Jij mag ALEX! zeggen

0
4315

Het is één van de grootste overdekte shopping centra van Nederland. Met 140 winkels die 7 dagen in de week open zijn, laat Alexandrium Shopping Center de bezoeker een dagje uit ervaren met het hele gezin. Want voor jong én oud is er wat te doen. Of nu je lekker wilt eten, door één van de modezaken wilt struinen of op jacht bent naar verzorgende producten, Alexandrium Shopping Center heeft het allemaal. Ook de kleintjes komen met grote verhalen terug. Tijdens iedere schoolvakantie worden kinderidolen zoals Paw Patrol, Dora en Super4 naar Alexandrium Shopping Center gehaald om met ze op de foto te gaan. Zelfs een toiletbezoek is een belevenis met het “2theloo”-concept. Alexandrium Shopping Center biedt een divers aanbod waar zo’n 9 miljoen bezoekers per jaar uit alle windstreken van het land voor naar Rotterdam komen.

EEN UNIEKE WINKELERVARING

Alexandrium Shopping Center doet er alles aan om van het winkelen in het winkelcentrum een unieke ervaring te maken. Regelmatig worden er leuke evenementen georganiseerd. Neem bijvoorbeeld Late Night Shopping, waar Rotterdams eigen Fred van Leer gezellig mee winkelt met de bezoeker. Alexandrium Shopping Center haalt niet alleen met events alles uit de kast, maar speelt ook graag in op de actualiteit. Zo kon de bezoeker leuke kerstfoto’s maken rond de feestdagen en op Valentijnsdag werden de harten van alle bezoekers verwarmd met een Valentijns-serenade door een viertal knappe zangers. “Door van elk moment een feestje te maken, is het alsof je elke keer door een nieuw winkelcentrum loopt, met nog steeds al het vertrouwde van Alexandrium Shopping Center”, zegt Christie van der Linden, woordvoerder van Alexandrium Shopping Center.

FASHION, FOOD & LIFESTYLE

De winkels die in Alexandrium Shopping Center gevestigd zijn kunnen globaal in drie categorieën ingedeeld worden: Fashion, Food en Lifestyle. Uit deze categorieën zitten winkels die vanaf 1984 gevestigd zijn in dit overdekte winkelcentrum. Zo zit juwelier Kestens hier al vanaf het begin. Evenals Toko Liem, een Indonesisch specialiteiten- en gerechtenwinkel. Maar ook Harriët’s, een kledingwinkel voor de modebewuste vrouw. Harriët’s wordt gerund door Harriët en John Westerdijk, broer en zus die het familiebedrijf oppakken. Uit heel Nederland komen vrouwen hier heen om te shoppen. Verschillende generaties voelen zich aangesproken door de Europese pasvormen van de kleding van Harriët’s. Pasvormen waarbij het niet alleen gaat om de hippe trends, maar ook om wat goed staat en draagt. Deze insteek brengt verbinding met zich mee. “We zien vaak dat moeder al kwam. Vervolgens neemt zij haar dochter mee en die dochter weer haar dochter. Het gebeurt regelmatig dat hier drie generaties aanwezig zijn in de winkel”, zegt Harriët. In november 2015 opende G-Star RAW haar deuren in het Shopping Center. G-Star RAW, een bekend jeansmerk, is populair bij mannen en vrouwen van alle leeftijden. “In het begin trokken we vooral jeugd aan, maar inmiddels zijn we als merk volwassener geworden. G-Star RAW is echt voor iedereen” zegt Bram van Leeuwen van G-Star RAW Store Alexandrium.

EVEN BIJKOMEN

Moe geworden van al het shoppen? Bij Alexandrium Shopping Center kan je niet alleen geweldig winkelen, maar ook heerlijk een hapje eten. HiP Alexandrium verwelkomt je op hun verwarmde terras, waarbij je kan kiezen uit verschillende smakelijke gerechten. De lekkerste pasta eet je bij Pastamama. Sinds 2015 runt de Italiaanse Diana Balestai, geboren in Parma – de stad waar oorspronkelijk de Parmezaanse kaas vandaan komt – Pastamama in Alexander Shopping Center. Wanneer je Pastamama nadert, dan komen de heerlijke geuren je al tegemoet. “Iedere ochtend maak ik zelf de pastasauzen met verse producten”, zegt Diana. Samen met haar dochter verkoopt ze vervolgens de Italiaanse gerechten. Dat het naast vers ook lekker is, dat bewijzen de klanten door steevast terug te komen.

MEDITERRANE SMAAKBELEVING

Voor een andere culinaire beleving ga je naar Oil&Vinegar in Alexandrium Shopping Center. In deze prachtige winkel zijn producten met veelal een Mediterraan tintje uitgestald voor de bezoeker. Hier draait het om verschillende smaaksensaties. “We hebben 20 verschillende olijfoliën en 26 soorten azijnen die je kan proeven. Die kunnen mooi als basis dienen voor een heerlijke dressing”, zegt Paul Mandos, eigenaar van de winkel. Veel mensen komen hier ook voor culinaire geschenken. Populair zijn de verschillende bruscetta-smaken. Paul spreekt met trots over de Oosterse hoek van zijn Mediterrane assortiment, waarbij de Turkse en Marokkaanse keukens zich laten zien.

LIFESTYLE SHOPPING

Als we het over ‘lifestyle’ hebben dan kan The Bodyshop natuurlijk niet ontbreken in Alexandrium Shopping Center. Veel winkels richten zich al op make up – bijvoorbeeld het populaire Kiko Milano – of op lichaamsverzorging, zoals bij Sabon. Daarom heeft The Body Shop in Alexandrium Shopping Center ervoor gekozen om zich specifiek op gezichtsverzorging te richten. Wanneer je het leuk vindt om de dierproefvrije producten uit te proberen, dan ben je ook van harte welkom. Winkelen bij The Bodyshop betekent dus dat je een bijdrage levert aan een betere leefomgeving voor mens en dier. “Het ideale winkelcentrum,” vindt Britta de Vries uit Gouda. Minimaal één keer per maand is ze hier te vinden. “Nergens is het zo relaxed winkelen als in Alexandrium. Je hebt er alles onder één dak. Van AH XL tot Zara.”

KLANTENKAART ALEX

Met een ALEX klantenkaart word je als bezoeker nog eens extra in het zonnetje gezet. Geniet van vele aanbiedingen, gratis toiletbezoek, privileges bij events en een eigen Personal Shopper in Alexandrium Shopping Center. Vraag de kaart gratis aan via de website alexandrium.nl/shoppingcenter.

BLIJF OP DE HOOGTE

Wil jij van alles op de hoogte blijven van wat zich in Alexandrium Shopping Center afspeelt? Like dan de Facebookpagina.

Alexandrium Shopping Center
Korte Poolsterstraat 2, Rotterdam
www.alexandriumsc.nl

Fotografie: Joke Schut