? Breng dan een bezoek aan de showroom van Wij Overkappen aan de Van ‘t Hoffstraat 39-41 in Barendrecht (Woonboulevard Reijerwaard) of ga voor meer informatie naar www.wijoverkappen.nl.