Proactieve advocaten gespecialiseerd in arbeidsrecht, familierecht & mediation

0
4204

Theunessen De Jong advocaten in Berkel en Rodenrijs is groot en klein tegelijk. Groot qua kennis, passie en ervaring. Gewend om complexe zaken op te pakken in vrijwel alle rechtsgebieden voor zowel particulieren als ook ondernemers. Maar toch ook klein genoeg om midden in de samenleving te staan, uw taal te spreken en er op elk belangrijk moment voor u te zijn. Zo biedt Theunessen De Jong advocaten u het beste van twee werelden.

Theunessen De Jong advocaten is een jong en dynamisch samenwerkingsverband tussen mr. Margot Theunessen en mr. Marieke de Jong. Het enthousiaste duo ziet zichzelf als personen die midden in de samenleving staan. “Omdat wij gevestigd zijn in een kleine gemeente heb je als advocaat een sociale functie. Met een algemene praktijk als de onze, zijn wij dan ook een soort van ‘huisarts’ voor alle juridische zaken.” Cliënten kunnen dan ook met ieder juridisch vraagstuk bij Theunessen De Jong advocaten terecht. “Het zwaartepunt ligt echter bij arbeidsrecht, (jeugd)familierecht en mediation”, aldus Marieke. Een advocaat moet volgens haar anno 2016 nadrukkelijker een specialisme hebben en daarbinnen topkwaliteit leveren.

MIDDEN IN DE SAMENLEVING

Het kantoor kenmerkt zich door een informele, maar persoonlijke en efficiënte benadering, waarbij de advocatuur met een heldere aanpak bedreven wordt. Rechtsbijstand wordt zowel verleend aan op uurtarief betalende cliënten, als aan cliënten die in aanmerking komen voor door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. Nadat Theunessen De Jong advocaten een aantal jaar kantoor hebben gehouden in Rotterdam, besloot het juridische duo eind vorig jaar om te verhuizen naar Berkel en Rodenrijs. “Een logische stap eigenlijk”, verklaart Margot. “We zijn immers beide woonachtig in deze gemeente en zagen onze kans schoon toen we dit pand zagen. En door te wonen in hetzelfde gebied als waar je werkt, is de drempel ook een stuk lager. We komen onze cliënten bij wijze van spreken ook tegen op de sportvelden en op het schoolplein.”

PERSOONLIJK EN BETROKKEN

Bij Theunessen en de Jong advocaten kunt u dan ook rekenen op een snelle en accurate behandeling van uw opdracht. In niets doen de twee advocaten denken aan het stoffige en onpersoonlijke imago dat welig tiert over deze beroepsgroep. “Wij doen niet hoogdravend over het vak van advocaat. Dat is ook de reden waarom onze dienstverlening laagdrempelig is”, vertelt Marieke. “Ingewikkelde juridische vraagstukken benaderen wij op een begrijpelijke en persoonlijke manier.” Bij deze visie hoort volgens Margot de mogelijkheid om tijdens het gratis inloopspreekuur op donderdagochtend een oriënterend gesprek te hebben. Tijdens zo’n gesprek wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn en of het inschakelen van een advocaat de moeite loont.

VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN

Voorkomen van onnodige geschillen en nodeloze procedures staat voorop. In de praktijk blijkt volgens Margot regelmatig, dat men bij een juridisch probleem pas in een te laat stadium een advocaat inschakelt. Indien een advocaat tijdig ingeschakeld wordt, blijkt vaak dat procedures voorkomen kunnen worden. “Dit is in het belang van onze cliënten, aangezien procedures doorgaans financieel en gevoelsmatig ingrijpend zijn en de uitkomst bovendien maar al te vaak onzeker is.” Bij een schikking weet je namelijk wat je krijgt, bij een vonnis is dat nog maar afwachten. Het is vaak een loterij. Omdat persoonlijke educatie hoog in het vaandel staat, zijn Margot en Marieke aangesloten bij diverse specialisatieverenigingen en houden zij proactief hun kennis en kunde op niveau. Dus heeft u een juridische vraag, stap dan gerust eens binnen op donderdagochtend (09.00-10:00 uur). De koffie staat klaar.

Theunessen De Jong advocaten
Herenstraat 26 A, Berkel en Rodenrijs
T. 010-2135997
www.theunessendejong.nl

Fotografie: Joke Schut