Geniet van de veelzijdigheid van de Aziatische keuken

0
4252

Een goede kok is een goede dokter, zo luidt een oud Chinees spreekwoord. En niet zonder reden, want in de bereiding en opname van voeding is de Aziatische cultuur veel meer dan verzadiging en genieten alleen. Het is tevens een onderdeel van een gezond leven. Restaurant Asia nodigt u uit om in het restaurant of thuis op een onvergetelijke culinaire reis de grote verscheidenheid van de Aziatische kookkunst te ontdekken.

Restaurant Asia is gevestigd aan de Parkdreef in Zoetermeer en zoals de naam al aangeeft kunt u hier terecht voor meer dan alleen de Chinese keuken. Volgens eigenaar Huanghuang Wu hanteren de meeste Chinese restaurants in Nederland de Kantonees-Indonesische keuken. Zo is Babi Pangang bijvoorbeeld een typisch Indonesisch gerecht. “De consument wordt echter steeds veeleisender en met name in de grote steden is er een toenemende vraag naar meer gekruide gerechten. Daar spelen wij op in door steeds meer gerechten aan onze reeds grote menukaart toe te voegen”, zegt Huanghuang met gepaste trots. “U kunt daarbij onder meer denken aan Thaïse en Indische gerechten. Maar ook binnen de Chinese keuken is veel mogelijk.” De oorspronkelijke Chinese keukens zijn door migratie over de hele wereld verspreid en hebben zich in vele landen aangepast aan beschikbare grondstoffen en smaak van de lokale bevolking.

YIN-YANG FILOSOFIE

De Chinese keuken behoort volgens Huanghuang tot de fijnste keukens ter wereld. Door de grootte van het land en de aanwezigheid van vele volkeren met hun eigen culturen, klimatologische afhankelijkheden en regionale voedselbronnen kan men niet spreken van één ‘keuken’. Wel zijn er gemeenschappelijke factoren in de verschillende regionale keukens die het mogelijk maken te spreken over een Chinese keuken. De oosterse Yin-Yang filosofie is ook terug te vinden in de Chinese keuken. Zo worden tegengestelde smaken (zoet-zuur) of texturen (mals-knapperig) gecombineerd in één gerecht. Voedsel is in de Chinese keuken niet enkel een zaak van eten, evengoed moet het voedsel mooi gepresenteerd worden en een goede combinatie vormen van de basissmaken. De gerechten mogen niet overweldigend zijn in geur of smaak.

“De basisingrediënten zijn granen, rijst in het oosten, gierst en tarwe in het Noorden. Deze worden gegeten als pasta’s, puur, pap of in deegvorm. Vetten, zowel dierlijk (eend, kip, varken) als plantaardig (sesam, pinda) worden gebruikt om de granen meer smaak te geven. Taugé (sojascheuten) en lente-uien vormen de belangrijkste groenten”, legt Huanghuang uit. De Kantonese keuken is een van de meest beroemde Chinese keukens en is het meest bekend in Nederland. De Sichuan keuken daarentegen is vooral bekend vanwege zijn sterke smaken, voornamelijk door het gebruik van knoflook, chilipepers en de szechuanpeper.

VEELZIJDIGE KEUKEN

Chinees-Indisch-Thais Restaurant Asia is een veelzijdig Oosters restaurant in Zoetermeer. Het restaurant ligt midden in een woonwijk (direct aan de Randstadrail) en heeft naast de restaurantbezoekers veel trouwe afhaalklanten. Bij binnenkomst wordt u van harte welkom geheten. Vervolgens komt u tot rust in de gezellige, sfeervolle omgeving en kunt u genieten van lekker eten en heerlijke dranken. Neem plaats en laat u zich verleiden door een groot keur aan gerechten. “Wij hebben culinaire specialiteiten uit de Thaise, Chinese (onder meer Kantonees en Sichuan) en Indische keuken. Mocht u culinaire wensen hebben die niet op onze kaart voorkomen, dan willen wij hierover graag met u overleggen. Wij willen u voorzien van een avond waar u zich in heel Aziatische sferen waant.” Het team van Restaurant Asia is goed opgeleid en vriendelijk en kan u alles vertellen over de veelheid van gerechten en ingrediënten.

CATERING

Voor bedrijven en particulieren die iets te vieren hebben, biedt restaurant Asia tevens de mogelijkheid een culinaire catering te verzorgen. “We komen alles brengen, stellen de au-bain maries op en steken deze aan. U hoeft na afloop alleen even te bellen en we komen alles weer ophalen.”

Meer informatie: www.asiazoetermeer.nl

Fotografie: iStockphoto