Genieten van zacht water

0
4239

Steeds meer mensen kiezen er volgens Ron Molle van RonnTech voor om het aangeleverde drinkwater van de waterbedrijven tóch nog na te filteren. “Mensen worden steeds bewuster als het gaat om hun drinkwater en hun gezondheid. In uw drinkwater zitten namelijk allerlei ongewenste stoffen zoals kalk en zelfs medicijnresten zoals antibiotica. Het dagelijks drinken van kraanwater kan er voor zorgen dat een antibioticakuur minder of geen genezing meer brengt bij ontstekingen en dergelijke”, aldus Ron. Maar wat kan u hieraan doen? Velen hebben er al voor gekozen om géén drinkwater meer uit de kraan te drinken maar flessen (bron) water te gebruiken uit bijvoorbeeld de supermarkt. Nadeel hiervan is weer dat het water in flessen vele malen duurder is dan het drinkwater uit de kraan en natuurlijk is het zeulen met flessen elke dag ook geen pretje. “En wéét u wat de kwaliteit van dit flessenwater is? Recentelijk is de kwaliteit van enkele merken flessenwater onderzocht en is gebleken dat óók flessenwater niet altijd van goede kwaliteit is. En de plastic flessen zijn belastend voor het milieu.”

IN-LINE WATERFILTERS

Ook zogenaamde in-line waterfilters nemen in populariteit toe. “Dit zijn waterfilters die onder het aanrecht worden gemonteerd tussen de waterleiding en kraan. Naargelang de wensen van de gebruiker zijn er verschillende filters verkrijgbaar. Er zijn nu al state-of-the-art filters die de kwaliteit van het drinkwater omzetten naar water van bronwaterkwaliteit. Zelfs zijn er al filters verkrijgbaar die ná het verwijderen van de schadelijke stoffen óók nog eens magnesium toevoegen. In de horeca worden deze filters al sinds enige tijd gebruikt onder andere voor de koffiemachines.” Magnesium wordt ook wel ‘het vergeten mineraal’ genoemd. Gebleken is dat magnesium van enorm belang is voor onze gezondheid. Zo is magnesium onder andere een middel tegen stress, astma, slaapstoornissen en het bevordert het concentratievermogen. Ook is magnesium een aroma versterker waardoor uw eten en drinken een vollere smaak krijgt. Toch verbaast Ron zich erover dat ruim 60% van alle bewoners van de westerse wereld een magnesiumtekort heeft. Het plaatsen van de in-line filters is een eenvoudig klusje. Een filterkop wordt tussen de waterleiding en de kraan gemonteerd. Het filter zélf wordt eenvoudig in de filterkop geschroefd. De filters gaan 1 jaar mee.

NUT EN NOODZAAK WATERONTHARDERS

“Tegenwoordig wordt ook steeds vaker gekozen voor een waterontharder. Leidingwater bevat tot wel 150 gram kalk per 1000 liter. Dit verschilt wel per gemeente maar door heel Nederland ligt het kalkgehalte in het water hoger dan wenselijk. Kalk is dan wel niet schadelijk voor de gezondheid, toch heeft kalkhoudend water veel nadelen.” Met een waterontharder van RonnTech wordt uw leidingwater volledig ontkalkt. Het apparaat wordt in uw woning aangesloten op de binnenkomende waterleiding en zorgt voor kalkvrij water in uw gehele woning. Met een waterontharder legt u uzelf en uw gezin in de watten. Het water is veel zachter. Douchen en badderen worden een weldaad voor de huid, omdat de natuurlijke beschermlaag intact blijft. De huid voelt veel prettiger aan, waardoor huidcrèmes niet of nauwelijks meer nodig zijn. Ook handdoeken en ander textiel voelen veel zachter aan. Verder loopt het water je in de mond: de smaak van koffie en thee komt veel beter tot zijn recht met zacht water. En wat heel fijn is: van kalkaanslag is geen sprake meer, zodat u de badkamer binnen de kortste keren glanzend schoon heeft. Verder heeft onderzoek uitgewezen dat psoriasis en eczeem klachten sterk verminderen. “En last-but-not-least, u bespaart honderden euro per jaar”, benadrukt Ron.

OVER RONNTECH

RonnTech is gespecialiseerd in waterbehandeling voor particulier, horeca en industrie. Ron Molle, eigenaar van RonnTech, informeert u graag verder over de werking, mogelijkheden en kosten van in-line waterfilters en waterontharders, óók in een persoonlijk gesprek bij u thuis of op kantoor. Voor meer informatie kunt u kijken op www.ronntech.nl. U kunt ook bellen (06-41257275) of mailen (ron@ronntech.nl) voor een gratis thuisdemonstratie.